تیتر امروز

خلخالی و ربانی شیرازی با نخست وزیری بختیار مخالف بودند اما آیت‌الله خمینی نه/ پشیمانم که به بازرگان گفتم استعفا بدهد/ نسخه اولیه استعفای بنی صدر را امیر انتظام نوشت
گفت‌وگوی دیدارنیوز در برنامه تنگنا با محمدحسین بنی اسدی،دبیرکل نهضت آزادی ایران

خلخالی و ربانی شیرازی با نخست وزیری بختیار مخالف بودند اما آیت‌الله خمینی نه/ پشیمانم که به بازرگان گفتم استعفا بدهد/ نسخه اولیه استعفای بنی صدر را امیر انتظام نوشت

محمدحسین بنی اسدی، دبیرکل نهضت آزادی مهمان یکی دیگر از برنامه‌های تنگنا بود. او تاکید می‌کند که آیت الله خمینی با نخست وزیری بنی‌صدر مشکلی نداشت، اما خلخالی و ربانی شیرازی مخالفت کردند.
کوروش احمدی: اگر قرار بر حضور ظریف در مذاکرات بود، فشار خون عده‌ای بالا می‌رفت! / به نتیجه نرسیدن این مذاکرات، هزینه‌های سنگینی به دنبال دارد/ احتمال جنگ بالاست/ دیپلماسی پنهان یا درِ پشتی با ترامپ اصلا ممکن نیست
در گفتگوی دیدارنیوز با دیپلمات پیشین ایران در نیویورک مطرح شد

کوروش احمدی: اگر قرار بر حضور ظریف در مذاکرات بود، فشار خون عده‌ای بالا می‌رفت! / به نتیجه نرسیدن این مذاکرات، هزینه‌های سنگینی به دنبال دارد/ احتمال جنگ بالاست/ دیپلماسی پنهان یا درِ پشتی با ترامپ اصلا ممکن نیست

باید ابتکار عمل رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی مذاکرات را در دست بگیریم. نکته‌ای که مقامات ما باید به آن توجه داشته باشند، این است که دیپلماسی پنهان با ترامپ، معنی نخواهد داشت.
مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ

این هشتاد و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
امیرعلی ابوالفتح، کارشناس ارشد روابط بین‌الملل توضیح داد

چرا ترامپ «نامه» را رسانه‌ای کرد؟

امیرعلی ابوالفتح، کارشناس ارشد روابط بین‌الملل درباره دلیل رسانه‌ای شدن نامه ترامپ به رهبر انقلاب گفت: اگر پس فردا اتفاقی بیفتد، مثلاً تحریمی یا جنگی، او می‌تواند بگوید من که خواهان آشتی بودم، اما این ایرانی‌ها بودند که آشتی نکردند. در صورتی که اگر واقعاً حسن نیت داشت، این موضوع را به این شکل رسانه‌ای نمی‌کرد و قبل از اینکه نامه به دست ایران برسد، آن را مطرح نمی‌کرد.

کد خبر: ۱۸۱۴۳۶
۰۹:۵۴ - ۲۰ اسفند ۱۴۰۳

چرا ترامپ «نامه» را رسانه‌ای کرد؟

دیدارنیوز: یک تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل گفت: فرض می‌کنیم که نامه وجود دارد، اما اینکه این موضوع را در رسانه‌ها مطرح کرده آن هم قبل از اینکه نامه‌ای به دست ایران برسد، نشان‌دهنده این است که می‌خواهد اثرگذار باشد و بر افکار عمومی تأثیر بگذارد. او می‌خواهد بگوید که طرف خوب داستان اوست که خواهان گفتگو است و طرف بد به ادعای خودش ایران است که گفتگو نمی‌کند.

امیرعلی ابوالفتح، کارشناس ارشد روابط بین‌الملل در گفتگو با ایلنا، در رابطه با ادعای اخیر ترامپ رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا مبنی بر اینکه نامه‌ای به رهبر انقلاب برای مذاکره نوشته است، اما مقامات کشورمان همچنان ارسال این نامه را تایید نکرده‌اند، تصریح کرد: تکذیب نشده است که نامه‌ای ارسال نشده است. عراقچی بیان کرد که ما نامه‌ای دریافت نکرده‌ایم. در ابتدا، ترامپ گفته بود که من نامه‌ای فرستادم، اما مقامات آمریکایی گفتند که نه، نامه‌ای تهیه شده، اما ارسال نشده است. عراقچی می‌گوید که ما نامه‌ای دریافت نکرده‌ایم و در مورد صحت و سقم خود نامه، ما در حال حاضر تاییدیه‌ای نداریم. بنابراین، ترامپ می‌گوید که این نامه تهیه شده است و تاکنون مشخص شده که نامه‌ای تهیه شده، اما تا دیروز به دست ایران نرسیده بود.

زمانی که اوباما دو نامه به ما نوشت هم این موضوعات رسانه‌ای نشد

وی ادامه داد: ترامپ بر خلاف روسای جمهوری قبلی آمریکا است، به طور مشخص اوباما، وقتی دو نامه برای مقام معظم رهبری نوشت، بعد‌ها مشخص شد و همان زمان رسانه‌ای نشد. در قالب خاطرات، صالحی گفت که قضیه چه بوده و عمانی‌ها چه کار کردند. سپس ما پیغام دادیم که اگر می‌خواهید، باید مکتوب بنویسید و بعد اوباما مکتوب نوشت. این موارد رسانه‌ای نشده بود و در آن زمان هیچ‌کس نمی‌دانست چه اتفاقاتی در عمان در حال وقوع است، جز تعداد بسیار محدودی که در دو کشور از این مسائل مطلع بودند.

این تحلیل‌گر مسائل بین‌المللی با بیان اینکه ترامپ تکنیک متفاوتی دارد، عنوان کرد: او هر کاری که در پشت در‌های بسته باشد را به جلوی تلویزیون می‌آورد. برخورد تند او با زلنسکی هم به همین شکل بود. او می‌توانست این مسائل را در اتاق‌های دربسته حل کند، اما جلوی چشم خبرنگاران حسابی حال زلنسکی را گرفت. با بقیه هم همین طور است، به طور مثال با ترودو و گریلندی‌ها هم همین کار می‌کند. حال فرض می‌کنیم که نامه وجود دارد، اما اینکه این موضوع را در رسانه‌ها مطرح کرده آن هم قبل از اینکه نامه‌ای به دست ایران برسد، نشان‌دهنده این است که می‌خواهد اثرگذار باشد و بر افکار عمومی تأثیر بگذارد. او می‌خواهد بگوید که طرف خوب داستان اوست که خواهان گفتگو است و طرف بد به ادعای خودش ایران است که گفتگو نمی‌کند.

ترامپ موضوع نامه را رسانه‌ای کرد که اگر جنگی شد بگوید آدمِ خوب داستان من بودم

وی تاکید کرد: اگر پس فردا اتفاقی بیفتد، مثلاً تحریمی یا جنگی، او می‌تواند بگوید من که خواهان آشتی بودم، اما این ایرانی‌ها بودند که آشتی نکردند. در صورتی که اگر واقعاً حسن نیت داشت، این موضوع را به این شکل رسانه‌ای نمی‌کرد و قبل از اینکه نامه به دست ایران برسد، آن را مطرح نمی‌کرد. در ضمن، باید توجه داشت که اگر حسن نیت داشت قبل از این هم خط و نشان نمی‌کشید و صبر می‌کرد که ابتدا نامه را ارسال کند و سپس کار‌های مربوط به یادداشت اجرایی را امضا می‌کرد.

دولت ترامپ بی‌پرده صحبت می‌کند وگرنه حرف تمام دولت‌ها آمریکا یکی بوده‌اند

ابوالفتح با اشاره به این نکته که حرف‌هایی ترامپ جدید نیستند، اما لحنش متفاوت است، اظهار کرد: وقتی تحریم می‌کنند، نیازی نیست وزیر خزانه‌داری آمریکا بیاید و به مردم ایران توصیه کند که ریال خود را به دلار تبدیل کنند. این اتفاق به‌طور طبیعی می‌افتد. همچنین، وقتی می‌گوید یا مذاکره یا جنگ، همان عبارت «همه گزینه‌ها روی میز است» که ۲۰ یا ۳۰ سال است که مطرح می‌شود را می‌گوید. دولت‌های دیگر ممکن است این عبارات را به شکل متمدنانه‌تر، دیپلماتیک‌تر و با رودربایستی بیشتر بگویند و به‌قول معروف با پنبه سر می‌برند، اما دولت ترامپ لخت و بی‌پرده صحبت می‌کند. او واژگانی را به کار می‌برد که دیگران از آن پرهیز دارند. به‌عنوان مثال، او به جاستین ترودو می‌گوید فرماندار ایالت کانادا که کسی چنین عباراتی را در مورد کشور دوستش به کار نمی‌برد. این ویژگی ترامپ است و حرف جدیدی نیست. اینکه بگوییم مردم ایران به خاطر تحریم‌ها دلار نمی‌خریدند، حالا که این آقا گفته دلار بخرند، بروند این کار را انجام دهند؛ خیر اینچنین نیست. برای تیم ترامپ و خودش این نمایش مهم‌تر است تا اینکه بخواهند یک استراتژی داشته باشند و فقط جذابیت تلویزیونی آن را بالا می‌برند.

اگر ما مقاومت کنیم هم آمریکا تحریم‌ها را لغو نخواهد کرد

این تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل در پاسخ به این سوال که آیا این مقاومت ایران در برابر فشار حداکثری ترامپ باعث عقب‌نشینی آمریکا می‌شود یا حداقل باعث شده در نامه‌ای که ارسال کرده، کمی از مواضع خود عقب‌نشینی کرده باشد، گفت: امیدوارم این‌گونه باشد، اما خیلی مطمئن نیستم. عقب‌نشینی باید تعریف شود. منظور از عقب‌نشینی چیست؟ اگر منظور شما این است که ما مقاومت کنیم و آن‌ها بگویند تحریم‌ها را برمی‌داریم، نه، ما مقاومت می‌کنیم فعلا در مورد اقدام نظامی تردید جدی وجود دارد، اما فشار حداکثری همچنان برقرار است. کار‌هایی در مورد عراق کرده‌اند و بازرسی از نفتکش‌ها را می‌خواهند انجام دهند.

اگر ایران مقاومت سرسختانه‌ای در مسائل نظامی نشان دهد، ممکن است آن‌ها دست به اقدام نظامی نزنند

وی خاطرنشان کرد: به‌عنوان مثال، سفت و سخت کردن تراکنش‌های مالی در دبی و امارات، نشان‌دهنده این است که این اقدامات را در حال انجام هستند. این موارد را نمی‌توان عقب‌نشینی نامید. اما در مورد اقدام نظامی، بله، اگر ایران مقاومت سرسختانه‌ای نشان دهد، ممکن است آن‌ها دست به اقدام نظامی نزنند، زیرا هزینه‌های آن زیاد است. البته این صحبت زمانی مطرح می‌شود که جنگ اقتصادی در بالاترین سطح خود در حال جریان است و ممکن است به جنگ نظامی ورود نکنند. به احتمال زیاد تحریم‌ها را شدیدتر خواهند کرد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی