جعفرزاده، نماینده سابق مجلس میگوید که مقصر شرایط اقتصادی سخت مردم شخص «رئیسی» رئیس جمهوری ایران است و کوتاهی، قصور و لجبازی او سفره مردم را به خاک سیاه نشانده است.
دیدارنیوز: نماینده پیشین مجلس گفت: الان مقصر شرایط اقتصادی سخت مردم تحریمها نیست بلکه خود شخص آقای رئیسی است. رهبری اجازه توافق برجام با حفظ شرایط ایران را داده بودند، اما دولت در سایه تفکرات جبهه پایداری یعنی عوامل جلیلی اجازه اجرای توافق به دولت رئیسی را ندادند و رییسجمهور هم دراین رابطه کوتاهی کرد.
غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی، نماینده سابق رشت در مجلس، در خصوص عدم توفیق دولت سیزدهم در حوزه اقتصاد و اینکه پس از گذشت دو سال از عمرش همچنان دولت پیشین را مقصر میداند، به منیبان گفت: الان مقصر شرایط اقتصادی سخت مردم تحریمها نیست بلکه خود شخص آقای رئیسی است. رهبری اجازه توافق برجام با حفظ شرایط ایران را داده بودند، اما دولت در سایه تفکرات جبهه پایداری یعنی عوامل جلیلی اجازه اجرای توافق به دولت رئیسی را ندادند و رییسجمهور هم دراین رابطه کوتاهی کرد.
او افزود: در موضوع برجام، همه کارها تمام شده بود. میتوانید گزارش عراقچی را بخوانید که مشخص میکند اواخر دولت روحانی کار را تمام کرده بود. حتی بعد از تماس آمریکاییها، عراقچی به آنها گفته بود که در چهار موضوع با شما مشکل داریم و آمریکاییها گفته بودند که هر چهار مورد را حل میکنیم. بعد از این جریانات عراقچی به سراغ روحانی میرود و این توضیحات را به اطلاع او میرساند. روحانی میگوید الان رئیسی رای آورده و او باید تصمیم بگیرد. در ادامه این جریان، رئیسی شروع میکند به شعار دادن و اصلاً به حرفهای عراقچی گوش هم نمیدهد. عراقچی میگوید الان بهترین فرصت است ما کار را پختهایم. تیمی بسازید تا برویم و کار را تمام و برجام را امضا کنیم در این حالت دولت شما هم موفق میشود، ولی نشد که نشد.
نماینده سابق رشت تصریح کرد: تحریمها و آمریکا باعث این وضعیت اقتصادی فاجعه بار در مملکت نشده بلکه کوتاهی، قصور و لجبازی رئیسی سفره مردم را به خاک سیاه نشانده است. لجاجت و ناآگاهی، بیاطلاعی و رفتارهای شعارگونه ضربه مهلکی به کشور زد و آمریکا در فاز دیگری افتاد و حرفی که ظریف زد اتفاق افتاد. او گفته بود فرصتی که الان داریم را شش ماه دیگر نداریم و همین شد و فرصت سوخت.
جعفرزاده اظهار کرد: رئیسی حتی بعد از انتصابش متوجه نشد که دیگر انتخابات تمام شده و باید شروع به کار کند، چون سخنرانیهایش حتی بعد از انتصاب هنوز مثل میتینگهای انتخاباتی بود که انگار همچنان در حال تبلیغ و کوبیدن رقیب است. او متوجه نشده که مسئولیتی را قبول کرده و از روز قبول مسئولیت، باید پاسخگو باشد. مشکلی که مردم با رئیسی دارند این است که پاسخگو نیست و هنوز دستور میدهد.
او خطاب به رئیس جمهور گفت: آقای رئیسی شما رییس قوه مجریه هستید و باید به مردم گزارش بدهید. پای تلویزیون به چه کسی دستور میدهید؟ تمام شاخصهای اقتصادی فاجعهبار هستند.
او در ادامه خطاب به دولت بیان کرد: حداقل حقوق برای قرار نگرفتن زیر خط فقر ۱۶ میلیون تومان است بعد شما تازه هفت، هشت میلیون تومان را به عنوان حقوق در نظر گرفتید و آن را در بوق و کرنا هم میکنید؟ میگویید یک میلیون شغل ایجاد کردهایم، ولی مرکز آمار چیز دیگری میگوید. از طرفی چگونه یک کارگر میتواند در سال اول، ماهی ۱۸ تا ۲۵ میلیون تومان قسط مسکن بدهد؟ فقط بروید جدول اقساط وام مسکن را نگاه کنید همه چیز گویای مسیر تصمیمگیری دولت است.
جعفرزاده گفت: میگویند به کسی که در ۱۸ ماه اخیر سه بچه به دنیا آورده باشد زمین میدهیم. چه کسی میتواند در ۱۸ ماه سه بچه به دنیا بیاورد؟ این دولت مدام بدون فکر حرف میزند. میگویند سربازی که چهار بچه داشته باشد از سربازی معاف میشود خب پس بگویید هر پسری از ۱۰ – ۱۲ سالگی ازدواج کند و فقط بچه به دنیا بیاورد تا بلکه معاف شود ما در عصر تکنولوژی هستیم این چه حرفهایی است که میزنید؟
نماینده سابق رشت گفت: این یک دست بودن ساختار قدرت باعث شد که اصل تفکیک قوا در قانون اساسی به اصل تجمیع قوا تبدیل شود. قوه قضاییه باید یقه رییسجمهور را بچسبد و بگوید قولهایی که دادی چه شد؟ سال ۱۴۰۱ تمام شد در حالی که قانون بودجه ۱۴۰۱ میگفت هر کالای اساسی در آن سال باید معادل قیمت شهریور ۱۴۰۰ باشد و این اتفاق نیفتاد. دولت هم به هیچ کس پاسخگو نبود و هیچ کدام از نمایندهها هم اعتراض جدی و تاثیرگذاری نکردند.
او در پایان خاطرنشان کرد: باید برای اصلاح امور و بهبود شرایط کشور و مردم کار مهندسی شده توام با خروجی کرد. چطور شخصی میتواند در این شرایط نامساعد اقتصادی و اجتماعی مسئولیت قبول کند و بعد یک ماه کامل به حج برود؟