تیتر امروز

اقتصاددانان به پزشکیان: بودجه نهادهای فاقد نقش عمومی را حذف کنید/ شرايط تعلیق یا انجماد مذاکرات؟/ جو متشنج دانشگاه با حضور رئیس جمهور
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اقتصاددانان به پزشکیان: بودجه نهادهای فاقد نقش عمومی را حذف کنید/ شرايط تعلیق یا انجماد مذاکرات؟/ جو متشنج دانشگاه با حضور رئیس جمهور

این صد و سی و هفتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۱۷ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
رحیم عبادی: جوانی قربانی اولویت‌های گمشده حکمرانی/ واهمه بخشی از روحانیت از اعتماد به نسل جدید
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «پشت صحنه» با رئیس پیشین سازمان ملی جوانان

رحیم عبادی: جوانی قربانی اولویت‌های گمشده حکمرانی/ واهمه بخشی از روحانیت از اعتماد به نسل جدید

دیدارنیوز در برنامه «پشت صحنه» این بار میزبان رحیم عبادی، رئیس پیشین سازمان ملی جوانان بود. او معتقد است نسلی که روزی مخاطب سازمان ملی جوانان بود، امروز به میانسالی رسیده است.
علی بختیار: مجلس هفتم مقصر اصلی شرایط کنونی است/ قیمت گذاری دستوری یعنی فساد، تبعیض و قاچاق/ احمدی نژاد با طرح هدفمندسازی یارانه آسیب جدی به کشور زد
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی

علی بختیار: مجلس هفتم مقصر اصلی شرایط کنونی است/ قیمت گذاری دستوری یعنی فساد، تبعیض و قاچاق/ احمدی نژاد با طرح هدفمندسازی یارانه آسیب جدی به کشور زد

«تیتر» در یکی دیگر از سری برنامه‌های خود و با توجه به اهمیت افزایش قیمت بنزین به سراغ یکی از نمایندگان پیشین مجلس و عضو کمیسیون انرژی رفت تا در مورد قیمت بنزین حقایق را برای مردم بگوید.

سیل یک پل تاریخی را برد

پل تاریخی «آبرسان» که در سیل ۹۸ بخشی از آن تخریب شده بود، در سیلاب اخیر بخش بیشتری از آن ویران شد. این سازه آبی از جمله بنا‌های شاخص و ملموس به لحاظ ساختار معماری است که در فهرست آثار ملی ثبت شده و قدمت آن به قرون اولیه اسلامی بازمی‌گردد.

کد خبر: ۱۱۸۲۰۷
۱۴:۳۸ - ۱۸ دی ۱۴۰۰

سیل پل تاریخی آبرسان را برد

دیدارنیوز ـ سیاوش آریا ـ پژوهشگر و فعال میراث فرهنگی استان فارس ـ با انتشار تصویری از آخرین وضعیت این پل تاریخی، خبر داد: بخش بزرگی از پل تاریخی «آبرسان» شهر اهل از بخش اشکنان شهرستان لامرد در استان فارس در پی سیلاب‌های هفته گذشته، ویران شد و تنها بخش کوچکی از پایه‌های این پل باقی ماند.

این کنشگر میراث فرهنگی در بخشی از یادداشتی که منتشر کرده است، با اشاره به هشدار‌های سال‌های گذشته درباره وضعیت ناپایدار این یادمان تاریخی و درخواست رسیدگی از مسؤولان، نوشته است در سیل سال ۱۳۹۸ بخش‌هایی از این پل ویران شده بود و نیاز به مرمت اضطراری و فوری داشت. او با انتقاد از مسؤولان شهری و مدیریت میراث فرهنگی در شهرستان لامرد و مرکز استان نوشته این موضوع باعث شد تا یکی از بی‌همتاترین یادمان‌های تاریخی فرهنگی شهرستان لامرد نابود شود و تنها بخش کوچکی از آن باقی بماند.

آریا همچنین متذکر شد: اگر همین بخش اندک پل هرچه زودتر حفاظت و مرمت نشود باید برای همیشه با یکی دیگر از یادگاری‌های گرانسنگ این سرزمین بدرود گفت.

این سازه آبی از جمله بنا‌های شاخص و ملموس به لحاظ ساختار معماری است که در فهرست آثار ملی ثبت شده و قدمت آن به قرون اولیه اسلامی بازمی‌گردد. سازه این پل از سنگ و ساروج بوده که در سال‌های اخیر متأثر از خشکسالی شده و با هر بار سیلاب، بخشی از آن نابود شده است.

سیل پل تاریخی آبرسان را برد

وضعیت پل آبرسان پیش از سیلاب دی‌ماه ۱۴۰۰

خلیل ترزبان ـ باستان‌شناس ـ پس از سیل سال ۹۸ درباره وضعیت این پل تذکر داده بود که این سازه آبی در میانِ دشت واقع شده و با گذشت زمان و سست شدن پایه‌های پل و ضعیف شدن طاق‌ها و پایه‌هایی که در بستر خاک ایجاد شده، به مرور زمان بر اثر فرسایش توسط سیلاب و طغیان رودخانه سست و نابود شده است و مرمت نشدن این اثر سبب شده که در بارندگی اخیر (سال ۹۸)، ۲۰ درصد از این سازه تخریب شود که نیاز به مرمت فوری دارد.

با وجود چنین هشدار‌هایی درباره خطر تخریب این پل تاریخی و پیش‌بینی‌های هواشناسی درباره احتمال سیلاب در این فصل، اما اقدام و تدبیری برای محافظت از این اثر تاریخی نشده است.

سیل پل تاریخی آبرسان را برد

وضعیت پل آبرسان پس از سیلاب‌های سال ۱۳۹۸

علاوه‌بر استان فارس، برخی آثار تاریخی در استان‌های هرمزگان، خوزستان، کرمان و سیستان و بلوچستان نیز بر اثر بارندگی‌های شدید و سیلاب اخیر تخریب شده‌اند. از میزان خسارت واردشده به آثار تاریخیِ سیل‌زده هنوز آمار کاملی گردآوری نشده است.

منبع: ایسنا
برچسب ها: آثار تاریخی
ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۱۷ آذر
امروز دوشنبه ۱۷ آذر
امروز دوشنبه ۱۷ آذر
امروز دوشنبه ۱۷ آذر