
حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادعا کرد: مشکل اقتصاد ایران، داخلی است و با مذاکره حل نخواهد شد.
دیدارنیوز: عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: همه بدانند که با مذاکره هیچوقت نمیتوان تحریمها را از میان برداشت و حتی اگر کم شود در جایی دیگر افزایش پیدا میکند.
پس از برگزاری نخستین نشست غیرمستقیم ایران با آمریکا، قیمت دلار تا ۲۰ هزار تومان کاهش پیدا کرد و به نظر میرسد ادامه این مذاکرات و توافقات احتمالی نه تنها بتواند بازار ارز که حتی اقتصاد ایران را تا حد قابل ملاحظهای از این فضای آشفته نجات دهد.
با این حال، بسیاری از اصولگرایان به مذاکره با آمریکا خوشبین نیستند و معتقدند این مسیر، چاره باز شدن گره اقتصاد کشور و معیشت مردم نیست!
در همین خصوص، حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به اقتصاد۲۴ گفت: مذاکراتی که امروز شاهد آن هستیم از قبل هم بوده و موضوع جدیدی نیست. چند سال پیش مذاکرات بسیار جدیتر اتفاق افتاد و حاصل آن، برجام شد، ولی بروید بررسی کنید ببینید چه گشایشی برای اقتصاد رخ داد.
وی افزود: امضای برجام، اثر روانی و انتظاری داشت و همین باعث شد مردم تا حدی از حضور در بازار ارز، طلا و سکه و... دوری کنند. در ادامه که ترامپ در سال ۹۶ گفت برجام را پاره میکنم و اردیبهشت ۹۷ که این کار را عملی کرد، اتفاقی که افتاد این بود که آن اثرات مثبت که ریشه روانی داشت، از بین رفت و همه چیز به قبل از آن برگشت. از اینرو تاکید دارم که بگویم مشکل اصلی اقتصاد ایران، داخلی است و با مذاکره حل نخواهد شد.
سرپرست سابق وزارت اقتصاد تصریح کرد: سال گذشته، ایران حدود ۷۰ میلیارد دلار واردات داشت و حدود ۵۷ میلیارد دلار هم صادرات غیرنفتی داشتیم، پس ارز آن جابجا شده و کالا یا وارد کشور یا خارج از کشور شده است. من هم قبول دارم که جابجایی ارز پیچیدگی خاص خود را داشته است و میتوان با طراحیهایی که داشت، هزینه این رویه را کم کرد، اما اینکه برخی بگویند اگر تحریم ادامه داشته باشد، سیستم فلج است و اصلاً نمیتوان ارز جابجا کرد را نمیپذیریم.
صمصامی اظهار داشت: همه بدانند که با مذاکره هیچوقت نمیتوان تحریمها را از میان برداشت و حتی اگر کم شود در جایی دیگر افزایش پیدا میکند. حال حاکمیت میخواهد به دنیا نشان دهد که ایران، جنگطلب نیست و حاضر به مذاکره هم هست. ما اقتدار و عزتمان را در مذاکره از دست نخواهیم داد و دلیل اجازه مذاکرات این موضوعات است.
نباید به چیزی که میخواهیم در مذاکره به دست بیاوریم خوش کنیم
این نماینده اصولگرای مجلس گفت: اگر در مذاکرات چیزی به دست آوردیم که فبها، ولی دلمان را نباید به چیزی که میخواهیم در مذاکره به دست بیاوریم خوش کنیم. با توجه به شرایط موجود دنیا، آن چیزی که میتواند تحریم را بردارد، مذاکره نیست، بلکه اسمهای آن، اقتدار داخلی، اصلاح سیاستهای اقتصادی و ارزی است. اثراتی که سوءمدیریت در اقتصاد ما گذاشته، به مراتب بیشتر از اثرات تحریم است.
وی تصریح کرد: ارز واردات کالاهای اساسی ۲۸۵۰۰ تومان است و ارز مواد اولیه کالاهای اساسی، ارز نیمایی است که بعد از استیضاح همتی روی ۶۸۸۰۰ تومان تثبیت شد و این نرخ است که سطح قیمتها را تعیین میکند و افزایش قیمتها هم برای این بود که ارز نیمایی ۴۴ هزار تومان را به ۶۸۸۰۰ رساندیم.
صمصامی افزود: واقعیتهای اقتصاد ایران همین مطالبی است که اشاره کردم و اتفاقاً موضوعات غیرواقعی، مذاکره و نتایج حاصل از آن بر اقتصاد مملکت است، چون اثر آنی کوتاهمدت دارد و بعد هم ما را به شرایط نفتی خودمان برمیگرداند. سال ۹۵ رشد اقتصادی به ۱۲ درصد رسید و این رقم در سال ۹۶ به سه درصد رسید. حال چه کنیم؟ دوباره نفت بیشتر بفروشیم و وابستگیمان به نفت بیشتر شود؟ حال اگر تحریم هم برداشته شود با این مدیریت اقتصادی، چیزی گیر مردم نمیآید و نهایتاً در کوتاهمدت کمی ارز پایین بیاید.