تیتر امروز

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ

این هشتاد و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
ادعای ترامپ: در حال گفتگوی مستقیم با ایران هستیم/ روز شنبه جلسه بزرگی با ایرانی‌ها خواهیم داشت
مسوولان جمهوری اسلامی چرا این خبر را اعلام نکردند؟ اگر واقعیت دارد، نباید به مردم ایران گفت؟

ادعای ترامپ: در حال گفتگوی مستقیم با ایران هستیم/ روز شنبه جلسه بزرگی با ایرانی‌ها خواهیم داشت

در شرایطی که مسوولان جمهوری اسلامی ایران از مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا خبر داده‌اند و مخالف مذاکره مستقیم هستند، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا دقایقی پیش از گفتگوهای مستقیم با ایران خبر داد.
گزارش دیدار از تاراجی که قدمت هشت ساله دارد

"گِلَک" را دزدیدند/ وزیرمیراث فرهنگی: مسوولیت جزایر کشور با مناطق آزاد است

موضوع بردن خاک جزیره هرمز در ایام نوروز ۱۴۰۴ توسط گردشگران چند روزی است که در صدر اخبار قرار گرفته، اما خوب است بدانید که این تاراج قدمت هشت ساله دارد و کلید آن از سال ۹۷ زده شد.
نشست خبری اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه

موضوع هسته‌ای ایران و احتمال صحبت بین آمریکا و روسیه

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه ایران در نشست خبری خود گفت: ممکن است در ارتباط با موضوع هسته‌ای ایران بین آمریکا و روسیه صحبتی شده باشد.

کد خبر: ۱۸۱۱۱۳
۱۱:۰۳ - ۱۳ اسفند ۱۴۰۳

واکنش ایران به مذاکره پرتنش آمریکا و اوکراین؛ به توان طرف ثالث امید نداشته باشید

دیدارنیوز: سخنگوی وزارت خارجه با تاکید بر این که «نباید به توان هیچ طرف ثالثی امید داشت»، گفت: ما همواره بر این موضوع تاکید کرده‌ایم که امنیت کالایی نیست که از جایی آن را وارد کرد.

«اسماعیل بقائی» در آغاز نشست خبری امروز (دوشنبه) خود، فرارسیدن ماه مبارک رمضان را به تمامی مسلمانان جهان تبریک گفت.

سخنگوی وزارت خارجه در این نشست گفت: در طول حدود ۱۰ روز گذشته اتفاقات مهمی در عرصه بین‌المللی رخ داد و وزارت خارجه فعالانه در راستای تامین منافع ملی کشور اقدام کرد که از جمله مهم‌ترین رویداد‌هایی که ما در منطقه شاهد آن بودیم برگزاری مراسم تشییع شهیدان «سید حسن نصرالله» و «سید هاشم صفی‌الدین» بود و ایران نیز در سطح بالا در این مراسم شرکت کرد.

وی همچنین به ارائه گزارشی از سفر وزیر خارجه به ژنو و دیدار‌های وی در حاشیه این سفر پرداخت.

امنیت کالایی نیست که از جایی آن را وارد کرد

بقائی در پاسخ به سوالی در مورد مذاکره رئیس‌جمهور آمریکا با رئیس‌جمهور اوکراین و نوع برخورد صورت گرفته با زلنسکی در این دیدار و پیام این نوع برخورد در روابط بین‌الملل گفت: همه، آن‌چه که اتفاق افتاد را مشاهده کردند و هر کس می‌تواند برداشت خود را از نحوه گفتگو و مباحثه صورت گرفته داشته باشد.

وی افزود: آنچه که که برای ما مهم است این است که امنیت امری درون‌زا است و اینکه کشور‌های منطقه باید برای ایجاد امنیت در منطقه با یکدیگر همکاری کنند و با اتکا به نیروی‌های درون‌زا در این زمینه اقدام کنند و در این ارتباط به توان هیچ طرف ثالثی امید نداشته باشند. این موضوع سیاست ثابت ایران بوده و ما همواره بر این موضوع تاکید کرده‌ایم که امنیت کالایی نیست که از جایی آن را وارد کرد.

بقائی همچنین به بررسی این موضوع از حیث حقوق بین‌الملل پرداخت و گفت: این اتفاق یک زنگ هشداری است برای اینکه به این سوال پاسخ بدهیم که آیا سیاست و روابط بین‌الملل به قرن نوزدهم رجعت پیدا کرده است؛ زمانی که فقط قدرت و ارعاب نقش ایفا می‌کرده است و آنچه که اکنون از آن به عنوان حقوق بین‌الملل یاد می‌کنیم نتیجه تجربه‌های بسیار سخت و خسارت‌باری مانند وقوع ۲ جنگ جهانی در سطح بین المللی بوده است.

ظریف دیدگاه‌هایش را به صورت صریح در پیامی که داشت مطرح کرد

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه به نظر وی کشور‌های خارجی از استعفای «محمد جواد ظریف» چه پیامی برداشت خواهند کرد و چه برداشتی در این زمینه خواهد داشت خطاب به خبرنگار سوال کننده گفت: قطعاً شما انتظار ندارید که من در مورد تفسیر‌های دیگران در مورد تحولات داخلی کشور صحبت کنم.

وی افزود: آنچه که مشخص است این است که ایشان دیدگاه‌های خود را به صورت صریح و مشخص در پیامی که داشتند مطرح کردند.

یکی از رهبران جهادی افغانستان برای درمان به ایران آمده است

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اخبار منتشر شده در ارتباط با سفر یکی از رهبران جهادی افغانستان به ایران گفت: به صورت کلی عرض می‌کنم که جامعه افغانستان، جامعه متکثری است که در آن شخصیت‌ها و احزاب مختلفی حضور دارند و این که کسی به ایران سفری داشته باشد امر عجیبی نیست.

وی خطاب به خبرنگار پرسش کننده گفت: تا آنجایی که من اطلاع دارم آن فردی که مورد اشاره شماست برای سفر درمانی به ایران آمده است.

جواب تقابل، تقابل خواهد بود

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی با تاکید بر این‌که «جمهوری اسلامی ایران همواره در مورد موضوع هسته‌ای خود متعهد و پایبند به اصول دیپلماتیک بوده است و ما هیچ وقت رویکرد تقابلی نداشته‌ایم؛ چرا که ماهیت فعالیت‌های هسته‌ای ما صلح آمیز است»، گفت: از دیگر سو هیچ توجیهی نمی‌بینیم که دیگران بخواهند بحث تقابل را مطرح کنند.

وی ادامه داد: به صورت طبیعی جواب تقابل، تقابل خواهد بود.

همواره خواستار حفظ ثبات و آرامش در منطقه بالکان هستیم

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با تحولات اخیر در بوسنی و هرزگوین گفت: موضع ما در مورد تحولات بالکان ثابت است، ما همواره خواستار حفظ ثبات و آرامش در منطقه بالکان هستیم.

وی افزود: در مورد تحولات در بوسنی و هرزگوین نیز با این نگاه، توصیه و امید ما این است که مقامات ذیربط و بخش‌های مختلف حکمرانی در این کشور از بلوغ لازم برخوردار هستند که مسائل خود را به شیوه دوستانه و منطقی حل کنند به شکلی که ساختار و ثبات موجود در جامعه بوسنی و هرزگوین حفظ شود و آن‌ها بتوانند از این مشکلات عبور کنند.

دور جدید گفتگو‌های ایران با سه کشور اروپایی در حاشیه سفر عراقچی به ژنو به ریاست غریب‌آبادی انجام شد

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی ارتباط با گفتگو‌های ایران با اروپا و امید‌ها به نتیجه‌بخش بودن این گفتگو‌ها گفت: وقتی که گفتگو‌هایی انجام می‌شود و این گفتگو‌ها با حسن نیت انجام شود و تداوم داشته باشد، این موضوع به این معناست که طرف‌های گفتگو امیدوار هستند که منجر به نتیجه شود. نفس تداوم گفتگو‌های ما با طرف اروپایی که قطعاً از سوی ما با حسن نیت انجام می‌شود این است که این گفتگو‌ها منجر به نتیجه شود.

بقائی با بیان اینکه «دور جدید گفتگو‌های ایران با سه کشور اروپایی در حاشیه سفر عراقچی به ژنو با حضور غریب‌آبادی انجام شد و این ادامه روند قبلی گفتگو‌ها بوده است»، افزود: در این گفتگو‌ها در مورد آخرین تحولات بحث شد و توافق شد که گفتگو‌ها استمرار داشته باشد و ما در حال رایزنی هستیم که دور بعدی مشخص شود. مهم این است که ما و سه کشور اروپایی قائل هستیم انجام این گفتگو‌ها لازم است و باید به شکل شفاف و مبتنی بر بیان انتظارات و نظرات ۲ طرف ادامه پیدا کند.

صحبت‌های پزشکیان در مجلس روشن بود

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد صحبت‌های روز یکشنبه رئیس‌جمهور در مجلس در مورد بحث مذاکره با آمریکا و اینکه رئیس‌جمهور موافق مذاکره بوده، ولی با توجه به صحبت‌های رهبری مذاکره‌ای با آمریکا صورت نمی‌گیرد، گفت: صحبت‌های رئیس‌جمهور در مجلس روشن بود و ایشان در واقع بیان کردند که ما به عنوان یک نظام و حاکمیتی کارآمد که مبتنی بر سلسله مراتب است به این شکل عمل می‌کنیم و تابع سیاست‌های ابلاغی از سوی مقامات ارشد کشورمان هستیم.

ممکن است در ارتباط با موضوع هسته‌ای ایران بین آمریکا و روسیه صحبتی شده باشد

بقائی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اینکه به نظر می‌رسد در جریان گفت‌وگوی روسای جمهور آمریکا و روسیه در مورد برنامه هسته‌ای ایران صحبت شده است و اینکه آیا آقای لاوروف در جریان سفر به تهران در این ارتباط گزارشی به ایران داده است، گفت: در جریان این سفر در مورد تحولات لبنان، سوریه، پرونده هسته‌ای ایران و دیگر مسائل مرتبط با تحولات بین‌المللی که در دستور کار ۲ طرف است، رایزنی و گفتگو شد.

وی ادامه داد: در این دیدار موضوع پرونده هسته‌ای ایران را با روسیه به عنوان عضو شورای امنیت سازمان ملل و یکی از طرف‌های برجام بررسی کردیم.

بقایی با بیان اینکه «ممکن است به عنوان یکی از موضوعات بین‌المللی در ارتباط با موضوع هسته‌ای ایران بین آمریکا و روسیه صحبتی شده باشد»، ادامه داد: هر آنچه که بخواهد در مورد پرونده هسته‌ای ایران انجام شود بدون نظر ایران انجام نمی‌شود و دوستان روس ما به این موضوع اشراف دارند و هر آنچه را که لازم است با ما در میان می‌گذارند. روند مشورت ما در موضوعات مختلف با روسیه ادامه دارد.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی برای اینکه آیا لاوروف در جریان سفر به تهران پیشنهاد میانجیگری مسکو را مطرح کرد، اظهار کرد: قبلاً نیز گفته‌ام که در مورد این موضوعات با توجه به اهمیتی که دارد ممکن است طرف‌هایی من باب حسن نیت برای طرح این موضوعات اعلام آمادگی کنند، بنابراین به صورت کلی از این نگاه، طبیعی است که برخی از کشور‌ها این موضوع را مطرح کنند که در صورت نیاز کمک کنند.

هم توانایی و هم تمایل به پیگیری وضعیت ایرانیان خارج شده از آمریکا داریم

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت ایرانیان اخراج شده از آمریکا و استرداد آن‌ها به پاناما و اینکه آیا جمهوری اسلامی ایران توان و یا تمایلی برای کمک به آن‌ها دارد؟ گفت: هم توانایی این موضوع را داریم و هم تمایل داریم و در این زمینه اقدام نیز کرده‌ایم.

وی افزود: دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن آمادگی خود را در این زمینه اعلام کرده است. سفیر ما در کلمبیا به عنوان سفیر آکرودیته ایران در پاناما پیگیر این موضوع است. با مقامات پاناما در ارتباط هستیم و اعلام کرده‌ایم که هر کمکی که بتوانیم حاضریم، ارائه کنیم. در مورد نحوه اخراج این افراد نیز همانطور که پیش از این گفته‌ایم این کار بر خلاف تمام موازین حقوق بشری است و اعتراض خود را در این زمینه پیش از این اعلام کرده‌ایم.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی از رسانه‌ها مدعی شده‌اند که هیاتی از ایران برای دیدار با تعدادی از شخصیت‌های افغانستانی به ترکیه سفر کرده اند و در این سفر آقای طاهریان، مشاور وزیر خارجه ایران نیز حضور داشته و برخی معتقدند این سفر احتملا نشان دهنده تغییر رویکرد ایران به موضوع افغانستان است، گفت: رسانه‌ها خیلی از اینگونه خبر‌ها مطرح می‌کنند چنانکه در خبری که در این زمینه منتشر کرده بودند مدعی شده بودند که آقای بهرامی نیز در این جلسه بوده است در حالی که در همان موقع آقای بهرامی در کنار من در تهران بود.

وی افزود: همانطور که پیش از این نیز گفته‌ام ضرورتی ندارد که ما در مورد هر گزارش رسانه‌ای موضع‌گیری کنیم.

ایجاد محدودیت در استفاده از منابع ارزی ایران یکی از تبعات تحریم‌های آمریکاست

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با صحبت‌های روز گذشته رئیس‌جمهور در مورد پول‌های بلوکه شده ایران در کشور‌های قطر، ترکیه و عراق و همچنین صحبت‌های مقام معظم رهبری در این ارتباط در دیدار با امیر قطر گفت: به صورت کلی موضوع ایجاد محدودیت در استفاده از منابع ارزی ایران یکی از تبعات تحریم‌های آمریکاست که از سال‌های قبل وجود داشته است و وزارت خارجه با همکاری بانک مرکزی و سایر دستگاه‌های اقتصادی تلاش داشته که این موانع را رفع کند و این موضوع در دستور کار ثابت وزارت خارجه ایران است.

وی ادامه داد: در بین کشور‌هایی که نام بردید تفاوت‌هایی وجود دارد و وضعیت موجود به یک شکل نیست.

بقائی تاکید کرد: همانطور که گفتم پیگیری این موضوع در دستور کار ثابت وزارت خارجه قرار دارد و قطعاً بانک مرکزی بیشتر می‌تواند در مورد جزئیات این موضوع پاسخ دهد.

باید تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی سوریه حفظ شود

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با رایزنی‌های انجام شده بین ایران و روسیه در ارتباط با سوریه و اینکه این احتمال وجود دارد که روسیه بخواهد بین ایران و سوریه میانجیگری کند، گفت: همانطور که پیش از این عرض کردم طبیعی است که موضوع سوریه به عنوان یکی از تحولات مهم منطقه در گفتگو‌های ما و وزیر خارجه روسیه مورد بحث قرار گرفته باشد.

وی ادامه داد: موضع ما در ارتباط با مباحث دوجانبه با سوریه روشن و ثابت است، ما تاکید داریم که باید تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی سوریه حفظ شود و همه طرف‌ها کمک کنند که سوریه ثبات و قوام داشته باشد برای اینکه این کشور به بستر و جایگاهی برای فعالیت گروه‌های تروریستی و افراطی تبدیل نشود.

رابطه ایران و لبنان رابطه‌ای طولانی و مبتنی بر احترام متقابل بوده است

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه همزمان با سفر مقامات ایران به لبنان به منظور شرکت در مراسم تشییع شهیدان سید حسن نصرالله و سید هاشم صفی الدین، ادعا‌هایی به نقل از مقام‌های لبنانی درباره نقش ایران در این کشور مطرح شد و به نظر می‌رسد که رابطه تهران و دولت مستقر در لبنان دستخوش تحولاتی شده است؟ گفت: رابطه ایران و لبنان رابطه‌ای طولانی و مبتنی بر احترام متقابل بوده است.

وی افزود: ما با همه جامعه لبنان و با کلیت دولت لبنان ارتباط بسیار خوبی داشته و داریم و رابطه ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران و لبنان به عنوان دو عضو سازمان ملل متحد، مبتنی بر قواعد شناخته‌شده بین‌المللی است.

رابطه بسیار نزدیکی با مقاومت لبنان داریم

بقائی تاکید کرد: در عین حال ما رابطه بسیار نزدیکی با مقاومت لبنان داریم و همیشه اعتقاد داشته و داریم که مقاومت لبنان بخش لاینفک و عاملی بسیار کمک‌کننده و قوام‌بخش به دولت لبنان است.

بقائی در همین ارتباط خاطر نشان کرد: روابط ۲ کشور همواره خوب بوده و اگر احیاناً صحبت‌هایی در رابطه با برخی از موضوعات که حادث شده است، شنیده می‌شود، باید گفت که هر ۲ طرف با نگاهی باز با همدیگر گفتگو کردند تا این سوءتفاهم‌ها رفع شود. این رویکرد ما همچنان ادامه دارد و در همین سفر اخیر، گفتگو‌ها و دیدار‌های خوبی با مقامات ارشد لبنان انجام شد.

وی افزود: مهم این است که اگر نکاتی هم وجود داشته باشد، هر ۲ طرف با نگاهی منطقی و به‌منظور حل مسئله، با آن مواجه شوند و ان‌شاءالله روابط مبتنی بر مصالح ۲ ملت به قوت خود ادامه خواهد یافت.

استفاده آژانس از عبارات تکراری نادرست سازنده نیست

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات گروسی در مورد فعالیت‌های هسته‌ای ایران با تاکید بر اینکه «فعالیت‌های هسته‌ای ایران صلح‌امیز است»، گفت: آژانش همه امکانات لازم را دارد مبنی بر اینکه کار‌های رصد خود را انجام دهد، بنابراین استفاده از عباراتی که بار‌ها تکرار شده نادرست است و در واقع بیان این اظهارات سازنده نیست.

وی افزود: ما متوجه هستیم که این تحرک در چارچوب خواسته‌هایی است که متاسفانه بعضی از کشور‌های غربی در جریان یک قطعنامه شورای حکام طلب کرده اند و خود این موضوع نشانگر این هست که منشا و مبنای چنین گزارش‌های کاملا سیاسی است و نه نیاز سنجی فنی.

بقائی افزود: ما منتظر می‌مانیم که ببینیم که در هفته‌ها و ماه‌های آینده از حیث تصمیم‌های آژانس چه اتفاقی خواهد افتاد و بر اساس آن قطعا واکنش مقتضی را خواهیم داشت، ولی به طور کلی عرض می‌کنم که نظر دهی یا اعلام نظر بر مبنای نگاه‌های سیاسی برخی از کشور‌ها زیبنده مراجع رسمی بین المللی و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیست.

کرانه باختری و غزه بخش‌هایی از فلسطین تاریخی هستند

بقائی در ادامه این نشست خبری درباره تغییر نام سرزمین‌های فلسطینی در آمریکا نیز گفت: درباره تصمیم کمیته روابط خارجی آمریکا که در جای دیگری در آمریکا نیز تکرار شده است، واقعیت این است که تغییر نام نمی‌تواند واقعیت‌های روی زمین را از بین ببرد و یا تغییر دهد. کرانه باختری و غزه بخش‌هایی از فلسطین تاریخی هستند و تعلق آن‌ها به فلسطین به هیچ عنوان قابل تردید یا تغییر نیست.

وی تصریح کرد: این تلاش برای تغییر نام‌ها مشخص می‌کند که متاسفانه سیاستگذاران آمریکایی در همدستی و شراکت در ارتکاب نسل‌کشی و محو سرزمین فلسطین مصمم هستند که ان‌شالله این اتفاق نخواهد افتاد، اما می‌توان این‌ها را نشانه‌هایی از رویکرد دولت آمریکا در کمک به ارتکاب جنایت علیه بشریت و جلوگیری از حقوق بنیادین ملت فلسطین از جمله تعیین حق سرنوشت تلقی کرد و این‌ها از لحاظ حقوق بین‌الملل، مسئولیت بین‌المللی برای دولت آمریکا در پی دارد.

خلف وعده اسرائیل امر تازه‌ای نیست

سخنگوی وزارت خارجه درباره موضع ایران درباره ادامه اشغالگری رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان گفت: خلف وعده رژیم صهیونیستی امر تازه‌ای نیست. در این مورد خاص، باید مسئولیت طرف‌هایی که از ابتدا این روند را تضمین کردند و یا برعهده گرفتند را یادآوری کنیم.

وی افزود: آن‌ها موظف هستند که رژیم صهیونیستی را پاسخگو و وادار کنند که نواحی اشغالی را ترک کند و از ادامه نقض حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی لبنان خودداری کندشورای امنیت سازمان ملل نیز وظیفه روشنی در این ارتباط دارد.

بقائی همچنین گفت: آن چیزی که در حال وقوع است، از لحاظ حقوق بین‌الملل، چیزی نیست جز ادامه جنایت تجاوز چرا که هم نقض حاکمیت لبنان است و هم اشغالگری کماکان ادامه دارد.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین گفت: مسئولیت دولت لبنان به عنوان صاحب حاکمیت این سرزمین باید محترم شمرده شود و به آن توجه شود.

وی افزود: این موضع ثابت ماست و در هر فرصتی هم در سطح سازمان‌های بین‌المللی و سطوح دوجانبه آن را مطرح کرده‌ایم و کماکان ادامه خواهیم داد.

گفتگو‌های تخت‌روانچی با مقامات ارشد امارات مفید و مهم بوده است

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر اخیر مجید تخت‌روانچی به امارات نیز گفت: این سفر برای شرکت در کمیته مشورت‌های سیاسی ایران و امارات بوده و این سازوکار مهمی است که با موافقت دو کشور ایجاد شده و طیف گسترده‌ای از موضوعات در آن بحث می‌شود.

وی افزود: گفتگو‌های تخت‌روانچی با مقامات ارشد امارات مفید و مهم بوده است.

وی خاطر نشان کرد: بخشی از این سفر برای فراهم کردن زمینه‌های دیدار مقامات عالی دو کشور در آینده نزدیک بود.

روابط رو به رشدی با آفریقا داریم

این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به سوالی در مناسبات ایران با کشور‌های آفریقایی با توجه به توییتی که وی چند روز پیش در این زمینه منتشر کرده بود، گفت: برای ما آفریقا به عنوان قاره‌ای مملو از ظرفیت‌ها و فرصت‌های زیاد بسیار مهم است.

وی افزود: در دولت سیزدهم مرحوم شهید رئیسی سفری به آفریقا داشت و این سفر مهم و نقطه عطفی در روند تلاش ایران برای گسترش روابط با کشور‌های آفریقایی بود. این روند را در دولت چهاردهم به صورت جدی دنبال خواهیم کرد.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: اخیرا معاون اول رئیس‌جمهور با سفرای آفریقایی مقیم تهران نشستی داشت و درباره مناسبات و ظرفیت‌ها تبادل نظر شد و وزارت خارجه نیز نگاه مثبت و ویژه‌ای به ظرفیت‌های کشور‌های آفریقایی دارد.

این دیپلمات ارشد کشورمان تصریح کرد: روابط رو به رشدی با کشور‌های این قاره داریم و بنای ما این است که در راستای پیشبرد منافع ایران و کشور‌های آفریقایی نشست‌هایی را به صورت موردی و جمعی داشته باشیم که هم ظرفیت‌ها را شناسایی و از آن‌ها برای ارتقای روابط تجاری و اقتصادی استفاده کنیم.

هر اقدامی برای خدشه وارد کردن به تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی سوریه مطلقاً مردود است

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد برخی از طرح‌ها در مورد تجزیه سوریه گفت: از نظر ما هر اقدامی برای خدشه وارد کردن به تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی سوریه مطلقاً مردود و محکوم هست و این موضوع باید توسط همه کشور‌های منطقه به صورت جدی مد نظر قرار بگیرد و اجازه داده نشود که رژیم صهیونیستی با سوء استفاده از شرایطی که متاسفانه در این دو ماه اخیر در سوریه اتفاق افتاد، بتواند مطامع و توطئه‌های خودش را برای بسط ناامنی و ایجاد بی ثباتی در منطقه به پیش ببرد.

صحبت‌های وزیر خارجه ترکیه بسیار غیرسازنده بود

بقائی درباره حواشی به وجود آمده پس از اظهارات وزیر خارجه ترکیه درباره سیاست منطقه‌ای ایران گفت: ما برای روابط دوجانبه با ترکیه ارزش بسیار بالایی قائل هستیم. درباره اهمیت و وجود منافع متقابل در این روابط آگاه هستیم. روابط دو ملت همسایه و تاریخی برای ما بسیار ارزش دارد. این را بار‌ها گفته‌ایم.

او با بیان اینکه «این امر پوشیده‌ای نیست که اختلاف‌نظر‌هایی با ترکیه درباره برخی پرونده‌های منطقه‌ای از قدیم وجود داشته است»، گفت: هنر دو طرف این بوده که با رویکردی خردمندانه و با رفتاری بسیار منطقی توانستند که اختلاف‌نظر‌ها را مدیریت کنند بدون اینکه خدشه‌ای به روابط خوب دوجانبه وارد شود. این سیاست کماکان، سیاست ماست.

بقائی گفت: در عین حال صحبت‌هایی که ما شنیده‌ایم و متاسفانه بار‌ها تکرار شد، صحبت‌های بسیار غیرسازنده‌ای در این سطح بود؛ بنابراین این موضوع نیازمند این امر بود که موضع جمهوری اسلامی ایران خیلی قاطع و روشن بیان شود. آنچه که در سه، چهار ماه اخیر در منطقه اتفاق افتاده است و تبعات آن را متاسفانه روزبه‌روز می‌بینیم، از حیث جری‌شدن رژیم صهیونیستی در منطقه و به صورت مشخص در سوریه و شاید لازم باشد دوستان ما در ترکیه در این مورد به نتایج و آثاری که بر سیاست‌های آن‌ها عارض شده است، بیشتر بیندیشند.

تداوم تحریم نشانه استمرار موضع خصمانه و مزورانه آمریکا در قبال ایران است

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سؤالی درباره تحریم‌های جدید آمریکا علیه کشورمان گفت: پیش از این موضع وزارت خارجه را در قالب یک بیانیه سخنگویی اعلام کردیم و تصریح کردیم که تداوم این تحریم‌ها هم از لحاظ حقوق بین‌الملل کاملاً خلاف و نقض فاحش اصول منشور ملل متحد است و هم اینکه از لحاظ سیاسی صرفاً نشانه استمرار موضع خصمانه و مزورانه آمریکا در قبال ایران است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی