تیتر امروز

مهدی مطهرنیا: آمریکا به دنبال رژیم چنج در ایران است/ وقتی نخبگان را زندانی می‌کنید در بزنگاه تاریخ تنها می‌شوید/ پیش از صحبت با اپوزیسیون مسایل را با نزدیکان خود حل‌وفصل کنید/ رئیس جمهور، تنها یک معاون اجرایی هماهنگ کننده است!
دولت پزشکیان، جنگ ۱۲ روزه و آینده ایران در ویژه برنامه «میدان پاستور» با تحلیلگر ارشد مسایل بین الملل

مهدی مطهرنیا: آمریکا به دنبال رژیم چنج در ایران است/ وقتی نخبگان را زندانی می‌کنید در بزنگاه تاریخ تنها می‌شوید/ پیش از صحبت با اپوزیسیون مسایل را با نزدیکان خود حل‌وفصل کنید/ رئیس جمهور، تنها یک معاون اجرایی هماهنگ کننده است!

مهدی مطهرنیا، استاد دانشگاه و تحلیلگر ارشد مسایل بین الملل مهمان یکی دیگر از سری برنامه‌های میدان پاستور بود. او معتقد است: دولت خاتمی داشت با یک ادبیات درست مشکلات را حل می‌کرد، اما احمدی نژاد...
آمریکا: ترامپ آماده مذاکره با ایران/ عراقچی: هر لحظه ممکن است جنگ از سر گرفته شود/ واکنش شورای نگهبان به درخواست رفراندوم میرحسین موسوی
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

آمریکا: ترامپ آماده مذاکره با ایران/ عراقچی: هر لحظه ممکن است جنگ از سر گرفته شود/ واکنش شورای نگهبان به درخواست رفراندوم میرحسین موسوی

این صد و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
جنگ غزه و جنایات تل‌آویو ادامه دارد

نگرانی سازمان ملل از طرح اسرائیل برای «اشغال کامل غزه»

طرح جنجالی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل برای اشغال کامل غزه، نگرانی‌های زیادی ایجاد کرده و سازمان ملل درباره پیامدهای آن هشدار داده است.

کد خبر: ۱۸۸۲۳۳
۱۱:۳۶ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۴

نگرانی سازمان ملل از طرح اسرائیل برای «اشغال کامل غزه»

دیدارنیوز: اسرائیل در نشست شورای امنیت سازمان ملل خواهان آزادی تمامی گروگان‌ها و افزایش فشار بر حماس شد. یک دیپلمات ارشد سازمان ملل از طرح اسرائیل در مورد "اشغال کامل غزه" ابراز نگرانی کرد و نسبت به پیامد‌های اجرای آن هشدار داد.

به نقل از دویچه‌وله فارسی، در حالی‌که اسرائیل شامگاه سه‌شنبه ۶ اوت در نشست شورای امنیت سازمان ملل خواهان افزایش فشار‌های بین‌المللی بر جنبش حماس برای آزادی گروگان‌ها شد، طرح این رژیم در مورد "اشغال کامل غزه" نگرانی‌های زیادی را برانگیخته است.

میروسلاو ینچا، دیپلمات ارشد و معاون دبیرکل سازمان ملل، تصریح کرد که چنین اقدامی "پیامد‌هایی فاجعه‌بار برای میلیون‌ها" نفر خواهد داشت و همچنین جان گروگان‌های حماس را که هنوز زنده هستند، به خطر خواهد انداخت.

گدعون ساعر، وزیر خارجه اسرائیل در مقابل کشور‌هایی را که اخیرا از به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی سخن گفته بودند مورد انتقاد قرار داد و گفت که این کشور‌ها "با این عمل باعث ناکامی تلاش‌ها برای رسیدن به توافق آتش‌بس شده‌اند".

جلسه شورای امنیت به درخواست اسرائیل به منظور بحث در باره وضعیت گروگان‌های باقیمانده در غزه تشکیل شد. ساعر در این جلسه گفت: «بگذارید با صراحت بگویم: این کشور‌ها [با عمل خود]باعث طولانی‌تر شدن جنگ شده‌اند.»

پیشتر فرانسه و کانادا اعلام کرده بودند که قصد به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی را دارند. بریتانیا نیز تهدید کرده بود، درصورتی که اسرائیل به جنگ در غزه و درد و رنج غیرنظامیان فلسطینی پایان ندهد، دست به چنین اقدامی خواهد زد.

"لزوم افزایش فشار بر حماس"

وزیر خارجه اسرائیل ضمن تأکید بر لزوم افزایش فشار‌های بین‌المللی بر حماس و با اشاره به ویدیو‌های منتشرشده اخیر از دو گروگان اسرائیلی ادعا کرد که این سازمان "از شکنجه و گرسنگی" به عنوان ابزار تبلیغاتی استفاده می‌کند.

ویدیو‌هایی که اخیرا از رام براسلاوسکی و اویاتار دیوید، دو گروگان اسرائیلی، منتشر شد، خشم و واکنش‌های زیادی به ویژه در بین متحدان اسرائیل برانگیخت. در این ویدیو‌ها دیده می‌شود که گروگان‌ها به‌شدت لاغر و نحیف شده و در شرایط بسیار بدی به سر می‌برند.

میروسلاو ینچا، دیپلمات ارشد و معاون دبیرکل سازمان ملل، در سخنان خود رفتار حماس با گروگان‌ها را محکوم کرد و بر خواست سازمان ملل در مورد آزادی بی‌قیدوشرط آنان تأکید ورزید.

او در عین حال به وضعیت فاجعه‌آمیز بیش از دو میلیون فلسطینی که به خاطر عملیات و عملکرد اسرائیل در غزه با قحطی و گرسنگی رو‌به‌رو هستند، اشاره کرد. 

اکثر اعضای شورای امنیت در نشست این نهاد همدردی خود را با گروگان‌های اسرائیلی ابراز کردند، اما در عین حال از عملیات و عملکرد جنگی اسرائیل در غزه که به کشته شدن ده‌ها هزار غیرنظامی منجر شده، انتقاد کردند.

ریاض منصور، نماینده تشکیلات خودگردان فلسطینی در سازمان ملل از اسرائیل خواست که به میز مذاکره برگردد. او کشتار هفتم اکتبر ۲۰۲۳ که از سوی حماس انجام گرفته بود را محکوم کرد، اما در عین حال تصریح کرد که این عمل نمی‌تواند عملکرد اسرائیل در نوار غزه را توجیه کند.

در این میان خبرگزاری رویترز گزارش داده است که در پی دیدار و گفت‌وگوی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل با مقامات امنیتی ارشد این کشور قرار است که کابینه اسرائیل در روز پنجشنبه ۱۶ مرداد (ساعت ۱۸ به وقت محلی) تشکیل جلسه دهد.

پیش از آن، دفتر نتانیاهو اعلام کرد که نخست‌وزیر اسرائیل با مقامات امنیتی و نظامی از جمله ایال زمیر، رئیس کل ستاد نیرو‌های مسلح این کشور دیداری سه‌ساعته داشته و در باره استراتژی آتی در غزه رایزنی کرده است.

گفته می‌شود که زمیر در این دیدار گزینه‌هایی در مورد ادامه عملیات در غزه ارائه کرده، اما آنگونه که رسانه‌های اسرائیلی گزارش داده‌اند، "اشغال کامل غزه" در بین گزینه‌های پیشنهادی نبوده است.

بحث "اشغال کامل غزه"

روز دوشنبه ۴ اوت (۱۳ مرداد) رسانه‌های اسرائیلی گزارش‌هایی منتشر کرده بودند که در آنها از قصد نتانیاهو در مورد "اشغال کامل" نوار غزه سخن رفته بود.

سایت خبری "وای‌نت" دوشنبه ۴ اوت (۱۳ مرداد) به نقل از یک مقام بلندپایه نزدیک به نتانیاهو گزارش داد که نخست‌وزیر اسرائیل گفته است: «تاس‌ها پرتاب شده‌اند. ما در پی آن هستیم که نوار غزه را کاملا اشغال کنیم.»

شبکه تلویزیونی "کانال ۱۲" و نشریه جروزالم پست نیز با استناد به اظهارات مقامات دولتی گزارش دادند که کابینه اسرائیل قصد تصویب "استراتژی به‌روز‌شده" برای نیرو‌های نظامی این کشور را دارد. این استراتژی از جمله انجام عملیات در مناطقی را شامل خواهد شد که به اعتقاد ارتش، گروگان‌های حماس احتمالا در آنجا نگهداری می‌شوند.

تشکیلات خودگردان فلسطینی در واکنش به این طرح، جامعه بین‌المللی را به مداخله برای جلوگیری از اجرای چنین برنامه‌هایی [به منظور اشغال کامل غزه]فراخواند.

نیرو‌های اسرائیلی در حال حاضر ۷۵ درصد از نوار غزه را که تقریبا تمامی آن تخریب شده است، تحت کنترل خود دارند. ارتش اسرائیل احتمال می‌دهد، گروگان‌ها در نقاطی نگهداری می‌شوند که همچنان تحت کنترل حماس هستند و نیرو‌های اسرائیلی به آنجا نفوذ نکرده‌اند.

طبق آخرین ارزیابی‌های اسرائیل در حال حاضر ۵۰ گروگان در اسارت حماس هستند که احتمال می‌رود تنها ۲۰ نفر از آنها زنده باشند.

ارتش اسرائیل در گذشته با "اشغال کامل" نوار غزه مخالفت کرده بود. نشریه "تایمز اسرائیل" در گزارشی به تردید‌های فرماندهان ارتش پرداخته و از جمله مدعی شده بود، در صورت نزدیک شدن نیرو‌های اسرائیلی به محل‌هایی که احتمال می‌رود گروگان‌ها در آنجا نگهداری شوند، حماس احتمالا اقدام به کشتن گروگان‌ها می‌کند.

آنگونه که رسانه‌هایی اسرائیلی اکنون گزارش داده‌اند، به نظر می‌رسد نتانیاهو حاضر است دست به چنین خطری بزند.

سایت خبری "وای‌نت" به نقل از یک مقام نزدیک به نتانیاهو گزارش داد، "عملیات نظامی همچنین در مناطقی انجام خواهد شد که احتمال می‌رود گروگان‌ها در آنجا نگهداری می‌شوند و اگر فرمانده کل با چنین مسئله‌ای موافق نیست، می‌تواند کناره‌گیری کند".

پیش از آن رسانه‌ها گزارش داده بودند که ایال زمیر، رئیس کل ستاد نیرو‌های مسلح اسرائیل در نشست‌های اخیر کابینه امنیتی این کشور بحث‌های شدیدی با وزیران راست‌گرای افراطی در کابینه نتانیاهو داشته که خواهان اشغال کامل نوار غزه، راندن فلسطینی‌ها از غزه و احداث شهرک‌های یهودی‌نشین بوده‌اند.

روز دوشنبه (۴ اوت) صد‌ها مقام امنیتی پیشین اسرائیل خواستار پایان فوری عملیات نظامی شدند. آنها در نامه‌ای سرگشاده نوشتند که برای بازگرداندن همه گروگان‌ها به خانه، دستیابی به یک توافق ضروری است. به گفته آنها، اهداف نظامی جنگ محقق شده و حماس دیگر تهدیدی محسوب نمی‌شود. آنها از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، خواستند که نتانیاهو را به آتش‌بس وادارد.

سه رئیس پیشین موساد (سازمان اطلاعات خارجی اسرائیل)، پنج رئیس پیشین شین‌بت (سرویس امنیت داخلی) و اهود باراک، نخست‌وزیر پیشین اسرائیل از جمله امضاءکنندگان این نامه بودند.

ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۱۵ مرداد
امروز چهارشنبه ۱۵ مرداد
امروز چهارشنبه ۱۵ مرداد
امروز چهارشنبه ۱۵ مرداد