
مجیدرضا حریری، تحلیلگر مسائل اقتصادی درباره تصویب مشروط پالرمو در مجمع تشخیص، با اشاره به اینکه ما را در نظام بانک جهانی راه نمیدهند، گفت: تصویب پالرمو و CFT این پیامها و علائم مثبتی را به مذاکرات با آمریکا میدهد که تصمیم داریم به تمام شئون پذیرفته شده بین المللی پایبند باشیم.
دیدارنیوز: یک تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: صرف رفع مشکل با گروه ناظر مالی FATF رافع موانع پیوستن نظام بانکی ایران به نظام بانکی جهانی نمیشود.
بعد از قریب به ۶ سال کش و قوس بالاخره «الحاق به کنوانسیون پالرمو» در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شد و پیش بینی میشود پیوستن CFT نیز طی یکی دو ماه آینده به تأیید نهایی برسد.
تصویب کنوانسیونهای پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام مسیر عادیسازی تعاملات ایران با سایر کشورها را هموار و هزینههای آمریکا برای تحمیل اجرای تحریمهای ظالمانه به کشورهای دوست را افزایش خواهد داد. از این رو تلاشهای رئیسجمهور آمریکا برای نگه داشتن نام ایران در لیست کشورهای پرخطر پولشویی و تأمین مالی تروریسم و بهتبع آن نظارتهای شدید بر تعاملات مالی اتباع ایرانی به این بهانه، خنثی شود، اما این اتفاق چه آثار مثبتی بر اقتصاد کشور خواهد داشت؟
مجیدرضا حریری در گفتوگو با نامه نیوز درباره آثار اقتصادی تصویب پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: پیوستن به ۲ کنوانسیون باقی مانده از الزامات گروه ناظر مالی FATF نه تنها بد نیست بلکه خوب است و باید آنها را قبول کرد. ما میخواهیم در این دنیا زندگی کنیم، پس باید بخشی از پیمانهای دست جمعی باشیم، چون میخواهیم با سایر کشورها کار کنیم.
وی افزود: نکته اصلی، اما اینجاست که صرف رفع مشکل با گروه ناظر مالی FATF رافع موانع پیوستن نظام بانکی ایران به نظام بانکی جهانی نمیشود. حتی اگر FATF همین فردا ما را مستقیم به جمع کشورهای سفید ببرد -یعنی این طور نباشد که اول ما را در لیست خاکستری و بعد از مدتی در لیست سفید قرار دهد- باز این اتفاق تأثیری در تجارت خارجی ما نخواهد داشت، چون ما تحریم بانکی هستیم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین یادآور شد: ما را در نظام بانک جهانی راه نمیدهند که از ما برای افتتاح حساب کارت شناسایی (تأییدیه گروه ناظر مالی FATF) بخواهند بنابراین اول باید تحریمها رفع شوند تا بتوانیم وارد نظام بانکی دنیا شویم و برای افتتاح حساب درخواست دهیم. آنجاست که در مرحله پایانی زنجیره افتتاح حساب بررسی میکنند ببینند ما در کدام لیست گروه ناظر مالی FATF قرار داریم.
وی افزود: پس اینکه تصور کنیم با تصویب پالرمو و CFT در مجموع تشخیص مصلحت نظام و اعلام رسمی آن به FATF میتوانیم وارد فازی شویم که به راحتی در هر نقطه از جهان میتوانیم برویم حساب باز کنیم و مبادلات تجاری مان را از طریق سیستم بانکی دنیا انجام دهیم، اشتباه است، چون چنین اتفاقی نمیافتد و تا چندماه دیگر کاملا این حقیقت بر ما روشن میشود. ما چهار سال پیش در لیست خاکستری قرار داشتیم و حتی قبل از سال ۱۳۹۰ در لیست سفید بودیم، اما از سال ۱۳۹۰ به علت تحریمها دیگر به بانک راه مان نمیدهند.
حریری اظهار کرد: البته تصویب پالرمو و CFT این پیامها و علائم مثبتی را به مذاکرات با آمریکا میدهد که تصمیم داریم به تمام شئون پذیرفته شده بین المللی پایبند باشیم؛ متنها تا تحریمهای بانکی بر طرف نشوند، امکان استفاده از تأییدیه FATF را برای بازگشایی و افتتاح حساب در سایر کشورها نداریم حالا میخواهد این کشور عراق باشد یا یک کشور اروپایی.