تیتر امروز

دور دوم گفتگو‌های ایران و آمریکا در رم/ هیچ خبرنگاری به اتاق‌های اصلی مذاکرات دسترسی ندارد
مذاکرات تهران و واشنگتن امروز در رم ایتالیا (بروز رسانی می‌شود)

دور دوم گفتگو‌های ایران و آمریکا در رم/ هیچ خبرنگاری به اتاق‌های اصلی مذاکرات دسترسی ندارد

دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا که گفته می‌شود غیر مستقیم است، امروز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ در سفارت عمان در رم ایتالیا آغاز شده است. دور اول مذاکرات در مسقط عمان مثبت و سازنده عنوان شد و باید دید...
پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟

این یازدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
چشم از بعضی‌ها برندارید!
افاضات اضافه

چشم از بعضی‌ها برندارید!

عوام‌الملک در نامه‌ای جدید به مسعود، دلیل اینکه مدتی است که به او نامه ننوشته را توضیح داده و از مسعود خواسته چشم از برخی خواص برندارد.
رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خبر داد

موارد ابتلا به آبله میمونی در کشور تایید نشد؛ همه‌گیری در افغانستان

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد که موارد ابتلا به آبله میمونی در کشور تایید نشده اما همه‌گیری این بیماری به افغانستان نیز رسیده است.

کد خبر: ۱۳۰۹۰۷
۱۱:۳۲ - ۱۴ خرداد ۱۴۰۱

موارد ابتلا به آبله میمونی در کشور تایید نشد

دیدارنیوز: رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: هیچ مورد تاییدشده‌ای از ابتلا به بیماری آبله میمونی در کشور وجود ندارد.

کمال حیدری معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، هشتم خرداد در یک نشست خبری اعلام کرد: ۹ مورد مشکوک به آبله میمونی در کشور گزارش شده که پنج مورد آن منفی بوده و مابقی در مرحله آزمایش است و مورد ثابت شده نداریم.

در همین خصوص مسعود مردانی اظهار داشت: هیچ‌کدام از ۹ مورد مشکوک به آبله میمونی که در کشور شناسایی شده بود مورد تأیید قرار نگرفت، اما باید همه موارد بهداشتی و ایمنی برای جلوگیری و انتقال این بیماری در کشور انجام شود.

وی اظهار داشت: باتوجه‌به اینکه آبله میمونی در بسیاری از کشور‌های غربی افزایش چشمگیری دارد بعد از چهار هفته از زمان شروع همه‌گیری این ویروس، مشخص شد این بیماری در همجنس‌گرا‌ها بسیار شایع شده است و آن‌ها به دلیل اینکه رفتار‌های پرخطر دارند، در معرض ابتلای زیاد هستند.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: اکنون همه‌گیری این بیماری به افغانستان نیز رسیده است و به دلیل هم‌جواری با این کشور باید دانشگاه‌های علوم پزشکی برای مقابله و همه‌گیری آبله میمونی در ایران آماده‌باش باشند.

مردانی تصریح کرد: البته وزارت بهداشت در نامه‌ای به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ابلاغ کرده که باتوجه‌به شیوع آبله میمونی در کشور‌های مختلف، در حالت آماده‌باش باشند و همه اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با این بیماری را بکار ببندند.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پیش از این به ایرنا گفته بود: آبله میمونی بیماری جدیدی نیست و در گذشته نیز شایع بوده و از طریق میمون، سنجاب، راسو و موش به افراد منتقل می‌شود و مرکز شیوع این بیماری از آفریقای غربی و مرکزی از طریق میمون‌ها به افراد بوده و به‌سرعت در حال شیوع و گسترش سرایت به دیگران است.

مردانی تاکید کرد: علایم آبله میمونی در انسان شبیه یا خفیف‌تر از بیماری آبله و دوره بروز آن، پنج‌روز است که با تب، سردرد، درد عضلانی، درد کمر، لرز و احساس خستگی شدید شروع می‌شود، تنها فرق علامتی آبله میمونی و سایر بیماری‌ها با ظاهر مشابه در این است که می‌تواند غدد لنفاوی را درگیر و متورم کند.

به گفته مردانی، دوره کمون (فاصله آلودگی فرد تا اولین علامت) در حدود ۶ تا ۱۴ روز است، اما پنج تا ۲۱ روز هم گزارش شده بنابراین در صورت تماس قطعی با فرد مبتلا باید دوره قرنطینه را حتی تا ۲۱ روز رعایت کرد. فرد بیمار بعد از بروز تب، سردرد، خستگی، بثورات پوستی آبله‌ای بر روی صورت و سایر قسمت‌های بدن مشاهده می‌کند و خودبه‌خود درمان می‌شود و به مصرف دارو خاصی نیاز نیست.

وی خاطرنشان کرد: پرهیز از تماس با حیوانات، دوری از تماس با اشیا بخصوص محل قرارگیری و بستر حیوان یا فرد مبتلا، ایزوله کردن فرد مبتلا، شست‌وشوی مکرر دست‌ها با آب و صابون یا الکل، استفاده از لباس‌های محافظ برای کادر درمان که در تماس با مبتلایان هستند، برای مقابله با آبله میمونی ضروری است.

آبله میمونی توسط یک ویروس با DNA دو رشته‌ای که به خانواده اورتوپاکس ویروس‌ها تعلق دارد ایجاد می‌شود. از لحاظ ژنتیکی دو نوع ویروس مانکی پاکس آفریقای مرکزی (کنگویی) و غرب آفریقا وجود دارد که نوع کنگویی بیماری خطرناک‌تر، شدیدتر و با قدرت سرایت و گسترش بیشتری همراه است. اکنون هنوز محل ذخیره طبیعی آن ناشناخته باقی‌مانده است، هرچند میمون‌ها و برخی جوندگان فعلاً متهم محسوب می‌شوند.

تاکنون سازمان جهانی بهداشت گزارشی از موارد تأیید شده از آبله میمونی در کشور‌های آمریکا، استرالیا، کانادا، انگلستان، اسپانیا، پرتغال، آلمان، بلژیک، فرانسه، هلند، ایتالیا و سوئد دارد، درحالی‌که ۵۰ مورد مشکوک دیگر هم در حال بررسی است.

منبع: ایرنا
ارسال نظرات
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
پرطرفدارترین ها