تیتر امروز

پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟

این یازدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
چشم از بعضی‌ها برندارید!
افاضات اضافه

چشم از بعضی‌ها برندارید!

عوام‌الملک در نامه‌ای جدید به مسعود، دلیل اینکه مدتی است که به او نامه ننوشته را توضیح داده و از مسعود خواسته چشم از برخی خواص برندارد.
توافق نشود جنگ حتمی است/ مدیرکل آژانس انرژی اتمی در تهران/ عراقچی حامل پیام آیت‌الله خامنه‌ای برای پوتین
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

توافق نشود جنگ حتمی است/ مدیرکل آژانس انرژی اتمی در تهران/ عراقچی حامل پیام آیت‌الله خامنه‌ای برای پوتین

این هشتاد و ششمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

دلیل مخالفت ترکیه با عضویت سوئد و فنلاند در ناتو چیست؟

مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه که با همتایان سوئدی و فنلاندی خود در برلین دیدار داشته، درباره دلیل مخالفت ترکیه با عضویت این دو کشور در ناتو گفت: دلیل موضع فعلی ترکیه در مورد عضویت دو کشور در این ائتلاف کاملاً روشن است، زیرا ناتو یک اتحادیه و ائتلاف است و نه یک سازمان بین المللی. کشوری که متحد ما خواهد بود نباید از سازمان‌های تروریستی که هر روز ما را هدف قرار می‌دهند و باعث کشته شدن سربازان، پلیس و غیرنظامیان ما می‌شوند، حمایت کنند.

کد خبر: ۱۲۹۶۱۶
۰۸:۰۸ - ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۱

دلیل مخالفت ترکیه با عضویت سوئد و فنلاند در ناتو چیست؟

دیدارنیوز: وزیر امور خارجه ترکیه با همتایان سوئدی و فنلاندی خود در برلین، پایتخت آلمان، دیداری سه جانبه داشت.

به نقل از آناتولی، این دیدار در حاشیه نشست غیررسمی وزرای خارجه ناتو در برلین، پایتخت آلمان برگزار شد.

مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در توییتی نوشت که در حاشیه جلسه فوق با آن لینده، همتای سوئدی خود و پکا هااویستو، همتای فنلاندی خود ملاقات کرده است.

چاووش اوغلو پیش از این نشست نیز در سخنانی در جمع خبرنگاران به تلاش‌های سوئد و فنلاند برای پیوستن به ناتو و موضع ترکیه در این زمینه اشاره کرد و گفت: هر کشوری که عضو ناتو باشد، نباید از حزب کارگران کردستان ترکیه (پ. ک. ک) که آنکارا آن را در زمره سازمان‌های تروریستی قرار می‌دهد، حمایت کند.

وزیر امور خارجه ترکیه خاطرنشان کرد که سوئد و فنلاند علی‌رغم همه هشدار‌ها از پ ک ک حمایت علنی می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: دلیل موضع فعلی ترکیه در مورد عضویت دو کشور در این ائتلاف کاملاً روشن است، زیرا ناتو یک اتحادیه و ائتلاف است و نه یک سازمان بین المللی. این ائتلاف مستلزم همبستگی و اتحاد در همه زمینه‌ها است، به‌ویژه زمانی که مسئله امنیت تهدیدی باشد؛ بنابراین کشوری که متحد ما خواهد بود نباید از سازمان‌های تروریستی که هر روز ما را هدف قرار می‌دهند و باعث کشته شدن سربازان، پلیس و غیرنظامیان ما می‌شوند، حمایت کنند.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه نیز روز جمعه نسبت به روند الحاق سوئد و فنلاند به ناتو ابراز نگرانی کرد.

اردوغان در یک بیانیه مطبوعاتی در استانبول گفت: در حال حاضر تحولات مربوط به عضویت سوئد و فنلاند در ناتو را دنبال می‌کنیم، اما گرایش مثبتی به این موضوع نداریم.

وی افزود: جای تاسف است که کشور‌های اسکاندیناوی به مهمانخانه سازمان‌های تروریستی تبدیل شده‌اند و تروریست‌هایی مثل پ. ک. ک در کشور‌هایی مانند سوئد و هلند لانه و کرسی‌های پارلمان را اشغال کرده‌اند.

روز پنجشنبه، فنلاند اعلام کرد که قصد دارد درخواستی برای پیوستن به ناتو ارائه کند. پس از آن، سوئد نیز اعلام کرد که قصد دارد درخواستی برای پیوستن به ناتو ارائه کند و خاطرنشان کرد که تمام برنامه‌ها را برای درخواست عضویت آماده کرده است.

ابراز تمایل دو کشور برای عضویت در ناتو با تهدید‌های روسیه و واکنش این کشور مواجه شد.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
پربازدیدها
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
پرطرفدارترین ها