تیتر امروز

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست
در گفت‌وگوی دیدار اندیشه با یک فقیه و استاد دانشگاه و حوزه، مطرح شد:

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست

عبدالرحیم سلیمانی اردستانی در برنامه دیدار اندیشه گفت: اصرار بر حق تعیین سرنوشت مهمترین دلیل امتناع امام‌ حسین (ع) بر عدم بیعت با حاکم بود.
انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF
مجله خبری تحلیلی دیدار نیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF

این یازدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار اعلام کرد

دولت به جای تورم، مشارکت مردم را تک‌رقمی کرد

عین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار در مجلس گفت: مسئولان کشور حتما باید دور هم جمع شوند و آسیب‌شناسی کنند که چرا میزان مشارکت در انتخابات کاهش جدی پیدا کرده است. ظریفی می‌گفت دولت قول تک رقمی کردن تورم را به مردم داده بود، ولی به میزان تک رقمی شدن مشارکت مردم در انتخابات رسید. عدم‌اقبال مردم در انتخابات، واقعا تلخ بود.

کد خبر: ۱۶۵۶۵۵
۱۱:۰۹ - ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳

دولت به جای تورم، مشارکت مردم را تک‌رقمی کرد

دیدارنیوز: معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار می‌گوید: در همین مجلس یازدهم بعضا می‌دیدیم به جای آنکه به موضوعات اصلی و معیشتی مردم در اولویت بالا توجه شود، موضوعاتی مثل عفاف و حجاب، صیانت از کاربران در فضای مجازی، جوانی جمعیت و... در صدر پیگیری مجلس قرار می‌گرفت که هرچند این موضوعات هم مهم بودند، ولی مطالبه اصلی مردم نظم و نسق دادن به اوضاع اقتصادی و معیشتی آن‌ها بود.

مشارکت هشت درصدی مردم تهران در انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی، بیش از پیش این موضوع را بر همگان اثبات کرد که نظام انتخابات تضعیف و اعتماد مردم، کاهش جدی پیدا کرده است.

در همین خصوص، معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار با رویداد۲۴ گفتگو کرده است.

در ادامه می‌توانید مهم‌ترین بخش‌های این مصاحبه را بخوانید:

* متاسفانه باید قبول کنیم که میزان مشارکت در انتخابات مجلس دوازدهم بسیار پایین بود که این عدم‌اقبال در دور انتخابات خودش را خیلی بیشتر نشان داد.

* مشارکت پایین مردم در انتخابات به این معنی نیست که خدای ناکرده مردم از نظام و انقلاب خسته شدند. آن‌ها تا پای جان پای آرمان‌های انقلاب و رهبری خواهند ایستاد. با این حال، مردم گلایه‌های جدی دارند. شرایط اقتصادی کشور و معیشتی خانواده‌ها، عرصه را بر مردم تنگ کرده است. از طرفی بعضاً مردم حس می‌کنند که مجلس آن کارکرد لازم را در راستای حل مسائل اقتصادی انجام نمی‌دهد.

* معمولاً مشارکت در انتخابات‌ها در مرحله دوم کاهش می‌یابد، ولی پایین آمدن میزان مشارکت تا این اندازه که شاهد آن بودیم، سوال‌برانگیز است.

* مسئولان کشور حتماً باید دور هم جمع شوند و آسیب‌شناسی کنند که چرا میزان مشارکت در انتخابات کاهش جدی پیدا کرده است. ظریفی می‌گفت دولت قول تک رقمی کردن تورم را به مردم داده بود، ولی به میزان تک رقمی شدن مشارکت مردم در انتخابات رسید. عدم‌اقبال مردم در انتخابات، واقعاً تلخ بود.

* به نظر من، عمده دلیل عدم‌مشارکت مردم در انتخابات به نارضایتی آن‌ها به واسطه مشکلات اقتصادی و معیشتی برمی‌گردد.

* به باور خیلی‌ها، دوره اول مجلس شورای اسلامی، به جهت بار کارشناسی، بهترین دوره ادوار مجلس بوده است، چراکه بیشترین مشارکت را داشتیم و تکثر و تنوع آرا را شاهد بودیم. حال هرچه میزان این مشارکت‌ها کمتر شود، هرچقدر تنوع در آرا و نظریات مردم که تبلور آن در خانه ملت ظهور و بروز پیدا می‌کند، کمتر شود، اثر خود را در وجاهت مجلس و بررسی طرح‌ها و لوایح خواهد گذاشت.

* در همین مجلس یازدهم بعضاً می‌دیدیم به جای آنکه به موضوعات اصلی و معیشتی مردم در اولویت بالا توجه شود، موضوعاتی مثل عفاف و حجاب، صیانت از کاربران در فضای مجازی، جوانی جمعیت و... در صدر پیگیری مجلس قرار می‌گرفت که هرچند این موضوعات هم مهم بودند، ولی مطالبه اصلی مردم نظم و نسق دادن به اوضاع اقتصادی و معیشتی آن‌ها بود.

* همه باید به قانون تمکین کنیم. قانون‌گذار، شورای نگهبان را متولی تایید صلاحیت‌ها قرار داده است و در این دوره هم میزان تایید صلاحیت‌ها نسبت به دوره‌های قبل بیشتر شد، اما قطعاً تایید صلاحیت و حضور افرادی که در بین مردم، پایگاه اجتماعی دارند، می‌توانست تاثیر بیشتری در افزایش مشارکت مردم در انتخابات داشته باشد. اینکه مردم حس کنند، تفکرشان در رقابت انتخاباتی حضور دارد، بسیار مهم و در جهت حضور حداکثری آن‌ها پای صندوق‌های رای است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی