تیتر امروز

زهرا نژادبهرام: تصمیم گیران دوباره دارند راه را اشتباه می‌روند/ دارویی برای مقابله با بی حجابی کشف شده که ما نمی‌دانیم؟
گفت و گوی دیدار با یک فعال سیاسی اصلاح طلب درباره کلینیک ترک بی حجابی

زهرا نژادبهرام: تصمیم گیران دوباره دارند راه را اشتباه می‌روند/ دارویی برای مقابله با بی حجابی کشف شده که ما نمی‌دانیم؟

خبر راه اندازی کلینیک ترک بی حجابی دلیل گفت و گوی دیدارنیوز با زهرا نژاد بهرام فعال سیاسی اصلاح طلب شد. او معتقد است: راه‌اندازی کلینیک برای درمان جسم انسان است نه روح و اعتقادات مردم.
محمد قوچانی: با این قانون اساسی به توسعه نمی‌رسیم/ یک جریان معتقد است که توسعه خلاف شرع است/ تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی‌شود
واکاوی چرائی عدم توسعه در ایران در گفت‌وگوی دیدار با مدیر مسئول ماهنامه آگاهی نو

محمد قوچانی: با این قانون اساسی به توسعه نمی‌رسیم/ یک جریان معتقد است که توسعه خلاف شرع است/ تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی‌شود

اهمیت موضوع عدم توسعه در ایران بهانه گفت و گو با محمد قوچانی، روزنامه نگار شد؛ او معتقد است: در هر کشوری تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی شود.
لازم نیست خواص جایی بروند
افاضات اضافه

لازم نیست خواص جایی بروند

عوام الملک در نامه‌ای به حضرت مسعود نوشت: بر خلاف تبلیغات برخی از این رسانه‌های بیگانه وابسته، لازم هم نیست خواص جایی بروند. ما عوام خودمان داریم می‌رویم. داریم کم می‌شویم. داریم خودمان را می‌کشیم...

آثار "تورم منفی" در اقتصاد

شاید مردم فکر کنند اگر به جای افزایش مرتب نرخ‌ها، کاهش مستمر نرخ‌ها اتفاق می‌افتاد شرایط اقتصادی ایده‌آل می‌شد، اما اقتصاددانان می‌گویند این تصور اشتباه است و همانگونه که تورم‌های بالا ارزش پول ملی و قدرت خرید را تخریب می‌کند، رشد بیش از حد ارزش پول و منفی شدن تورم نیز اقتصاد را به رکود فرو می‌برد.

کد خبر: ۱۲۲۹۷۸
۱۴:۳۸ - ۰۴ اسفند ۱۴۰۰

آثار

 

دیدار نیوز ـ حسن محمدیان: بیشتر اقتصادهای دنیا و کشورها با مسئله نرخ تورم و رشد آن مواجه هستند و تمامی برنامه ریزی ها بر سر این است که نرخ تورم مهار و کاهش یابد. با این حال، به دلیل مشکلات موجود در اقتصادهای بسیاری از کشورهای جهان، سطح عمومی قیمت ها مرتبا افزایش می یابد و از قدرت خرید شهروندان نیز کم می شود. به تعبیری، با افزایش مستمر قیمت ها و کاهش قدرت خرید شهروندان در اقتصادهای دچار تورم، ارزش پول ملی آن کشور کاهش می یابد و قدرت خرید به صورت مستمر از دست می رود.


ایران نیز از جمله کشورهایی است که با مسئله نرخ تورم به دلایل گوناگون از جمله کسری بودجه های سنواتی، اقتصاد نفتی، مسئله نظارت ها بر بازارها، نوسانات نرخ ارز و ... مواجه است و با وجود اینکه در برخی سنوات، سیاست ها باعث کاهش نرخ تورم شده، اما پس از مدتی دوباره افزایش نرخ تورم و کاهش قدرت خرید خانوار اتفاق می افتد.
تورم بالا یا تورم پایین؟


دولت ها تلاش کرده اند از طریق بکارگیری نظام های جبرانی مانند یارانه نقدی و معیشتی، همچنین نظارت بر سطح عمومی قیمت ها در بازارها، اجرای برنامه های دستوری قیمت گذاری مانند مسئله اخیر برنج، اختصاص سبد کالا و مانند آن نرخ تورم را مهار کنند، با این حال نرخ تورم در اقتصاد ایران همچنان دو رقمی باقی مانده و در اواخر دولت گذشته به بالای ۴۰ درصد نیز رسید.


از آنسو برخی دیگر از کشورها در جهان با نرخ تورم منفی (Deflation) مواجه هستند و برعکس کشورهای دچار نرخ تورم پیش رونده مثبت، با رشد مداوم ارزش پول ملی و تقویت قدرت خرید شهروندان مواجه اند. اما آیا این اتفاق اقتصادی برای کشورها مطلوب است؟ اساسا وجود تورم در اقتصاد چیزی بدی است و یا لازم؟ سطح تورم در یک اقتصاد چه میزان باید باشد که آن اقتصاد دچار چالش و ریزش مکرر ارزش پول ملی نشود؟


نگاهی به برخی آمارها نشان می دهد که بعضی کشورها از جمله ژاپن، امارات متحده عربی، چاد، اریتره و اتحادیه اروپا دچار نرخ تورم منفی هستند. در این کشورها نرخ تورم منفی و زیر صفر درصد است که البته نباید آن را با کاهش تورم به معنای افت سرعت رشد قیمت ها اشتباه گرفت.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی