خوزه آنتونیو کاست، سیاستمدار راست افراطی، با کسب ۵۸ درصد آرا در انتخابات ریاستجمهوری شیلی پیروز شد.

دیدارنیوز: خوزه آنتونیو کاست، سیاستمدار راست افراطی، در انتخابات ریاستجمهوری شیلی پیروز شد. این سیاستمدار ۵۹ ساله شامگاه یکشنبه ۱۴دسامبر (۲۳ آذر) پس از شمارش ۸۶ درصد آرا با کسب ۵۸ درصد آرا، پیشتاز انتخابات شد.
به نقل از دویچهوله، بنا بر این گزارش، ژانت خارا، نامزد سوسیالدموکرات، تنها ۴۲ درصد آرا را کسب کرد و شکست خود در انتخابات را پذیرفت.
خارا در شبکه اجتماعی اکس (توییتر) نوشت که رأیدهندگان بهروشنی و بهطور قاطع تصمیم خود را گرفتهاند. او ضمن تبریک پیروزی کاست، از آغاز یک اپوزیسیون قاطع در برابر دولت جدید راستگرا خبر داد.
هزاران نفر در پایتخت، سانتیاگو، به خیابانها آمدند تا پیروزی انتخاباتی کاست را جشن بگیرند. آنها پرچمهای شیلی را به اهتزاز درآوردند، شعار "کاست، رئیسجمهور" سر دادند و با بوقزدن ممتد خودروهای خود در مرکز شهر رفتوآمد کردند.
کاست، آلمانیتبار و فرزند یک سرباز ارتش آلمان و پدر ۹ فرزند است. او به عنوان نامزد اصلی در دور دوم انتخابات برای جانشینی گابریل بوریچ، رئیسجمهور چپگرای کنونی وارد رقابت شده بود. مهمترین موضوعات کارزار انتخاباتی او مبارزه با باندهای جنایتکار و مسئله مهاجرت بود.
این سومین تلاش کاست برای رسیدن به ریاستجمهوری بود. رهبر حزب جمهوریخواه با وعده "مبارزه با جرم و جنایت، اخراج همه مهاجران فاقد مدارک و تقویت اقتصاد شیلی" در مبارزات انتخاباتی شرکت کرد.
خارا هرچند عضو حزب کمونیست است، اما به نمایندگی از یک ائتلاف گسترده چپ میانه وارد رقابت شد. وزیر پیشین کار و امور اجتماعی در کارزار انتخاباتی خود نیز بر مسائل امنیتی متمرکز کرد و به موضوعاتی پرداخت که معمولا احزاب راستگرا مطرح میکنند.
با انتخاب کاست، مردم شیلی اکنون راستگراترین رئیسجمهور را از زمان پایان دیکتاتوری نظامی، ۳۶ سال پیش، برگزیدهاند. کاست که پیشتر هرگز تحسین خود از دیکتاتور سابق، آگوستو پینوشه را پنهان نکرده بود، در روز انتخابات اعلام کرد که میخواهد "رئیسجمهور همه شیلیاییها" باشد.