تیتر امروز

پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ به فلسفه سیاسی مدرن نزدیک‌تر است/ چیزی به‌نام تفکیک قوا نداریم/ تن‌ها یک قوه داریم!
در سی‌ودومین برنامه دیدار اندیشه با علی اکبر گرجی مطرح شد:

پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ به فلسفه سیاسی مدرن نزدیک‌تر است/ چیزی به‌نام تفکیک قوا نداریم/ تن‌ها یک قوه داریم!

در سی‌و‌دومین برنامه دیدار اندیشه، ادامه گفتگو با دکتر علی اکبر گرجی، استاد دانشگاه و رئیس انجمن علمی حقوق اساسی ایران با موضوع "بررسی تطبیقی پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ با قانون مصوب - تحدید قدرت"...
برای جلوگیری از قاچاق سوخت هر قطره تولیدی پالایشگاه‌ها را رصد می‌کنیم

توضیح وزیر نفت درباره افزایش قیمت بنزین؛ «فعلا» قصدی نداریم

محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت دولت پزشکیان در پاسخ به این سوال که برای کاهش مصرف سوخت به افزایش قیمت بنزین که فکر نکرده‌اید، گفت: الان چنین بحثی نداریم.

کد خبر: ۱۸۱۹۴۲
۰۹:۲۰ - ۰۱ فروردين ۱۴۰۴

توضیح وزیر نفت درباره افزایش قیمت بنزین؛ «فعلا» قصدی نداریم

دیدارنیوز: وزیر نفت دولت چهاردهم گفت: تفاهمنامه‌هایی منعقد شده است تا بتوانیم به‌صورت هوشمند هر قطره فرآورده تولیدی پالایشگاه را از خروجی پالایشگاه تا انبار نفت، از انبار نفت چه در قالب خطوط لوله تولید شود و چه از طریق نفتکش‌های جاده‌پیما، رصد کنیم تا ببینیم آیا به مراکز مصرف و مقصد می‌رسد یا نه. این‌ها به عنوان گام‌های اولیه‌ای است که طراحی شده تا انشااله ما بتوانیم پدیده نامطلوب قاچاق را از حوزه تولید و توزیع سوخت کشور حذف کنیم.

محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت دولت چهاردهم در گفتگو با ایلنا، درباره برنامه‌های دولت برای مدیریت مصرف سوخت و کاهش قاچاق آن در کشور، تصریح کرد: قاچاق سوخت یک موضوع ناخوشایند است که سال‌ها در حوزه سوخت و سوخت تولیدی کشور وجود داشته و این بحث، موضوعی نیست که تنها به امروز، دیروز، دو ماه، یا شش ماه و دو سال قبل مربوط باشد. این مشکل سال‌هاست وجود دارد و تمهیداتی برای حل آن اندیشیده شده است.

برای جلوگیری از قاچاق سوخت هر قطره تولیدی پالایشگاه‌ها را رصد می‌کنیم

وی ادامه داد: یکی از این گام‌ها، تفاهم‌نامه‌ای بود که چندی قبل بین شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با شرکت ایرانسل و شرکت مپنا و یکی از شرکت‌های تابع شرکت پالایش و پخش به نام ODCC منعقد شد و این اقدام را فراهم می‌کند که به‌صورت هوشمند هر قطره فرآورده تولیدی پالایشگاه را از خروجی پالایشگاه تا انبار نفت، از انبار نفت چه در قالب خطوط لوله تولید شود و چه از طریق نفتکش‌های جاده‌پیما، رصد کنیم تا ببینیم آیا به مراکز مصرف و مقصد می‌رسد یا نه. این‌ها به عنوان گام‌های اولیه‌ای است که طراحی شده تا انشاالله ما بتوانیم این پدیده نامطلوب را از حوزه تولید و توزیع سوخت کشور حذف کنیم.

استفاده از بخاری‌هایی با راندمان بالا و خودرو‌های کم مصرف راهکار کاهش مصرف سوخت است

این عضو ارشد کابینه دولت چهاردهم در خصوص راهکار‌هایی که برای کاهش مصرف فرآورده‌های نفتی وجود دارد، عنوان کرد: بحث مدیریت تقاضا و بهینه‌سازی مصرف راهکار‌های متفاوتی دارد. مثلاً در حوزه گاز اگر اشاره کنم، بخاری‌هایی در دنیا وجود دارد که بخش خصوصی وارد کرده و تعداد زیادی از آن‌ها در دسترس و حاضر است حتی در این حوزه سرمایه‌گذاری کند. راندمان این بخاری‌ها بالغ بر ۸۰ درصد است، در حالی که بخاری‌های گازسوز که در خانه‌ها استفاده می‌کنیم، راندمان بسیار پایینی دارند و بخشی از سوخت را عملاً به‌صورت بهینه برای ایجاد گرمایش در فضای ساختمان‌ها مورد استفاده قرار نمی‌دهند. این یکی از اقداماتی است که می‌توان انجام داد. همچنین، استفاده از خودرو‌هایی که سوخت مصرفی‌شان کمتر باشد، از دیگر راهکارهاست. این‌ها به هر حال راهکار‌های قیمتی هستند و در حوزه‌های مختلف مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته و قطعاً به شرایط اجرایی نزدیک خواهد شد.

الان قصد افزایش قیمت بنزین را نداریم

وی در پاسخ به این سوال که برای کاهش مصرف سوخت به افزایش قیمت بنزین که فکر نکرده‌اید، گفت: الان چنین بحثی نداریم.

هدف گذاری ما این است که اتکای بودجه جاری کشور به نفت کاهش پیدا کند

پاکنژاد در پاسخ به این سوال که افزایش تولیدات نفتی که شما اعلام کردید با برنامه‌های دولت مبنی بر کاهش وابستگی اقتصاد به نفت در تضاد است، وزارت نفت چه برنامه‌ای برای کاهش اقتصاد نفتی دارد، گفت: ببینید قطعاً هدف گذاری ما به سمتی خواهد بود که هر چه هست اتکای بودجه جاری کشور به نفت کاهش پیدا کند. طبیعتاً نفت به نوعی ثروتی است که باید به ثروت‌های روزمینی و ماندگار تبدیل شود، این به عنوان یک راهکار و راهبرد است که انشالله مد نظر هست و دنبال خواهیم کرد.

وزیر نفت در رابطه با واردات تکنولوژی برای توسعه صنایع نفتی کشور و توسعه تولیدات داخلی، اظهار کرد: ما در صنعت نفت سال‌هاست به دنبال این هستیم که بتوانیم ساخت داخل را توسعه دهیم و در این راستا طرح‌ها و در واقع راهکار‌های مختلفی تعریف شده و تا الان هم موفقیت آمیز بوده است. من اخیراً واحد نمک‌زدایی اهواز متمرکز را افتتاح کردم که با حضور آقای رئیس جمهور بود. آنجا عرض کردم حدود ۸۰ درصد این واحد به دست توانمند جوانان ایرانی چه در حوزه صنعت و چه در حوزه نصب و راه‌اندازی، مدیریت شده است. این افتتاح بر اساس ۸۰% تولید داخل بوده است یعنی کار جوانان ما و تولید داخلی بوده است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی