تیتر امروز

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه: بابک زنجانی، نام بزرگی است که بسیاری افراد پشت او پنهان شده‌اند/ آینده ثابت خواهد کرد روس‌ها در جنگ دوازده روزه به اسرائیل کمک کردند/ واژه دشمن را از تندروها بگیرید، دچار لکنت خواهند شد/ کسانی که مردم را مشغول ناکجاآباد کردند، خودشان در سعادت‌آباد خانه می‌ساختند!
بایسته‌های تهران در عرصه سیاست داخلی و خارجی در دوره پساجنگ با رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه: بابک زنجانی، نام بزرگی است که بسیاری افراد پشت او پنهان شده‌اند/ آینده ثابت خواهد کرد روس‌ها در جنگ دوازده روزه به اسرائیل کمک کردند/ واژه دشمن را از تندروها بگیرید، دچار لکنت خواهند شد/ کسانی که مردم را مشغول ناکجاآباد کردند، خودشان در سعادت‌آباد خانه می‌ساختند!

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، تحلیلگر ارشد مسائل بین‌الملل، استاد دانشگاه و رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم، مهمان یکی دیگر از برنامه‌های «میدان پاستور» بود. دیدار در این برنامه با این استاد دانشگاه...
رای منفی ایران به قطعنامه تشکيل کشور فلسطین!/ پزشکیان و عراقچی در قطر/ توافق ایران و آژانس با تائید شورای عالی امنیت ملی
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

رای منفی ایران به قطعنامه تشکيل کشور فلسطین!/ پزشکیان و عراقچی در قطر/ توافق ایران و آژانس با تائید شورای عالی امنیت ملی

این صد و شانزدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مهدی خورشیدی: ایران نیاز به یک دنگ شیائوپینگ دارد/ اقتصاد کشور با تغییر وزیر و رئیس جمهور درست نمی‌شود/ روحانی سایه جنگ را از سر مردم کم کرد
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

مهدی خورشیدی: ایران نیاز به یک دنگ شیائوپینگ دارد/ اقتصاد کشور با تغییر وزیر و رئیس جمهور درست نمی‌شود/ روحانی سایه جنگ را از سر مردم کم کرد

«تیتر» در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان دکتر مهدی خورشیدی جامعه شناس و پژوهشگر حوزه توسعه بود؛ او در این گفت‌و‌گو تاکید کرد اگر همت مردم نبود امروز سعید جلیلی رئیس جمهور بود نه مسعود پزشکیان.
با بگیر و ببند و بستن فضای مجازی، مشکلی حل نمی‌شود، گویی فقط طرفداران حاکمیت، از مردم هستند

منتجب‌نیا: بعد از انقلاب و جنگ فقط تجمعات طرفداران حکومت برگزار شد

رسول منتجب نیا، دبیرکل حزب جمهوریت ایران اسلامی درباره شرایط برگزاری تجمعات به ویژه پس از ناآرامی‌های اخیر در کشور گفت: شرایط اوایل پیروزی انقلاب و جنگ متفاوت بود، اما بعد از آن دوره هم چنین فضایی برای اعتراضات دیده نشد و فقط تجمعات طرفداران حکومت برگزار شد و معترضان هیچ وقت اجازه پیدا نکردند که در تجمعی، اعتراض خود را بیان کنند.

کد خبر: ۱۳۸۸۵۳
۰۸:۱۷ - ۲۵ مهر ۱۴۰۱

منتجب‌نیا:

دیدارنیوز: دبیرکل حزب جمهوریت ایران اسلامی با بیان این‌که حاکمیت ظرفیت اجرای اصل ۲۷ قانون اساسی را نشان نداده است، گفت: شرایط برگزاری تجمع مسالمت آمیز در قانون اساسی وجود دارد، یعنی مخل اسلام و مسلحانه نباشد، ولی این اصل اجرا نشده است.

رسول منتجب نیا، با اشاره به ضرورت وجود زمینه‌ای برای انتقاد و اعتراض کردن به حکومت بوسیله مردم و نخبگان، اظهار کرد: امروز در کشور‌های پیشرفته دنیا چنین رسمی وجود دارد و حکومت، محلی را برای بیان اعتراض مردم فراهم کرده است، البته حاکمیت این تضمین را هم داده است که امنیت و سلامت تجمع کنندگان را تامین کند و کسی بعدا آن‌ها را تعقیب نکند.

وی ادامه داد: ما تاکنون چنین چیزی را در کشورمان نداشته‌ایم. حالا شرایط اوایل پیروزی انقلاب و جنگ متفاوت بود، اما بعد از آن دوره هم چنین فضایی برای اعتراضات دیده نشد و فقط تجمعات طرفداران حکومت برگزار شد و معترضان هیچ وقت اجازه پیدا نکردند که در تجمعی، اعتراض خود را بیان کنند. گویی فقط طرفداران حاکمیت، از مردم هستند، در حالیکه همه مردم صاحب کشور هستند و باید از آزادی‌ها و حقوق اجتماعی خود بهره‌مند شوند، اما فقط به مردم طرفدار سیاست‌های حکومت چنین حقی داده شد.

این فعال سیاسی با اشاره به اینکه بعضی معتقدند که انتخابات محلی برای بیان دیدگاه‌های مردم است، گفت: انتخابات فقط یکی از عرصه‌های مشارکت است، نه همه آن. ممکن است مردم به یک نفر رای بدهند، اما برخی سیاست‌های نظام را قبول نداشته باشند یا حتی برخی به کسی با این انگیزه رای دهند که او زودتر نظام را بهم بریزد؛ بنابراین انتخابات همه مشارکت سیاسی نیست. باید این امکان برای مردم فراهم باشد تا آزادانه و بدون دغدغه اظهانظر کنند. امام علی (ع) می‌فرماید که ملتی که نتواند بدون لکنت حرف خود را بزند، هرگز به سربلندی نمی‌رسد. اما ملت کجا می‌تواند حزف خود را بزند؟ دانش آموزان، معلمان، دانشجویان و اساتید اگر در مدرسه و دانشگاه انتقادی کنند که با آن‌ها برخورد می‌شود. حتی اگر یک منبری هم انتقاد تندی کند، خلع لباس می‌شود.

منتجب نیا با اشاره به نبود فضایی برای انتقاد و اعتراض، تصریح کرد: وقتی چنین فضایی وجود ندارد، مردم معترض، منتظر فرصتی برای بیان اعتراض خود می‌مانند و اگر مساله‌ای مثل بنزین یا فوت یک فرد ایجاد شود، به خیابان آمده و اعتراض خود را بیان کرده و عموما هم چنین اعتراضاتی به ناآرامی منجر می‌شود؛ بنابراین اگر حکومت می‌خواهد چنین شرایط امنیتی ایجاد نشود، خودش باید پیشقدم شده و فضایی را برای اعتراض مردم مهیا کرده و نیروی انتظامی هم امنیت آن‌ها را تامین کند و کسی هم بعدا منتقدان و متعرضان را تعقیب نکند.

دبیرکل حزب جمهوریت ایران اسلامی در پاسخ به این پرسش که چرا تاکنون اصل ۲۷ قانون اساسی اجرا نشده است؟ گفت: بخش‌هایی از حاکمیت این ظرفیت را برای اجرا از خود نشان نداده است. شرایط برگزاری تجمع مسالمت آمیز در قانون اساسی وجود دارد یعنی مخل اسلام و مسلحانه نباشد، ولی این اصل اجرا نشده است. به طور مثال در مقطع تسلط طالبان بر افغانستان، در نامه‌ای از سوی حزب جمهوریت ایران اسلامی خطاب به وزیر کشور خواستار برگزاری همایشی با حضور صاحب نظران و مردم در مخالفت با تفکر طالبانی شدیم، اما چنین مجوزی به ما به دلیل مخالفت وزارت خارجه، داده نشد. الان هم اعلام می‌کنیم حزب جمهوریت این آمادگی را دارد که به همراهی سایر احزاب اصلاح طلب، تجمعی را با حضور صاحب نظران از هر گرایشی و همچنین مردم برگزار کنیم. وزارت کشور محلی را در اختیار ما بگذارد و ما هم تضمین می‌دهیم کسی به خیابان نرود و اقدام ضدامنیتی انجام نشود. اگر این شرایط فراهم شود، ناآرامی‌های اخیر هم پایان می‌یابد در غیر این صورت با بگیر و ببند و بستن فضای مجازی، مشکلی حل نمی‌شود.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۷/۲۵
0
0
رسول
43 ساله .... زدید
امروز چهارشنبه ۲۶ شهريور
امروز چهارشنبه ۲۶ شهريور
امروز چهارشنبه ۲۶ شهريور
امروز چهارشنبه ۲۶ شهريور