تیتر امروز

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...
حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
چرا مسوولان توان رفع مشکلات اقتصادی را ندارند .. و همچنان هستند؟

تحمیل بالاترین فشار تورم ماهانه به پایین‌ترین قشر جامعه

شرایط اقتصادی در ایران و فشار سنگین تورم به پایین‌ترین قشر جامعه همچنان ادامه دارد و مسوولان فعلی راه حلی برای رفع آن ندارند؛ با این حال با قدرت روی صندلی‌های خود نشسته‌ و حقوق هم می‌گیرند.

کد خبر: ۱۷۹۱۸۵
۱۱:۳۶ - ۰۶ بهمن ۱۴۰۳

تحمیل بالاترین فشار تورم ماهانه به پایین‌ترین قشر جامعه

دیدارنیوز: افزایش تورم اقلام خوراکی و مسکن در دی‌ماه امسال منجر به تحمیل بالاترین فشار تورم ماهانه به پایین‌ترین قشر جامعه شده است.

تورم ماهانه دهک اول در دی امسال که فقیرترین گروه جامعه هستند به بالاتر از ۳ درصد رسیده است. همچنین تورم ماهانه کل کشور در دی‌ماه سال جاری معادل ۲.۹ درصد برآورد شده که تنها تورم دو دهک بالاتر جامعه یعنی دهک‌های نهم و دهم پایین‌تر از این مقدار بوده است.

آمار و ارقام حاکی از آن است که تورم ماهانه اقلام خوراکی و غیرخوراکی در دی نسبت به آذر افزایش داشته است. همچنین تورم بخش مسکن نیز در مدت مورد اشاره صعودی بوده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد با توجه به وزن بالاتر مسکن و اقلام خوراکی در سبد خانوار‌های دهک اول که فقیرترین اقشار جامعه محسوب می‌شوند، بالاترین تورم ماهانه دی ماه سال جاری در میان دهک‌ها به دهک اول تعلق گرفته است. در مقابل پایین‌ترین تورم در این مدت را دهک دهم که ثروتمندترین گروه جامعه هستند تجربه کرده‌اند.

تحمیل بالاترین فشار تورم ماهانه به پایین‌ترین قشر جامعه

معنای تورم دهک‌ها

پاسخ به این سوال که «تورم دهک‌ها به چه معناست؟» از اهمیت بسزایی برخوردار است. در پاسخ باید اشاره کرد که اگر تمام خانوار‌های کشور به ترتیب میزان هزینه از کمترین به بیشترین مرتب شوند و هر ۱۰ درصد آن‌ها در یک گروه قرار گیرند، دهک‌های هزینه‌ای ایجاد می‌شوند. به این ترتیب، دهک اول شامل ۱۰ درصد از فقیرترین خانوار‌ها در جامعه و دهک دهم شامل ۱۰ درصد از ثروتمندترین آن‌ها است.

همه این دهک‌ها یک سبد مشخص و معینی از کالا را مصرف می‌کنند. با این‌حال آنچه آن‌ها را از یکدیگر متفاوت می‌کند سهم و اهمیت هر کدام از این کالا‌ها در سبد مربوط به هر دهک است و این امر عامل تفاوت فشار تورمی وارد شده به دهک‌ها محسوب می‌شود.

شاخص تورم یکی از مهم‌ترین متغیر‌های اقتصادی است که تغییرات مستمر سطح عمومی قیمت کشور را می‌سنجد. بر این اساس، تورم برای یک کالای خاص نیست و اگر قیمت گروهی از کالا‌ها افزایش یابد، تورم ایجاد شده است. همچنین، اگر قیمت‌ها در یک دوره زمانی معین و به صورت مقطعی بالا رود، تورم محسوب نمی‌شود. بلکه اگر گرانی ایجاد شده ادامه‌دار شود و گروهی از کالا‌ها را در برگیرد، تورم نامیده می‌شود.

تورم ماهانه دهک‌ها نیز به این معنا است که قیمت یک سبد مشخص از کالا و خدمات که وزن این کالا‌ها برای هر دهک متفاوت است در ماه گذشته نسبت به آبان ماه چه مقدار افزایش داشته است.

تحمیل بالاترین فشار تورم ماهانه به پایین‌ترین قشر جامعه

وضعیت تورم دهک‌ها در دی ماه

جدیدترین گزارش مرکز آمار حاکی از آن است که تورم سالانه کل کشور در دی‌ماه ۳۲ درصد، تورم نقطه به نقطه ۳۱.۸ درصد و تورم ماهانه برابر با ۲.۹ درصد اعلام شده است؛ که تورم ماهانه و نقطه به نقطه نسبت به آذر افزایش یافته است. همچنین تورم اقلام خوراکی از ۱.۸ درصد در آذر به ۳.۲ درصد در دی ماه و تورم غیرخوراکی‌ها از ۲.۱ به ۲.۸ درصد افزایش یافته است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد وزن اقلام خوراکی و مسکن در سبد خانوار‌های دهک اول بالاتر از سایر دهک‌ها بوده است. این‌ها درحالی است که در دهک‌های دیگر اهمیت مسکن تقریبا یکسان است. در مقابل، اما اهمیت خوراکی‌ها در دهک‌های پایین‌تر به صورت نسبی بالاتر از دهک‌های دیگر است.

بنابر این توضیحات، چون تورم مسکن از ۲.۵ درصد به ۲.۹ درصد رشد داشته و همچنین تورم کل خوراکی‌ها در دی نسبت به آذر افزایش یافته و از ۱.۸ درصد به ۳.۲ درصد رسیده و از طرف دیگر بالاترین تورم خوراکی‌ها نیز به دهک اول تعلق گرفته و معادل ۳.۳ درصد محاسبه شده از همین رو تورم این دهک بالاترین بوده و معادل ۳.۰۶ درصد برآورد شده است. دهک دوم نیز در رتبه دوم تورم ماهانه دی قرار گرفته و فشار تورمی وارد شده به این گروه معادل ۲.۹۷ درصد بوده است.

با این وجود در دی ماه، دهک دهم پایین‌ترین تورم خوراکی را متحمل شده و برابر با ۳.۱ درصد محاسبه شده و تورم غیرخوراکی‌ها ۲.۷ درصد بوده است. تورم کلی این دهک نیز برابر با ۲.۸۵ درصد محاسبه شده که پایین‌ترین تورم در میان دهک‌ها در دی ماه است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی