تیتر امروز

اندر مصائب یک وکالت انحصاری!/ عبدالصمد خرمشاهی، وکیل باسابقه: چرا باید یک عده خاص با تبعیض وارد مرحله مهمی مثل مرحله دادسرا بشوند؟/ محمد حسین ساکت، قاضی بازنشسته: تبصره ماده ۴۸ به خودی خود از مصادیق بارز رانت است
در گفت‌وگوی دیدار با دو حقوقدان بررسی شد

اندر مصائب یک وکالت انحصاری!/ عبدالصمد خرمشاهی، وکیل باسابقه: چرا باید یک عده خاص با تبعیض وارد مرحله مهمی مثل مرحله دادسرا بشوند؟/ محمد حسین ساکت، قاضی بازنشسته: تبصره ماده ۴۸ به خودی خود از مصادیق بارز رانت است

دیدار به سراغ دو تن از حقوقدان‌ها برجسته رفته و به تشریح وضعیت و مشقات خانواده افراد بازداشتی در اعتراضات دی‌ماه پرداخته است.
پوریا عالمی: ما برای بزرگ شدن، باید درخت پیشگی کنیم/فردای هفت سالگی من، خلق بی آیندگی بود!
دیدار گزارش می دهد

پوریا عالمی: ما برای بزرگ شدن، باید درخت پیشگی کنیم/فردای هفت سالگی من، خلق بی آیندگی بود!

«زندگی در سایه جنگ»، عنوان رویدادی کاربردی بود که به همت متولیانِ «آی قصه»، مرکز تولید و نشر صوتی قصه‌های کودک، و مدرسه دایناماینا و با همکاری مؤسسه خیریه رعد برگزار شد.
تعداد دستگیرشدگان بسیار گسترده است، در شهرستان‌ها نیز بسیار زیاد است/ از آقای اژه‌ای می‌خواهیم تا تسلیم این جوسازی‌ها نشود
مجتهدزاده، وکیل دادگستری در گفت‌و‌گو با مجله خبری دیدارنیوز:

تعداد دستگیرشدگان بسیار گسترده است، در شهرستان‌ها نیز بسیار زیاد است/ از آقای اژه‌ای می‌خواهیم تا تسلیم این جوسازی‌ها نشود

علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری در گفت‌وگو با دیدارنیوز درباره اعتراضات دی‌ماه و وضعیت دستگیرشدگان می‌گوید: گرچه آمار رسمی از تعداد دستگیرشدگان اعلام نشده، اما آنچه می‌بینیم تعداد دستگیرشدگان بسیار...
محیط‌طباطبایی، رییس ایکوم ایران خبر داد

ایران هنوز فهرست قرمزی از آثار تاریخی خود ندارد

احمد محیط‌طباطبایی، رییس ایکوم ایران (کمیته ملی موزه‌ها) گفت: ایران هنوز فهرست قرمزی از آثار تاریخی خود ندارد.

کد خبر: ۱۸۶۳۸۹
۱۰:۳۶ - ۰۸ تير ۱۴۰۴

ایران هنوز فهرست قرمزی از آثار تاریخی خود ندارد

دیدارنیوز: رئیس کمیته ملی موزه‌های ایران گفت: ایران هنوز فهرست قرمز آثار تاریخی را ندارد، این فهرست باید پیش از فاجعه تهیه شود، اما متاسفانه هنوز هم فهرستی تهیه نشده است. 

تهیه «فهرست قرمز آثار تاریخی» ایران، بیش از یک دهه است از سوی کارشناسان تاکید می‌شود. این فهرست، ابزاری برای شناسایی و حفاظت از مهم‌ترین آثار فرهنگی کشور در شرایط بحرانی مانند جنگ، ناآرامی‌های اجتماعی یا بلایای طبیعی به شمار می‌آید و می‌تواند زمینه‌ساز اقدام‌های فوری برای حفاظت فیزیکی، انتقال یا ثبت بین‌المللی و جلوگیری از قاچاق آثار باشد. به دنبال جنگ ۱۲ روزه اسرائیل با ایران، تهدید آثار تاریخی کشورمان و تاکید‌های مکرر دغدغه‌مندان میراث فرهنگی به مجامع بین‌المللی برای حافظت از آثار تاریخی ایران، این پرسش مطرح می‌شود که سرانجام فهرست قرمز آثار تاریخی ایران چه شد و آن همه تاکید برای تهیه آن، به چه نتیجه‌ای رسید؟

سیداحمد محیط‌طباطبایی، رییس ایکوم ایران (کمیته ملی موزه‌ها) که بار‌ها درباره ضرورت تهیه این فهرست هشدار داده و تأکید کرده است که ایران، به‌واسطه قرارگیری در منطقه‌ای پرتنش و دارا بودن گنجینه‌ای گسترده از میراث فرهنگی، نیازمند اقدامی پیش‌دستانه در این حوزه است، در پاسخ به آن پرسش‌ها به ایسنا گفت: ایران هنوز فهرست قرمزی از آثار تاریخی خود ندارد.

او اظهار کرد: در شرایط جنگ، اگر وضعیتی شبیه عراق یا افغانستان پیش آید و یا نظم کشور به‌هم بریزد، فهرست قرمز برای حفاظت از اشیاء تاریخی مهم‌ترین اولویت است، اما متاسفانه همیشه این فهرست پس از فاجعه تهیه شده است. با وجود اینکه همیشه تاکید داشتیم فهرست قرمز قبل از فاجعه تهیه شود، اما متاسفانه هنوز هم این فهرست تهیه نشده است. 

رئیس کمیته ملی موزه‌ها درباره نقش نهاد‌ها و سازمان‌های مسئول در این‌باره گفت: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با همکاری ایکوم (کمیته موزه‌ها) موظف به انجام این اقدام است. 

پیش‌تر گفته شده بود، مرحله نخست طرح تهیه فهرست قرمز آثار تاریخی ایران با همکاری یونسکو به انجام رسیده و چارچوب اولیه‌ای برای اولویت‌بندی آثار در خطر آماده شده است. با این حال، ادامه کار که شامل تدوین آلبوم نهایی و انتشار عمومی آثار فهرست‌شده است، هنوز به دلیل تأمین نشدن بودجه (که در حدود ۲۰۰ هزار دلار پیش‌بینی شده) متوقف مانده است.

ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۲۶ بهمن
امروز يکشنبه ۲۶ بهمن
امروز يکشنبه ۲۶ بهمن
امروز يکشنبه ۲۶ بهمن
پرطرفدارترین ها