تیتر امروز

توافق نشود جنگ حتمی است/ مدیرکل آژانس انرژی اتمی در تهران/ عراقچی حامل پیام آیت‌الله خامنه‌ای برای پوتین
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

توافق نشود جنگ حتمی است/ مدیرکل آژانس انرژی اتمی در تهران/ عراقچی حامل پیام آیت‌الله خامنه‌ای برای پوتین

این هشتاد و ششمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
اکبرنژاد: گرفتاری از جایی شروع شد که دولت‌ها در چشم ما از ملت بزرگتر شدند/مقاومت مدنی یعنی بخش کثیری از جامعه پاسخ‌های مشترک به حاکمیت بدهند
در سی‌وسومین برنامه دیدار اندیشه مطرح شد:

اکبرنژاد: گرفتاری از جایی شروع شد که دولت‌ها در چشم ما از ملت بزرگتر شدند/مقاومت مدنی یعنی بخش کثیری از جامعه پاسخ‌های مشترک به حاکمیت بدهند

در سی‌وسومین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمدتقی اکبر نژاد مجتهد و مدرس حوزه در خصوص "نقش خدا و مردم در تحولات اجتماعی گفت‌و‌گو کردیم.
مهدی مطهرنیا: آینده پر از عدم قطعیت است/ هنوز سر کودتای ۲۸ مرداد دعواست/هر مقطعی از تاریخ گفتمان خودش را دارد
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد:

مهدی مطهرنیا: آینده پر از عدم قطعیت است/ هنوز سر کودتای ۲۸ مرداد دعواست/هر مقطعی از تاریخ گفتمان خودش را دارد

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ، انسیه پولادزاده پژوهشگر مطالعات ارتباطی و محمدرضا وفائی، پژوهشگر علوم اعصاب فرهنگی...
اگر در تعطیلات استرس می‌گیرید، بخوانید

چند روش ساده برای مدیریت استرس تعطیلات

برای خیلی از افراد تعطیلات نوروز به معنی افزایش احساس ناامنی مالی، چالش‌های خانوادگی بیشتر، تنهایی و اندوه و تغییراتی در روتین همیشگی است، اما چگونه می‌توانیم این استرس را مدیریت کنیم؟

کد خبر: ۱۸۲۰۷۴
۲۰:۲۷ - ۰۴ فروردين ۱۴۰۴

چند روش ساده برای مدیریت استرس تعطیلات

دیدارنیوز: تعطیلات نوروز زمانی است برای مهمانی و ارتباطات بیشتر و ...، اما برای عده‌ای می‌تواند به معنی استرس و اضطراب بیشتر باشد.

به نقل از تبیان، در میان خرید‌ها و سفر‌ها و دید و بازدید‌ها و آیین‌های گوناگون نوروز که مسئولیت‌ها و دغدغه‌های زیادی تولید می‌کنند عجیب نیست که به‌راحتی آشفته و پریشان شوید. برای خیلی از افراد این زمان از سال به معنی افزایش احساس ناامنی مالی، چالش‌های خانوادگی بیشتر، تنهایی و اندوه و تغییراتی در روتین همیشگی است. اگر شما هم جزو این دست افرادید، پیشنهاد‌هایی برایتان داریم تا استرستان را کمتر کنید.

حد و حدود مشخص کنید
گذاشتن حدومرز شاید در ابتدا ناخوشایند باشد؛ اما مهم است درک کنید چه چیز‌هایی برای شما ارزش و اولویت دارند و چه چیز‌هایی نه. مثلاً شاید فکر کنید باید به هر دعوتی پاسخ بدهید؛ اما باور کنید گاهی «نه» گفتن هیچ مشکلی ندارد. درست است که تعطیلات نوروز شامل دورهمی‌ها و مهمانی‌هاست، اما فراموش نکنید که شما همیشه به زمانی برای استراحت و پرداختن به علاقه‌مندی‌های خودتان هم نیاز دارید. خیلی وقت‌ها نه گفتن نوعی خودمراقبتی است.

خیلی وقت‌ها بین اعضای خانواده یا دوستان اختلاف‌نظر‌هایی در مورد مسافرت و... به وجود می‌آید که استرس برانگیز است. در ارتباط خود با دیگران شفاف باشید و به‌راحتی و آشکارا مشخص کنید که چه کار‌هایی را می‌توانید و چه کار‌هایی را نمی‌توانید انجام دهید. هیچ اشکالی ندارد از جمع‌ها یا گفتگو‌های ناسالم یا ناخوشایند فاصله بگیرید.

اختلافات خانوادگی طبیعی‌اند
وقت گذراندن با عزیزان و اعضای خانواده یکی از بزرگ‌ترین لذت‌ها و تفریحات در تعطیلات است؛ اما این لحظات و تجربیات می‌توانند زمینه‌ای برای اختلاف‌ها نیز باشند. اختلاف‌نظر همیشه وجود دارد و وقتی مدت‌زمان بیشتری را کنار هم می‌گذرانید احتمال اصطکاک و اختلاف سلیقه نیز بیشتر می‌شود که می‌تواند گاهی چالش‌برانگیز باشد. استرس تعطیلات بر هر کسی متفاوت اثر می‌گذارد و همین نیز زمینه را برای اختلاف و تنش فراهم می‌کند. جمعی سفرکردن هم یکی از موقعیت‌هایی است که احتمال اختلاف و اصطکاک را بیشتر می‌کند. افراد سلیقه‌های متفاوت، اولویت‌ها و آستانه تحمل‌های متفاوتی دارند. پس زیاد سخت نگیرید، هر چیزی را به خودتان نگیرید و تا جایی که امکان دارد انعطاف‌پذیر باشید.

شما نمی‌توانید دیگران را کنترل کنید؛ اما واکنش‌های خودتان را می‌توانید کنترل نمایید. اگر چیز‌هایی را که در کنترل شما نیستند بپذیرید، می‌توانید با هیجانات منفی خود بهتر کنار بیایید. یادتان باشد اگر چیزی را بپذیرید به این معنی نیست که تأییدش کرده‌اید یا دوستش دارید، بلکه فقط آن چیز را همان‌طور که هست می‌بینید و قصد تغییر یا کنترلش را ندارید، در نتیجه خودتان راحت‌ترید.

قضاوت و مقایسه را کنار بگذارید
شبکه‌های اجتماعی می‌توانند خیلی وقت‌ها با نمایش لحظاتی ایده‌آل و رؤیایی به ما احساس ناکافی بودن بدهند. اما واقعیت چیز دیگری است و اکثر چیز‌هایی که در آنجا می‌بینید ساختگی و بسیار دور از واقعیت است. پس در دام مقایسه نیفتید و یادتان باشد تعطیلات فرصتی است برای ارتباط بهتر با عزیزانمان و پرداختن به فعالیت‌های مورد علاقه‌مان که شاید زمان‌های دیگر وقت کمی برایشان داریم.

هوشمندانه خرج کنید
برنامه‌ریزی مالی در تعطیلات برای خیلی از ما سخت است. خریدن هدیه و عیدی دادن، میزبانی کردن و مسافرت همگی می‌توانند فشار مالی زیادی وارد کنند. اما یادتان باشد نیازی نیست زیر بار قرض و بدهی بروید تا تجربه خوبی از تعطیلات داشته باشید، نیازی نیست هدیه‌های گران‌قیمت بخرید یا در مهمانی‌ها بریزوبپاش کنید. همیشه انتخاب‌های ارزان‌قیمت‌تر هم وجود دارند. از قبل برای هزینه‌هایی که در پیش دارید بر اساس بودجه‌تان برنامه‌ریزی کنید.

از قبل برنامه‌ریزی کنید؛ اما سخت نگیرید
برنامه داشتن برای هر کاری از جمله تعطیلات کمک می‌کند ذهنتان هم سروسامان بگیرد و دچار استرس و اضطراب نشوید. می‌توانید؛ مثلاً فهرستی از هدیه‌هایی که می‌خواهید بخرید یا جا‌هایی که می‌خواهید بروید تهیه کنید. کار‌ها را اولویت‌بندی کنید و در صورت نیاز از اعضای خانواده نیز نظر بخواهید تا بعداً به مشکل برنخورید. اما یادتان باشد منعطف باشید و سخت نگیرید! موقعیت‌های پیش‌بینی‌نشده اجتناب‌ناپذیرند و اشکالی ندارد در این شرایط برنامه را کمی تغییر دهید.

برای رسیدگی به خودتان وقت بگذارید
از روز‌های تعطیلات برای خودمراقبتی استفاده کنید؛ مثلاً صبح‌ها چنددقیقه‌ای را در سکوت با خود بگذرانید، پیاده‌روی کنید، یک دوش آرامش‌بخش بگیرید، بنویسید و مطالعه کنید. این کار‌ها همیشه مفیدند و حس و حال خوبی به شما می‌دهند. مناجات با خداوند و پرداختن به آیین‌های دینی نیز انرژی‌بخش هستند و به ذهن‌آگاهی کمک می‌کنند. بخشی از خودمراقبتی این است که هر وقت می‌توانید مسئولیت‌های خود را به دیگران بسپارید و خودتان را سبُک کنید. شما مجبور نیستید همه کار‌ها را خودتان انجام دهید! مسئولیت دادن به دیگر اعضای خانواده این پیام را به آن‌ها می‌دهد که برای خودتان ارزش قائل هستید و باید به شما احترام بگذارند.

بدانید که افزایش اندوه و تنهایی طبیعی است
بعضی از ما اخیراً عزیزی را از دست داده‌ایم یا تجربه‌ای ناراحت‌کننده را پشت سر گذاشته‌ایم و طبیعی است در ابتدای سال جدید احساس غم و اندوه و تنهایی داشته باشیم. برای کسانی که به هر دلیلی دور از خانواده و عزیزان هستند تعطیلات می‌تواند بیشتر ناراحت‌کننده باشد تا خوشحال‌کننده. ولی همیشه راه‌هایی وجود دارد که این احساسات را نادیده نگیریم و بتوانیم با آگاه بودن نسبت به این احساسات ناخوشایند به خودمان اجازهٔ ابراز بدهیم. سرکوب‌کردن احساسات اغلب کار را سخت‌تر می‌کند، پس با خودتان مهربان باشید. ببینید چه چیزی حالتان را بهتر می‌کند. یادتان نرود قدردان داشته‌های خود باشید، حتی چیز‌های کوچک.

افسردگی فصلی هم وجود دارد
اختلال عاطفی فصلی یا افسردگی فصلی نوعی افسردگی است که به دلیل تغییرات فصلی رخ می‌دهد. علائم این اختلال اغلب شامل اندوه، ازدست‌دادن علاقه نسبت به فعالیت‌های همیشگی، بی‌انرژی بودن، بدخواب شدن، مشکل در تمرکز و... می‌شود. علائم افسردگی می‌توانند استرس تعطیلات را تشدید کنند. از هوای ملایم و مطبوع بهاری استفاده کنید و بیشتر بیرون وقت بگذرانید.

کمک بگیرید
استرس تعطیلات معمولاً دوره کوتاهی دارد. اما اگر متوجه شدید این شرایط برایتان ادامه‌دار شده و بر کیفیت زندگی‌تان اثر گذاشته و در کار و روابطتان اختلال ایجاد کرده بهتر است به مشاور مراجعه کنید. گاهی ممکن است به کمک یک مشاور نیاز داشته باشید تا بتوانید استرس خود را مدیریت کنید.

چند روش ساده برای مدیریت استرس تعطیلات

ارسال نظرات
امروز جمعه ۲۹ فروردين
امروز جمعه ۲۹ فروردين
امروز جمعه ۲۹ فروردين
امروز جمعه ۲۹ فروردين