دیدارنیوز: دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب میگوید: حکومتِ یکدست نتوانسته است به اهداف اعلام شده خود در این زمینهها دست پیدا کند. بیتردید سیاستهای غلط، نابلدی و مدیریت ضعیف عامل این وضع ناهنجارشده است.
محمد سلامتی، دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران میگوید: باید به طور جد زمینههای مشارکت حداکثری را فراهم کرد، اما این کار از عهده تفکرات بسته که بر اکثر ارکان نظام مسلط هستند، ساخته نیست. باید مسئولانی که قدرت آن رادارند، قبل ازآن که دیر شود، در این زمینه اقدام کنند.
این مصاحبه را در ادامه بخوانید:
* معمولا فضای اجتماعی متاثرازمسائل مبتلابه جامعه است. اکنون متاسفانه مردم با مشکلاتی مثل گرانی، تورم، بیکاری و محدودیتهای مختلفی درعرصههای فرهنگی واینترنت مواجهند. حکومتِ یکدست نتوانسته است به اهداف اعلام شده خود در این زمینهها دست پیدا کند. بیتردید سیاستهای غلط، نابلدی و مدیریت ضعیف عامل این وضع ناهنجارشده است.
* این وضع به ناامیدی در بهبود اوضاع دامن زده است که متاسفانه همین ناامیدی، در حال حاضر به نظر میرسد موجب بیتفاوتی، عدم آمادگی یا کاهش تمایل برای شرکت در انتخابات شده باشد. علاوه براین، از اعمال قانون نظارت استصوابی و شیوه عمل شورای نگهبان، این ذهنیت پیدا شده است که خیری در صندوقهای رای نیست. تغییر این وضع و ایجاد امید نیز کار زیادی را میطلبد. به نظرمی رسد بخش مهمی از کسانی که قدرت را در دست دارند، اعتقادی به تغییر این وضع ندارند.
* حاکمیت باید علل به وجود آمدن بیتفاوتی وعدم آمادگی را از بین ببرد. باید کاری کند که اعتماد مردم به اثرگذاری رایشان به وجود آید. مردم باید مجاب شوند که شرایط انتخابات شرایطی آزاد، رقابتی و عادلانه خواهد بود. این کار در درجه اول با تغییر رویه مرسوم شورای نگهبان امکانپذیر است.
* به نظر من اگر مردم مطمئن شوند میتوانند با رایشان اوضاع را عوض کنند، شاهد حضور گسترده آنها پای صندوقهای رای خواهیم بود؛ لذا باید تلاش شود که این اطمینان در مردم به وجود آید. البته این همه کار برای ایجاد امید نیست. اقدام موثر در مورد معیشت مردم نیز از اولویت کارها برای اعتمادسازی است.
* کمرای بودن انتخابات در درجه اول بیتفاوتی مردم درمورد مشارکت در سرنوشتشان را نشان میدهد. یعنی بیاعتماد بودن به ساختار انتخاباتی و در نهایت بیاثر تلقی کردن صندوق رای! دشمنان کمرای بودن انتخابات را به معنی کاهش حمایت مردمی از نظام تلقی میکنند و بر همین اساس توطئههای خود را با اطمینان خاطر بیشتری پی میگیرند لذا اگرقرارباشد ضربهپذیری نظام در قبال توطئههای دشمنان کاهش پیدا کند، باید به طور جد زمینههای مشارکت حداکثری را فراهم کرد، اما خب این کار ازعهده تفکرات بسته که بر اکثر ارکان نظام مسلط هستند، ساخته نیست.
* تنها از طریق تجدید نظر در فرایند بررسی صلاحیتها و ایجاد شرایط عادلانه برای همه طیفهای اجتماعی، میتوان امید داشت که نظام متحمل هزینه کمتری شود. البته در شرایط فعلی به دلیل مشکلات اقتصادی که گریبانگیر اکثریت مردم شده است، باید حتما اقداماتی سنجیده برای برونرفت ازاین وضع ناهنجار و فشار طاقتفرسا به عمل آید.
* باید دانست که فشار اقتصادی روی مردم، آنها را عمدتا نسبت به همه چیز بیتفاوت و زمینههای اعتراض را در آنها نهادینه میکند. به خصوص وقتی رنج بیعدالتی هم به آن اضافه شود. متاسفانه به تدریج محدودیتها درمورد انتخابات برای همه افزایش پیدا کرده است.