
رویاهایی که برای ارائه خدمات اجتماعی شیک و حساب شده داشتم در عملکرد مشیز تجلی یافته است. مشخص است که بیش و پیش از خانواده خودتان، اولویت را به این خدمات خیرخواهانه داده اید. اینکه بهترین، زیباترین، شیکترین و مدرنترین زیر ساختها و خدمات را ارائه میدهید خیلی قشنگ و زیباست. با این کارها خدمت بزرگی به خود کرده اید، چون آرامش پیدا میکنید و به شما حس رضایتمندی و خوشایندی دست میدهد و قطعاً خدا هم به شما کمک میکند.
دیدارنیوز ـ اسفندیارعبداللهی: رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با حضور در موسسه خیریه کوثر مشیز، ضمن کسب آگاهی از فعالیت ها، در جلسهای صمیمانه با مدیران عالی خیریه شرکت کرد و در جریان دغدغههای اجتماعی موسسه مشیز و مشکلاتی که بر سر راه خدمت رسانی این موسسه وجود دارد، قرار گرفت.
سازمان بهزیستی و دیگر نهادهای متولی باید دست بخش خصوصی را بگیرند
عبدالرضا عزیزی در این نشست مشترک که محمدحسین اسکندری زاده رئیس هیات امنا، محمدسروش اسکندری زاده نائب رئیس هیئت مدیره، محمدرضا صادقی نژاد قائم مقام مدیرعامل و جمعی از مدیران موسسه خیریه کوثر مشیز حضور داشتند اظهار داشت: این نشست از جمله جلساتی بود که با عشق و شوق در آن شرکت کردم و گزارشاتی که ارائه شد من را تحت تاثیر قرار داد. خوشحالم که آدمهای متخصص و فهیمی در این موسسه فعالیت میکنند. بعضیها فکر می کنند که کارمندان بهزیستی و خیریهها باید آدمهای بدبخت و بیچارهای باشند، ولی خودم در مدیریتی که در استان خراسان شمالی داشتم شیکترین و بروزترین مجموعه را درست کردم.
وی با ذکر این نکته که من اولین مدیرکل سازمان بهزیستی خراسان شمالی بودم، خاطرنشان کرد: رویاهایی که برای ارائه خدمات اجتماعی شیک و حساب شده داشتم را در عملکرد شما مشاهده کردم. مشخص است که بیش و پیش از خانواده خودتان، اولویت را به این خدمات خیرخواهانه داده اید. اینکه بهترین، زیباترین، شیکترین و مدرنترین زیر ساختها و خدمات را ارائه میدهید خیلی قشنگ و زیباست. با این کارها خدمت بزرگی به خود کرده اید، چون خوشایند است، آرامش پیدا میکنید و به شما حس رضایتمندی دست میدهد و قطعاً خدا هم به شما کمک میکند.
نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کاش زودتر با موسسه شما آشنا می شدم، گفت: در انتهای مجلس دهم قرار داریم و نمیتوان مباحث اساسی و ریشهای را در کمیسیون اجتماعی مطرح کرد. ما در آستانه ارائه و تصویب بودجه سال بعد و انتخابات مجلس یازدهم هستیم، اگر زودتر با این موسسه آشنا میشدم با میل و رغبت و تمام توان به روند کار آن کمک میکردم. البته در حال حاضر هم میتوان کمک کرد. ما باید موسسات این چنینی را به مسئولین معرفی کنیم که مورد شناسایی و حمایت قرار گیرند.
عزیزی افزود: یکی از گرفتاریهای این مملکت این است که همه به خدمات دولتی فکر میکنند که غلط است، خدماتی با هزینه بالا و راندمان پایین. این آماری که من میگویم خیلی دقیق نیست ولی خیلی بیشتر از این است، ما دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر کارمند داریم یعنی از هر ۳۰ نفر، یک نفر کارمند است و ۹۰ درصد اعتبارات دولت، صرف هزینههای جاری و حقوق کارمندان میشود. ژاپن ۱۲۸ میلیون نفر جمعیت دارد و فقط به ۳۵۰ هزار نفر حقوق میدهد، یعنی ژاپن به ازای هر ۳۰۰ نفر یک کارمند دولتی دارد. آن ها هم کارمند دارند اما به جای اینکه کارمند دولت باشند کارمند موسساتی مانند مشیز هستند.
وی ادامه داد: در دهه هشتاد که من در بهزیستی مسئولیت داشتم ۳۶ هزار نفر فقط کارمند بهزیستی بودند؛ در حالی که فکر میکنم باید بهزیستی را کنار بگذاریم، زیرا اگر صد هزار تومان به ما میدادند ۷۵ هزار تومان آن صرف امور جاری و حقوق و مزایای خود سازمان میشد و فقط ۲۵ هزار تومان آن به خدمات اجتماعی تعلق میگرفت؛ بنابراین اگر این پول به جای هزینه شدن برای کارمندان، از طریق موسسات خیریه مصرف میشد خروجی بهتری داشت.
وی با اشاره به بخش پیشگیری از آسیبهای اجتماعی گفت: ما میتوانیم در بخشهای مختلف به مردم آموزشهای ابتدایی بدهیم؛ به خصوص در بخش بیماریهایی که در ازدواجها منجر به تولد انسانهای معلول میشود. در بخش تالاسمی میتوانیم مشورت دهیم که ازدواجها هدفمند شوند. ازدواجهای فامیلی یکی از دلایل به وجود آمدن معضلی به نام معلولین و آسیب دیدگان اجتماعی است.
رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: دخل و خرج باید به صورت شفاف در یک سایت قرار گیرد که مامور مالیاتی، مسیر ورود و خروج پول را به صورت شفاف ببیند، در آن صورت مشکلی برای تحقیق به وجود نمیآید و مشکل مالیاتی نخواهیم داشت. به نظرم از این موسسه نباید مالیات بگیرند چون اگر ظرف ۱۰ سال ۳۶ مجموعه و مرکز خدمت رسانی تاسیس کرده اید در ۱۰ سال بعدی میتوانید ۷۰ مرکز و ظرف ۲۰ سال میتوانید ۲۰۰ مجموعه آماده به خدمت تاسیس کنید. در هر صورت سازمان بهزیستی و دیگر نهادهای متولی باید دست بخش خصوصی را بگیرند و از آنها طلب کمک کنند، به آنها تسهیلات و معافیتهایی بدهند یا اگر دست آنها را نمیگیرند، پای آنها را نیز نگیرند.
وی عنوان کرد: میتوان جلسه مشترکی با کمیته امداد، سازمان بهزیستی کل کشور و دیگر متولیان، در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی برگزار کرد و طرحها و مباحثی که شما دارید را ارائه داد. باید به NGOها و موسسات کارآمدی مثل مشیز کمک کرد و بین این موسسه و موسسات به اصطلاح فرهنگی و اجتماعی که توسط ژنهای خوب اداره میشوند تفاوت قائل شد.
عزیزی خاطرنشان کرد: اگر طرحهای خوب پیشنهاد دهید میتوان کارهای خوبی انجام داد. مثلاً همین خانه سلامت در حاشیه شهر کرمان که دایر کردید کار بسیار خوبی است و میتوان آسیبهای اجتماعی را در آنجا مدیریت کرد. در این چند سال همیشه گفتم که یک ردیف بودجه سلامت باید داشته باشیم، ولی کسی صدای مرا نمیشنید. اولین کسانی که شنیدند مقام معظم رهبری و رئیس جمهور بودند. از آبان سال ۹۴ جلساتی را با حضور مقام معظم رهبری تشکیل میدهیم و همچنان ادامه دارد که در آبان ماه امسال هم خدمت مقام معظم رهبری میرویم. این جلسات منجر به تأسیس سازمان اجتماعی کشور شد که پارسال اعتبارات خوبی به آن اختصاص یافت. مثلا ستاد مبارزه با مواد مخدر ۵ سال پیش ۱۴۲ میلیارد تومان اعتبار داشت، در حال حاضر این ردیف به ۱۶۰۰ میلیارد تومان ارتقا پیدا کرده است. سازمان اجتماعی کشور به ریاست وزیر کشور به تازگی راه اندازی شده است که جلسات منظمی را تشکیل میدهیم.
وی ادامه داد: برای بحث آسیبهای اجتماعی ۷۰۰ میلیارد تومان اختصاص یافته که وزیر کشور بر اساس عملکرد تخصیص میدهد. در جلسه شورای اجتماعی مصوب میشود و بر اساس عملکرد و کاری که انجام میشود پول پرداخت میشود. به عنوان مثال شما میتوانید برای خانه سلامت پروپوزال و طرح تعریف کنید و آن را در مجلس مطرح کنیم و حتی میتوان در همین سازمان اجتماعی که تشکیل شده نیز آن را طرح کرد و در صورت توجیه پذیر بودن، بودجه مستقیم به آن اختصاص داد.
عزیزی در پایان گفت: استقبال میکنیم که طرحهای شما را مورد بررسی قرار دهیم، زیرا شما به طور مجانی برای ما طرح تعریف میکنید و راهکار معرفی میکنید، این باعث افتخار است و باید از آن استفاده کرد.
یک مرکز سال ۱۳۷۳ را به ۳۶ مرکز رساندیم
در ابتدای این نشست، محمدحسین اسکندری زاده رئیس هیئت امنای موسسه خیریه کوثر مشیز، ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص فلسفه تاسیس این موسسه در سال ۱۳۷۳، به بیان سیر تحول و گسترش مراکز آن و ایجاد بخشهای اقتصادی برای پشتیبانی از این مراکز پرداخت.