تیتر امروز

مریم جلالی: ضرغامی فرمانده بود و صالحی امیری استاد است/دیگر جای صنایع دستی در برنامه توسعه خالی نیست/صنایع دستی به رونق گردشگری و ارتقاء میراث فرهنگی کمک کرد
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی

مریم جلالی: ضرغامی فرمانده بود و صالحی امیری استاد است/دیگر جای صنایع دستی در برنامه توسعه خالی نیست/صنایع دستی به رونق گردشگری و ارتقاء میراث فرهنگی کمک کرد

جامعه پلاس چند روز مانده به سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی، میزبان مریم جلالی معاون صنایع دستی بود؛ از او هم درباره عملکردش در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صحبت کردیم هم درباره...
از «جنبش مهسا» تا «ایستگاه وفاق» با علی شکوری‌راد
گفتگوی دیدارنیوز در برنامه «ایرانشهر» با دبیرکل پیشین حزب اتحاد ملت

از «جنبش مهسا» تا «ایستگاه وفاق» با علی شکوری‌راد

«ایرانشهر» در نخستین برنامه از سلسه‌گفتگوهای خود با موضوع «منافع ملی ایران» به سراغ علی شکوری‌راد، دبیرکل سابق حزب اتحاد ملت رفته و به بررسی ابعاد مفهوم «وفاق» در عرصه سیاسی امروز کشور پرداخته...
معاون تحقیقات موسسه تحقیقات رازی:

روند تولید واکسن رازی کوو پارس به خوبی در حال انجام است

معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: روند تولید و تست انسانی واکسن ایرانی کرونا به نام "رازی کوو پارس" به خوبی در حال انجام است و محققان در تلاش هستند در آینده نزدیک یکی از نگرانی‌های هموطنان را برطرف کنند.

کد خبر: ۸۷۸۲۱
۰۹:۳۵ - ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۰

تولید واکسن رازی کوو

دیدارنیوز ـ دکتر محمد حسن فلاح مهرآبادی روز پنجشنبه در گفتگویی افزود: برنامه ریزی‌های لازم برای این کار انجام گرفته و امید است در فرایند‌های اجرا تاخیری صورت نگیرد تا این محصول ایرانی در کوتاه‌ترین زمان ممکن در دسترس مردم قرار گیرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا بستر‌های لازم برای تولید این واکسن فراهم شده است؟ گفت: تلاش‌ها در این زمینه از سال گذشته آغاز شده و با تمام ظرفیت در تلاش هستیم این موضوع مهم در اسرع وقت، محقق شود.

فلاح ادامه داد: قرارداد برای خرید تجهیزات و کلین روم (اتاق تمیز) منعقد شده و امید است هم زمان با ورود به فاز سوم، ساختمان و تجهیزات مربوط نهایی شده تا آماده ورود تولید انبوه این محصول فناورانه ایرانی شویم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا تمایلی به صادرات این واکسن دارید؟ گفت: اولویت فعلی کشور تامین نیاز داخلی است.

دوز دوم واکسن ایرانی رازی کوو پارس تا چند روز آینده به همه داوطلبان تزریق می‌شود

فلاح اظهار داشت: دوز اول واکسن رازی کوو پارس به ۱۳۳ داوطلب مرحله اول تست انسانی، تزریق شده و بیش از ۹۰ داوطلب هم دوز دوم واکسن را دریافت کردند. پیش بینی می‌شود تا چند روز آینده مابقی داوطلبان هم دوز دوم واکسن دریافت می‌کنند.

وی تعداد دوز‌های این واکسن را ۲ دوز تزریقی و یک دوز استنشاقی اعلام کرد و گفت: ۱۳۳ داوطلب مرحله اول تست انسانی پس از دریافت دوز‌های تزریقی، باید دوز استنشاقی را هم دریافت کنند.

فلاح با تاکید براینکه تاکنون داوطلبان هیچ عارضه جدی نداشته اند، گفت: برخی از داوطلبان دچار عواضی مانند تب خفیف، درد موضعی مختصر محل تزریق و در برخی موارد سردرد خفیف شدند که این موارد در اغلب واکسن‌های ساخته شده کرونا دیده شده است.

معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، مهمترین موضوع در این زمینه را کنترل آنزیم‌های کبدی داوطلبان اعلام کرد و گفت: تا کنون این عارضه در داوطلبان ما مشاهده نشده است.

وی زمان احتمالی آغاز مرحله دوم تست انسانی با حضور ۵۰۰ داوطلب را خرداد ۱۴۰۰ اعلام کرد و گفت: داوطلبان این مرحله مشخص شده اند و پس از اخذ مجوز‌های لازم این کار آغاز خواهد شد.

کارآزمایی بالینی واکسن رازی کووپارس موسسه رازی که نخستین واکسن تزریقی - استنشاقی پروتئین نوترکیب کرونا است، با تزریق مرحله اول تست انسانی به ۲ داوطلب مرد روز یکشنبه (۱۰ اسفند) با حضور کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی، جلیل کوهپایه زاده رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران و جمعی از مسوولان و محققان در بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) تهران آغاز شد.

تزریق واکسن رازی کووپارس دومین واکسن ایرانی کرونا است که از ۱۰ اسفند ماه روی داوطلبان این طرح مطالعاتی انجام شد.

واکسن رازی کووپارس نخستین واکسن تزریقی - استنشاقی پروتئین نوترکیب کرونا است که توسط موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی و مطابق با دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت تولید و روز دوشنبه (۲۰ بهمن ماه) در همین موسسه مستقر در کرج رونمایی شد.

موسسه رازی از اسفند سال ۱۳۹۸ کار ساخت واکسن را آغاز و از روش واکسن پروتئینی نوترکیب که از ایمن‌ترین واکسن‌ها است، برای تولید آن استفاده کرد. این موسسه در فاصله زمانی اسفند ۹۸ تا پایان فروردین ۹۹، کار طراحی این واکسن را به پایان رساند، در اردیبهشت دُزسنجی و فرمولاسیون انجام شد و از خرداد ماه ۹۹، آزمایش این واکسن روی ۵۰۰ حیوان صورت گرفت.

منبع: ایرنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی