
ارتش اسرائیل که از کشتار و بیرحمی در غزه خسته نمیشود، پذیرفته است که سربازانش در جریان کشته شدن ۱۵ امدادگر در جنوب غزه در تاریخ ۲۳ مارس مرتکب اشتباه شدهاند.
دیدارنیوز: ارتش اسرائیل پذیرفته که سربازانش در جریان کشته شدن ۱۵ امدادگر در جنوب غزه در تاریخ ۲۳ مارس مرتکب اشتباه شدهاند، اما مدعی شده که برخی از این امدادگران با گروه حماس ارتباط داشتهاند.
به نقل از بی بی سی، این حادثه زمانی رخ داد که کاروانی متشکل از آمبولانسهای جمعیت هلال احمر فلسطینی، یک خودروی سازمان ملل و یک خودروی آتشنشانی نزدیک رفح هدف قرار گرفتند.
اسرائیل در ابتدا ادعا کرده بود نیروهایش به کاروان «مشکوک» شلیک کردند، چون در تاریکی بدون چراغهای جلو یا چشمکزن در حال حرکت بوده و با ارتش اسرائیل هماهنگ نکرده بودند.
اما ویدئویی که یکی از امدادگران کشتهشده به نام رفعت رضوان با تلفن همراهش گرفته، نشان میدهد چراغ خودروها و چراغ گردان آمبولانس روشن است و ماشینها برای کمک به زخمیها در حال حرکت بودهاند.
در این ویدیو که ابتدا نیویورک تایمز منتشر کرد، دیده میشود که خودروها در جاده توقف میکنند و سپس بدون هشدار شلیک آغاز میشود. این فیلم بیش از پنج دقیقه ادامه دارد و صدای رفعت رضوان در حال خواندن دعای آخرش شنیده میشود، پیش از آنکه صدای نزدیک شدن سربازان اسرائیلی به خودروها ضبط شود.
یک مقام ارتش اسرائیل ادعا کرده سربازان پیشتر به خودرویی که حامل سه عضو حماس بود شلیک کرده بودند. زمانی که آمبولانسها به محل رسیدند، تیم نظارتی هوایی به سربازان اطلاع داده بود که کاروان بهصورت «مشکوک» در حال پیشروی است. وقتی آمبولانسها کنار خودروی حماس توقف کردند، سربازان تصور کردند در معرض تهدید هستند و آتش گشودند، هرچند هیچ مدرکی وجود ندارد که تیم امدادی مسلح بوده باشند.
اسرائیل اذعان کرده روایت اولیهاش درباره حرکت خودروها بدون چراغ نادرست بوده و دلیل آن را گزارش نادرست نیروهای حاضر در صحنه اعلام کرده است.
در ویدیو دیده میشود خودروها به وضوح علامتگذاری شده بودند و امدادگران جلیقههای شبرنگ بر تن داشتند.
به گفته مقامها، سربازان اسرائیلی اجساد ۱۵ امدادگر را در شن دفن کردند تا از حیوانات وحشی در امان بمانند، و روز بعد هم خودروها را برای پاکسازی جاده زیر خاک کردند. این اجساد تا یک هفته بعد پیدا نشدند، چون سازمانهای بینالمللی نتوانستند عبور امن به منطقه را تضمین و هماهنگ کنند.
گروه امداد در کنار اجساد، گوشی تلفن همراه رفعت رضوان را نیز یافت که فیلم حادثه را قبل از مرگ ضبط کرده بود.
ارتش اسرائیل ادعا کرده که دستکم شش نفر از امدادگران با حماس در ارتباط بودند، اما هنوز مدرکی ارائه نداده است. با این حال، تأیید کرده که این افراد هنگام شلیک، غیرمسلح بودند.
این مقام نظامی همچنین بر خلاف بعضی از گزارشها انکار کرده که به امدادگران پیش از کشته شدن، دستبند زده باشند یا از فاصله نزدیک اعدام شده باشند.
یکی از امدادگرانی که جان به در برده، به بیبیسی گفته بود آمبولانسها چراغ داشته و همکارانش هیچ ارتباطی با گروههای مسلح نداشتهاند.
ارتش اسرائیل قول داده که یک «بررسی جامع» انجام دهد تا «روند وقایع و نحوه مدیریت آن» را روشن کند.
جمعیت هلال احمر و بسیاری از سازمانهای بینالمللی خواستار تحقیقاتی مستقل در این باره شدهاند.