
محمد سلامتی، فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه پزشکیان متاسفانه حرفهای تکراری میزند که این موضوع باعث طرد نخبگان و بدنه رأی ایشان و ایجاد یأس شده است، گفت: پزشکیان باید خودش را از این وضعیت نجات بدهد و برای این کار باید یک گروه به اصطلاح مشاور قوی در کنار خودش ایجاد کند تا در زمینههای مسائل سیاست داخلی، سیاست خارجی و اقتصادی جمعبندی کرده و به رئیسجمهوری منتقل کنند.
دیدارنیوز: محمد سلامتی گفت: وفاق ملی شکست نخورده است، اما بخشی از این ماجرا به پزشکیان باز میگردد. متاسفانه ایشان اگر چه آدم صادق و صاف و و مومنی است، اما این صفتها برای مملکت داری کافی نیست.
«وفاق ملی» شکست خورد. این تحلیلی است که برخی از سیاسیون بعد از استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد و استعفای محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس جمهوری بر آن تاکید میکنند.
در این میان، محمد سلامتی، فعال سیاسی اصلاح طلب و از اعضای سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در گفتوگویی با خبرگزاری خبرآنلاین، بیان کرد: وفاق ملی شکست نخورده است، اما بخشی از این ماجرا به پزشکیان باز میگردد. متاسفانه ایشان اگر چه آدم صادق و صاف و و مومنی است، اما این صفتها برای مملکت داری کافی نیست. مملکت داری یک مقدار روشهای نوین مدیریت را میطلبد و برخوردهای دقیقی را نیاز دارد. پزشکیان متاسفانه حرفهای تکراری میزند که این موضوع باعث طرد نخبگان و بدنه رأی ایشان و ایجاد یأس شده است.
او با اشاره به حضور مخالفان دولت در کابینه ادامه داد: پزشکیان اشتباه کرد که آنان را در وفاق ملی مشارکت داد، زیرا آنان به دنبال منافع ملی نیستند. این کار اشتباهی بود. البته پزشکیان عضو یک حزب نیست و به هر حال، پزشکیان عضو حزب نیست که بتواند او را پشتیبانی کند. رقبا نیز سرسختانه علیه دولت عمل میکنند.
مشروح گفتوگوی محمد سلامتی، فعال سیاسی اصلاح طلب با خبرآنلاین را در ادامه بخوانید:
*یک بحثی که این روزها در فضای سیاسی علی الخصوص بعد از خروج دو چهره کلیدی از دولت به وجود آمد؛ حکایت از به پایان رسیدن وفاق ملی دارد. تحلیل شما چیست؟
از منظر اول، با توجه به شرایط حساس کشور و تلاش دشمنان در جهت از بین بردن نظام، انتظار این است که همه جناحها و جریانات با هم متحد شوند و برای مقابله با دشمنان توان لازم را به دست بیاورند.
پزشکیان، با سیاست وفاق سعی کردند که جناحهای مختلف را برای حل مسائل و مشکلات کشور متحد کنند؛ ولی متاسفانه یک عده علی الخصوص تندروها در جناحهای مختلف، عکس این ماجرا را عمل کردند. قادعدتا با توجه به شرایط فعلی باید با درنظر گرفتن منافع ملی، از یک سری اشکالات دولت چشم پوشی کنند و در جهت تقویت دولت حرکت کنند تا قوه مجریه بتواند کارهای مهمی را به سرانجام برساند.
از منظر دیگر، انتظارات مردم و انتظارات نخبگان تا به الآن برآورده نشده است، اشکالاتی هم که در دولت وجود دارد بهانه را به دست برخی از افراد داده بخواهد با دولت برخورد کنند. متاسفانه همتی به عنوان وزیر اقتصاد خطاهایی را مرتکب شد؛ در واقع ایشان به جای آنکه جو التهابی را کاهش بدهد، این التهاب را تشدید کرد. دولتمردان وقتی صحبت میکنند، مراقب حرفهای خودشان باید باشند، چون بازتاب مهمی در سطح جامعه دارد. همین موضوعات بهانه را به دست کسانی که به دنبال تضعیف دولت بودند، داد.
ظریف هم فرد پرتوانی است که به درد نظام میخورد، اما متاسفانه قانونی ضد توسعه و پیشرفت در مجلس تصویب شده و تا زمانی که آن قانون هست، دولت نمیتواند خلاف آن عمل کند. البته دولت باید به دنبال اصلاح قانون باشد، ولی متاسفانه این کار انجام نشد. ظاهرا برخی از افراد فقط به دنبال دیدگاه خودشان هستند و به مسئلهای دیگری توجهی ندارند.
اگر بخواهیم از زاویه خوشبینی به آن نگاه کنیم، افراد معتقدی هستند که سرسختانه به دنبال پیاده کردن دیدگاههای خودشان بوده و نباید انتظار داشت که به رسمیت شناخته شوند. دولت باید توجه کند که این افراد حاضر نیستند که امتیاز کوچکی به رقیب خود بدهند و حتی منافع ملی و جریانی خودشان را بر منافع ملی ترجیح میدهند. فکر میکنند که تنها دیدگاه آنان است که مهم و درست است.
پزشکیان اشتباه کرد که آنان را در وفاق ملی مشارکت دارد، زیرا آنان به دنبال منافع ملی نیستند. این کار اشتباهی بود. البته پزشکیان عضو یک حزب نیست که بتواند او را پشتیبانی کند. رقبا هم سرسختانه علیه دولت عمل میکنند.
اینکه ایشان خواستند برای پیشرفت کار از همه جناحها استفاده کنند، کار درستی بود، اما دو اشکال دارد. یک آنکه ایشان درباره وفاق افراط کردند و تعداد زیادی از نیروهای جناح مقابل به خصوص افراطیون را به کار گرفت و آنان نیز به دنبال حل و فصل مسائل مورد نظر پزشکیان نیستند.
اشکال دوم این است که پزشکیان هدایت و کنترل این افراد را به دست فراموشی سپرد. وقتی که از جناح مقابل نیرو بگیرید، برای اینکه بتوانید کارها را پیش ببرید، مستلزم هدایت و کنترل این افراد است. این اشکال هنوز در پزشکیان وجود دارد و باید مرتفع شود. یعنی اگر چه گرفتن نیرو در سطح بالا هماهنگی ایجاد میکند، اما این هماهنگی پایدار نیست و باید مراقبت آن باشد.
*زمانی که خبر کلیدخوردن استیضاح همتی آمد، قیمت ارز و سکه کاهش پیدا کرد. بعد از استیضاح ایشان هم قیمت بازار پایین آمد. به نظر شما عجیب نیست که بازار بخواهد به یک نفر واکنش نشان بدهد؟
این یک واقعیت است. به هر حال کسانی هستند که به دنبال بالا و پایین بردن نرخ ارز هستند، اما این ماجرا وظیفه یک وزیر اقتصاد را از بین نمیبرد و او باید مراقب حرفهایش باید. بانک مرکزی باید قیمت دلار را کنترل کرده و باید به آن جهت بدهد. اگر هم مخالف نظرهای هم هستند، نمیتوانند در کار همدیگر دخالت کرده و باید با برگزاری جلسات مشترک با معاون اول یا رئیس جمهوری به یک وحدت نظر در جهت سیاست پیدا کنند.
* به نظر میرسد که حامیان دولت دچار یک سرخوردگی شدند، آیا میتوان گفت که وفاقی که پزشکیان بر آن تاکید کردند، شکست خورد؟
وفاق ملی شکست نخورده است، اما بخشی از این ماجرا به پزشکیان باز میگردد. متاسفانه ایشان اگر چه آدم صادق و صاف و مومنی است؛ اما این صفتها برای مملکتداری کافی نیست. مملکت داری یک مقدار روشهای نوین مدیریت را میطلبد و برخوردهای دقیقی را نیاز دارد. پزشکیان متاسفانه حرفهای تکراری میزند که این موضوع باعث طرد نخبگان و بدنه رأی ایشان و ایجاد یأس شده است.
پزشکیان باید خودش را از این وضعیت نجات بدهد و برای این کار باید یک گروه به اصطلاح مشاور قوی در کنار خودش ایجاد کند تا در زمینههای مسائل سیاست داخلی، سیاست خارجی و اقتصادی جمعبندی کرده و به رئیسجمهوری منتقل کنند. رئیسجمهوری هم باید این جمعبندیها را در نظر گرفته و وزرای زیر نظر خودش منتقل و پیگیری کند.
این اقدام لازمه کار ریاست جمهوری است، اگر بخواهد کار خراب نشود، پزشکیان باید اینکار را انجام دهد. بنابراین، وفاق کار درستی است و برای اینکه ادامه پیدا کند، نباید افراطیون وارد وفاق شوند.