تیتر امروز

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...
حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
گزارش نشریه غربی از نظرات مردم کوچه و بازار تهران درباره تاثیر ترامپ بر اقتصاد ایران

نگاه حسرت‌آمیز ایرانیان به اقتصاد همسایگان

افتصاد ایران در چند دهه گذشته در کنار ریزش ارزش ریال و گرانی شدید ارز و اقلام اساسی، مسکن، خودرو و .. به قدری بحرانی شده که یک رسانه غربی از نگاه حسرت‌آمیز ایرانیان به اقتصاد همسایگان شریک آمریکا نوشته است. آیا مسوولان کشور این همه فقر و گرانی را می‌بینند؟

کد خبر: ۱۷۹۰۶۰
۰۹:۱۷ - ۰۳ بهمن ۱۴۰۳

نگاه حسرت‌آمیز ایرانیان به اقتصاد همسایگان

دیدارنیوز: ایران نفس خود را پس از مراسم تحلیف "دونالد ترامپ" رئیس جمهور تازه آمریکا حبس کرده و منتظر است ببیند موضع او در قبال این کشور چه خواهد بود.

رسانه خبری "بیزینس نیوز یوروپ" (bne intelliNews) در گزارشی با اشاره به این که شهروندان ایرانی و دولت آن کشور نفس خود را بر سر آنچه پس از راهیابی ترامپ به کاخ سفید در راه است حبس کرده‌اند می‌نویسد: "معنای بازگشت ترامپ هم برای پویایی منطقه و هم برای جایگاه ایران در نظم جهانی، با احتمال دور جدیدی از تحریم‌ها یا حتی جنگ در چشم انداز در صورتی که دولت ایران حاضر به تعامل با ترامپ نشود ذهن مقام‌های ایرانی و شهروندان عادی در کوچه و خیابان را به خود مشغول کرده است".

خاطره بد دوره اول ریاست جمهوری ترامپ در ذهن ایرانیان

این رسانه خبری در ادامه می‌نویسد: "پس از خروج ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸ میلادی و ترور ژنرال سلیمانی در عراق، مردم عادی در ایران از آخرین دوره ریاست جمهوری ترامپ به خوبی یاد نمی‌کنند. آنان صرفا شعار "نخست آمریکا" ترامپ و حمایت او از سیاست اسرائیل دشمن ایران را به خاطر می‌آورند.

"محمد" ۴۲ ساله، استاد یکی از دانشگاه‌های تهران می‌گوید:"روابط با آمریکا باید احیا شده و در چارچوب مقررات بین‌المللی و مطابق با منافع ملی انجام شود". این اظهارنظر او با واکنش‌های پرشوری مواجه می‌شود. "فاطمه" ۳۵ ساله، فارغ التحصیل رشته اقتصاد در منطقه شهرک غرب تهران می‌گوید: "کشاندن کشور به فقر و فلاکت زیر پرچم مبارزه با آمریکا نه هنر است و نه دستاورد". نقش دلار در امور مالی جهانی توجه ویژه ناظران ایرانی را به خود جلب می‌کند و آنان به این موضوع از دریچه تجربه کشورشان در زمینه تحریم‌ها و انزوای مالی بین المللی نگاه می‌کنند.

"علی" ۵۱ ساله، بانکدار ارشد در تهران می‌گوید: "آمریکا می‌تواند از طریق گردش دلار در بازار‌های جهانی، جهان را استثمار کند. آن‌ها بازار‌های جهانی را با حجم عظیمی از دلار‌های بدون پشتوانه پر کرده‌اند و اساساً به جهان می‌گویند: "حواستان جمع باشد، اگر دلار سقوط کند، آمریکا زمین خواهد خورد، اما شما قطعا خواهید مُرد".

ایرانیان ترامپ را فردی جاه طلب می‌دانند؛ اظهارات اخیر ترامپ در مورد گسترش سرزمینی از جمله ادعای تبدیل شدن کانادا به پنجاه و یکمین ایالت آمریکا، تصاحب گرینلند و کنترل کانال پاناما از سوی بسیاری از نظردهندگان ایرانی به عنوان نشانه‌هایی از جاه طلبی‌های استراتژیک گسترده‌تر آمریکا تلقی می‌شود.

"رضا" ۴۵ ساله، که از میدان آرژانتین تهران به سمت میدان هفت تیر سوار تاکسی شده و در حال حرکت است می‌گوید: "این فقط تصمیم شخصی ترامپ نیست. این توسعه کشور همان چیزی است که آمریکا واقعاً می‌خواهد انجام دهد". او می‌افزاید: "دوره زمانی ممکن است متفاوت باشد، اما استراتژی اساسی آمریکا بدون تغییر باقی مانده است".

برخی ناظران ایرانی بی‌ثباتی ظاهری ترامپ را به‌طور بالقوه پنهان‌کننده محاسبات استراتژیک عمیق‌تر او می‌دانند. اظهارات او درباره گسترش سرزمینی در چارچوب بدهی ملی فزاینده آمریکا که تحلیلگران ایرانی می‌گویند به ۳۶ تریلیون دلار رسیده است، تحلیل می‌شود.

"سارا" ۳۸ ساله، حسابدار ارشد از خیابان شریعتی در تهران می‌گوید: "اگر با این رویکرد به قضیه نگاه کنید، ممکن است چهره‌ای متفکر و منطقی در پشت این نمای ظاهراً دیوانه از ترامپ را ببینید". او به سخنان توسعه طلبانه ترامپ از منظر نیاز آمریکا به توزیع بار بدهی و دسترسی به منابع جدید نگاه می‌کند.

نگاه حسرت‌آمیز ایرانیان به اقتصاد همسایگان

شهروندان ایرانی به روابط دیگر کشور‌ها با آمریکا توجه می‌کنند

بحث اغلب به مقایسه بین کشور‌هایی می‌رسید که روابط متفاوتی با غرب دارند. "حسن اکبری" ۴۷ ساله، فروشنده ارز در خیابان ولیعصر تهران، با مقایسه مسیر توسعه کشور‌های دیگر که دارای روابط با آمریکا هستند با مسیر توسعه ایران می‌گوید: "به ترکیه، جمهوری آذربایجان، عربستان سعودی، امارات، کویت، قطر و اردن نگاه کنید". با این وجود، "مهدی" ۴۳ ساله، یکی از همکاران او نظر متفاوتی دارد و می‌گوید: "چرا ترکیه، مصر و آرژانتین در چنین شرایط وخیمی قرار دارند"؟ "زهرا" ۵۵ ساله، یک زن خانه دار و مادر فرزندانی نوجوان از منطقه پاسداران تهران می‌گوید: "فقط نگرانم. ما در آغاز نظم جدیدی هستیم که در دوران ریاست جمهوری ترامپ بر خاورمیانه حاکم خواهد شد؛ من نمی‌توانم با تحولات بیشتری رو‌به‌رو شوم".

"حمید" تاجر ۳۶ ساله، در پی توافق تاریخی مشترکی که در هفته جاری بین روسای جمهور ایران و روسیه امضا شد می‌گوید: "همه کشور‌های عربی با اسرائیل قرارداد‌های صلح و تجارت امضا خواهند کرد و ایران با فشار‌های بیشتری رو‌به‌رو خواهد شد. کسانی که فکر می‌کنند روسیه و چین روابط خود را با آمریکا کنار می‌گذارند تا در کنار ایران قرار گیرند عمیقا در اشتباه به سر می‌برند".

ایرانیان به فرامین اجرایی ترامپ و تاثیر آن بر ایران توجه دارند

تحلیل اقتصادی ناظران ایرانی اغلب بر مزیت‌های ساختاری ایالات متحده در نظام مالی جهانی متمرکز است. دکتر "محمود صادقی" ۴۹ ساله، استاد اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف می‌گوید: "علیرغم آن که بدهی آمریکا از ۱۴۰ درصد تولید ناخالص داخلی آن کشور فراتر رفته هیچ کشور دیگری در جهان نمی‌تواند حتی نیمی از این بدهی را بدون فروپاشی حفظ کند".

سرعت برنامه ریزی شده اقدامات ترامپ پس از روی کار آمدن با گزارش‌هایی مبنی بر صدور بیش از ۲۰۰ فرمان اجرایی آماده برای روز اول کارش به عنوان رئیس جمهور از سوی او، توجه ناظران ایرانی را به خود جلب می‌کند. آنان می‌دانند کشورشان ممکن است تحت تأثیر این سیاست‌ها قرار گیرد. برخی از ایرانیان این فرامین را ناشی از نیات تهاجمی ترامپ می‌دانند در حالی که برخی دیگر آن را به مثابه یک نمایش معمول سیاسی آمریکایی قلمداد می‌کنند. "مصطفی رحیمی" ۴۱ ساله، تحلیلگر حوزه سرمایه گذاری در منطقه سعادت آباد تهران می‌گوید: "دوران ابر قدرتی آمریکا رو به زوال است. جهان عمیقا در اشتباه به سر می‌برد".

تحلیلگران ایرانی اغلب بر واقعیت‌های اساسی اقتصادی حجم تجارت جهانی تاکید می‌کنند. "ندا" ۴۷ ساله، متخصص تجارت بیرون از ساختمان اتاق بازرگانی در نزدیکی ساختمان سابق سفارت آمریکا می‌گوید: "اروپا، آمریکا، چین و آسیا هر یک سالانه حدود ۴ تریلیون دلار وارد می‌کنند که مجموعاً حدود ۱۶ تریلیون دلار است. کل صادرات ایران، حتی بدون تحریم، تنها به ۷۰ تا ۸۰ میلیارد دلار می‌رسد".

عمق احساس پیرامون این مسائل را شاید "امیر" ۵۸ ساله، تاجری در بازار بزرگ تهران به بهترین وجه بیان می‌کند: "آمریکا کشورش را با سرمایه ملت‌های دیگر می‌سازد. جنون واقعی در رهبران آمریکا نیست بلکه در کشور‌هایی است که این قاعده را می‌پذیرند. به هژمونی دلار، تجارت کالا‌های با ارزش برای کاغذ بدون پشتوانه به نرخ تورم در آمریکا در مقابل کشور‌هایی که از دلار استفاده می‌کنند نگاه کنید. سپس به نرخ تورم در آمریکا در مقابل کشور‌هایی که از دلار استفاده می‌کنند نگاه کنید؛ این تورم از آمریکا به دنیا صادر شده است. کسانی غیر منطقی هستند که سلطه آمریکا را پذیرفته‌اند".

منبع: Business News Europe (bne intelliNews)

منبع: اقتصاد24
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی