تیتر امروز

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده
در گفت‌و‌گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک استاد دانشگاه مطرح شد

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده

دیدار در یکی دیگر از سلسله گفت‌و‌گو‌های «ایرانشهر» به سراغ محمد حسین شریف‌زادگان، استاد برجسته دانشگاه شهید بهشتی رفته و موضوعات مختلف از مناسبات مربوط به توزیع ثروت، سرانه فقر و آثار و پیامدهای...
به نام مردم به کام نهادهای فرهنگی/ علیرضا بهبهانی: کشور را با بودجه رویاپردازی نمی‌توان اداره کرد/ مهدی پازوکی: چرا ردیف بودجه دانشگاه‌ها از نهادهای فرهنگی کمتر است
دیدار بودجه ۱۴۰۵ را بررسی می‌کند

به نام مردم به کام نهادهای فرهنگی/ علیرضا بهبهانی: کشور را با بودجه رویاپردازی نمی‌توان اداره کرد/ مهدی پازوکی: چرا ردیف بودجه دانشگاه‌ها از نهادهای فرهنگی کمتر است

دیدارنیوز پس از دفاع مسعود پزشکیان، رئیس جمهور از بودجه ۱۴۰۵ صحبت‌های او و تحلیل‌های کارشناسان درباره این بودجه را بررسی می‌کند.
دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد

این صد و چهل و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۴ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
آذر منصوری مطرح کرد

زنان در جامعه مردسالار از تبعیض مضاعف رنج می‌برند

آذر منصوری، دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در مطلبی با عنوان «زنان در جامعه مردسالار از تبعیض مضاعف رنج می‌برند» در روزنامه اعتماد نوشت: «مواضع سید محمد خاتمی پس از مرگ جانسوز مهسا امینی و شکل‌گیری جنبش زن، زندگی، آزادی نیز تبلور همین نواندیشانه، توسعه‌گرایانه و پرداختن به جایگاه انسانی زنان است.»

کد خبر: ۱۵۰۸۰۹
۰۸:۳۴ - ۲۰ خرداد ۱۴۰۲

زنان در جامعه مردسالار از تبعیض مضاعف رنج می‌برند

دیدارنیوز: «جامعه و حاکمیت در مسیر توسعه‌یافتگی در حرکتند و در مقابل هر چه میزان تبعیض‌ها و بی‌عدالتی‌ها بیشتر باشد، کشور از توسعه عقب مانده است.»

آذر منصوری نوشت: «روانشاد فریده ماشینی قرآن‌پژوهی باورمند به انطباق دین با اقتضائات زمان و مکان بود و در این راستا سعی بسیار کرد و رنج‌های فراوانی را نیز متحمل شد. روحش شاد و یاد و نامش ماندگار. در یازدهمین سالمرگ هجران جانکاه فریده مراسمی به همت مرکز مطالعات زنان و خانواده او در دفتر آقای خاتمی، با حضور جمعی محدود از فعالان نواندیش حوزه زنان برگزار شد. تاملی در نوشته‌های فریده ماشینی به عنوان یکی از زنان نواندیش و اصلاح‌طلب دوران معاصر نشان می‌دهد که اصلاح‌طلبان نسبت به جایگاه زن نگاهی متناسب با اقتضائات زمان و مکان دارند و در مقوله پوشش زنان نیز این رویکرد و باور جاری و ساری است.

مطلب مرتبط:

آذر منصوری: اصرار بر رویکرد جرم‌انگارانه نسبت به پوشش باعث شکاف بیشتر می‌شود

آذر منصوری: حاکمیت باید اجازه دهد، جامعه ایران معدل پوشش خود را انتخاب کند

لغو مناظره آذر منصوری و زهرا اللهیان در رادیو گفت‌وگو

هر چند ممکن است این ویژگی را همه گروه‌ها و‌کسانی که در جرگه اصلاح‌طلبی تعریف می‌شوند نداشته باشند، اما اکثریت قریب به اتفاق اصلاح‌طلبان باور دارند که اگر حقوق انسانی آحاد جامعه بدون تبعیض رعایت شود، هیچ‌گاه موضوع پوشش زنان تبدیل به مناقشه نخواهد شد، چراکه موضوع زنان ذیل حکمروایی خوب و توسعه دموکراتیک همه‌جانبه و متوازن باید تعریف و تحلیل شود. موضوعی که آقای خاتمی در این نشست روی آن تاکید داشت، تحقق حقوق انسانی زنان بود که در یک جامعه مردسالار از ظلم مضاعف نیز رنج می‌برند. آنچه مجموعه کنشگران مدنی و سیاسی و اصلاح‌گر باورمند به دین رحمانی اسلام باید برای آن تلاش کنند، تحقق همین حقوق انسانی نیمی از جمعیت کشور است.

به بیان دیگر به میزانی که آحاد جامعه و خاصه نیمی از جمعیت کشور از حقوق انسانی برابر و عادلانه برخوردار باشند، می‌توان ادعا کرد که جامعه و حاکمیت در مسیر توسعه‌یافتگی در حرکتند و در مقابل هر چه میزان تبعیض‌ها و بی‌عدالتی‌ها بیشتر باشد، کشور از توسعه عقب مانده است.

مواضع سید محمد خاتمی پس از مرگ جانسوز مهسا امینی و شکل‌گیری جنبش زن، زندگی، آزادی نیز تبلور همین نواندیشانه، توسعه‌گرایانه و پرداختن به جایگاه انسانی زنان است و در این چارچوب هر نوع اجباری تحت لوای دین آن هم در شرایطی که در انتخاب آن بر «لااکراه فی الدین» تاکید و تصریح شده است، نیز در باور اصلاح‌طلبان و به ویژه آقای خاتمی رد می‌شود.

نگاهی به برنامه چهارم توسعه و مجموعه تلاش‌های دولت اصلاحات پس از تاسیس مرکز امور مشارکت زنان و مجموعه اقداماتی برای تحقق آن صورت گرفت، بیانگر پذیرش جایگاه زنان در توسعه دموکراتیک و همه‌جانبه کشور است. تلاش‌هایی که در دولت پس از اصلاحات به ناموجه‌ترین شکل ممکن خمیر و به‌طور کامل از دستور کار کنار گذاشته شد. همان‌طور که صراحت محمد خاتمی در پیشنهادات پانزده‌گانه‌ای که در آخرین بیانیه خود پس از جنبش زن، زندگی، آزادی منتشر کرده نیز این نگاه و باور مشهود است. طبیعی است به میزانی که به این پیشنهادات توجه شود، امید به اصلاح نیز تقویت خواهد شد و به میزانی که اصلاحات پذیرفته شود، می‌توان امیدوار به بهبود جایگاه انسانی نیمی از جمعیت کشور و ترمیم یکی از بزرگ‌ترین شکاف‌های بین حاکمیت و ملت بود.»

ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی