تیتر امروز

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟
ویژه برنامه نوروزی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی؛ بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ (قسمت چهارم)

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟

این چهارمین قسمت از ویژه برنامه نوروزی ۱۴۰۴ دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی است که به بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ می‌پردازد. در این برنامه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید آمریکا و سقوط بشار...
پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ به فلسفه سیاسی مدرن نزدیک‌تر است/ چیزی به‌نام تفکیک قوا نداریم/ تن‌ها یک قوه داریم!
در سی‌ودومین برنامه دیدار اندیشه با علی اکبر گرجی مطرح شد:

پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ به فلسفه سیاسی مدرن نزدیک‌تر است/ چیزی به‌نام تفکیک قوا نداریم/ تن‌ها یک قوه داریم!

در سی‌و‌دومین برنامه دیدار اندیشه، ادامه گفتگو با دکتر علی اکبر گرجی، استاد دانشگاه و رئیس انجمن علمی حقوق اساسی ایران با موضوع "بررسی تطبیقی پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ با قانون مصوب - تحدید قدرت"...
مذاکره با آمریکا اگر «برد-برد» باشد، پیش می‌رود

جلایی‌پور: مذاکره ایران و آمریکا باید مستقیم باشد/ مگر چلاقیم که قطر یا مسکو میانجی باشند؟

حمیدرضا جلایی پور، فعال سیاسی اصلاح طلب درباره اینکه ترامپ از یک سو خواهان مذاکره با ایران است و از سوی دیگر، بر سیاست فشار حداکثری تاکید می‌کند، گفت: کار ترامپ هم یکی به نعل زدن و یکی به میخ زدن است. ما باید در مذاکرات فعال باشیم. اتفاقا مذاکره باید «مستقیم» باشد. مگر ایران چلاق است که قطر یا مسکو میانجی‌اش باشند؟ روسیه بخواهد میانجیگری کند، ایران را موضوع معامله‌اش می‌کند. ایران به انجام مذاکره مستقیم پاسخ مثبت بدهد، منافعش تامین شد ادامه بدهد، نشد ادامه ندهد. این کار میانجی نمی‌خواهد.

کد خبر: ۱۸۱۳۶۴
۱۸:۱۴ - ۱۸ اسفند ۱۴۰۳

جلایی‌پور: مذاکره ایران و آمریکا باید مستقیم باشد/ مگر چلاقیم که قطر یا مسکو میانجی باشند؟

دیدارنیوز: حمیدرضا جلایی پور با اشاره به ادعای ترامپ مبنی بر نوشتن نامه به رهبر انقلاب گفت: به نظر من فرصت خوبی است که ایران مذاکره کند. کسی از مذاکره کردن ضرر نمی‌کنند و خب اگر پس از مذاکره، آمریکا زور گفت ایران «معامله» نمی‌کند. مذاکره اگر برد-برد باشد پیش می‌رود.

روز گذشته دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا ادعای تازه‌ای درباره مذاکره تهران و واشنگتن مطرح کرده است. او در گفت و گویی با شبکه فاکس نیوز ضمن ابراز تمایل به مذاکره درباره برنامه هسته‌ای ایران، مدعی شد که نامه‌ای مستقیم به رهبر انقلاب ارسال کرده است.

در این میان، حمیدرضا جلایی پور، فعال سیاسی اصلاح طلب، درباره این نامه بیان کرد: «به نظر من فرصت خوبی است که ایران مذاکره کند. کسی از مذاکره کردن ضرر نمی‌کنند و خب اگر پس از مذاکره، آمریکا زور گفت ایران «معامله» نمی‌کند. مذاکره اگر برد-برد باشد پیش می‌رود.»

وی همچنین گفت: «اگر ایران در ابتدا با مذاکره برخورد منفی کند، این به نفع نتانیاهو می‌شود که بتواند با هزینه کم و با حمایت آمریکا به تاسیسات هسته‌ای و نظامی ایران ضربه بزند.»

در ادامه گفتگوی حمیدرضا جلایی پور، فعال سیاسی اصلاح طلب با خبرآنلاین را می‌خوانید:

* آقای جلایی پور! دونالد ترامپ ادعا کرده است که، به رهبر انقلاب نامه نوشته است؛ تحلیل شما از این ادعا چیست؟

تا حدودی روشن است. روز اول که ترامپ پا در کاخ سفید گذاشت با ایران با زبان تهدید صحبت کرد و رهبری محکم به او جواب رد و منفی دادند. کلا با زبان تهدید با ایران صحبت کردن جواب نمی‌دهد. ترامپ فکر می‌کرد ایران روی زانو نشسته، ولی دید چنین خبر‌هایی نیست.

خب حالا کمی معمولی‌تر به رهبری نامه نوشته است. به نظر من فرصت خوبی است که ایران مذاکره کند. کسی از مذاکره کردن ضرر نمی‌کنند و خب اگر پس از مذاکره، آمریکا زور گفت ایران «معامله» نمی‌کند. مذاکره اگر برد-برد باشد پیش می‌رود.

* ترامپ از یک سو خواهان مذاکره با ایران است و از سوی دیگر، بر سیاست فشار حداکثری تاکید می‌کند. آیا در چنین شرایطی مذاکره صورت می‌گیرد؟

این کار را هر کشوری که با هم درگیر هستند انجام می‌دهند. هم لبخند می‌زنند و هم چماق در دست دارند. کار ترامپ هم یکی به نعل زدن و یکی به میخ زدن است. ما باید در مذاکرات فعال باشیم. اتفاقا مذاکره باید «مستقیم» باشد. مگر ایران چلاق است که قطر یا مسکو میانجی‌اش باشند؟ روسیه بخواهد میانجیگری کند، ایران را موضوع معامله‌اش می‌کند. ایران به انجام مذاکره مستقیم پاسخ مثبت بدهد، منافعش تامین شد ادامه بدهد، نشد ادامه ندهد. این کار میانجی نمی‌خواهد.

*فکر می‌کنید هدف ترامپ از ارسال این نامه چیست؟

کلا ترامپ فرد عجولی است در درجه اول می‌خواهد جلوی آمریکایی‌ها کم نیاورد. پیشنهادش در مورد الحاق کشور کانادا به آمریکا و تخلیه غزه و تهدیدش علیه ایران روی هوا رفت.

اما این پیشنهاد مذاکره‌اش می‌تواند به یک بازی برد -برد منجر شود. ترامپ مانور تبلیغاتی‌اش رو بدهد و ایران هم تحریم‌ها را کمتر کند. خوشبختانه ایران هم که دنبال سلاح اتمی نیست، ترامپ هم روی همین موضوع حساس هست؛ بنابراین می‌شود مذاکره شروع کرد. اگر ایران در ابتدا با مذاکره برخورد منفی کند، این به نفع نتانیاهو می‌شود که بتواند با هزینه کم و با حمایت آمریکا به تاسیسات هسته‌ای و نظامی ایران ضربه بزند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی