دریافت بیش از حد کافئین باعث بروز آثار ناخوشایند متعددی میشود، مانند: عصبانیت، آشفتگی، اضطراب، بیخوابی، تحریک دستگاه گوارش، اسهال و وابستگی. به طوری که ترک مصرف کافئین سردرد، خمودگی، عصبانیت و اضطراب را با خود به همراه خواهد داشت.
دیدارنیوز ـ به نقل از activebeat نوشت: کافئین حتی در بسیاری از داروها از جمله برخی آنتی بیوتیکها وجود دارد؛ بنابراین توصیه متخصصان بر این است که اگر دچار مشکلات قلبی، پرفشاری خون، بیخوابی، مشکلات اضطرابی، مسائل گوارشی، کلیوی و یا دیابت هستید، مصرف محصولات حاوی کافئین را کم کنید.
شکلات: شکلات اگرچه به دلیل خواص آنتی اکسیدانی بالایش برای پیشگیری از بسیاری شرایط پزشکی توصیه میشود، اما میتواند مقادیر قابل توجهی کافئین پنهان هم داشته باشد. در این میان شکلات تیره اگرچه یک انتخاب سالم تغذیهای است، اما بیشتر از شیر شکلات کافئین دارد. کافئین اسید معده را افزایش میدهد، مصرف مواد غذایی حاوی کافئین زیاد، مانند شکلات تلخ، ممکن است باعث وخامت زخم معده در افراد مبتلا به این بیماری شود. همچنین بیماران مبتلا به رفلاکس معدی مری باید مصرف مواد غذایی حاوی کافئین زیاد را محدود کنند. برای افراد مضطرب نیز توصیه میشود مصرف این شکلاتها محدود شود.
قرصهای لاغری: قرصهای چربی سوز اغلب دارای کافئین و افدرین هستند و براساس این دو ماه باعث افزایش مصرف کالری و افزایش متابولیسم بدن میشوند. در مصرف این گونه داروها احتیاط کنید و از مصرف بیرویه و خودسرانه آنها بدون مشورت با پزشک یا متخصص تغذیه اجتناب کنید.
مسکنهای بدون نسخه: دفعه بعد که برای کاهش درد سراغ این داروها رفتید، بدانید که آنها حاوی مقادیر قابل توجهی کافئین پنهان هستند. به طوری که اگرچه مصرف گاه به گاه آنها در کاهش درد موثر است، اما وابسته شدن به این داروها سردرد و دیگر دردها را وخیمتر میکند. مسکنهای بدون نسخه از قبیل استامینوفن حاوی ۱۳۰ میلیگرم کافئین هستند.
آب ویتامینه: آب ویتامینه یا آب ویتامیندار، آبی است که با مواد مغذی مانند ویتامینها و الکترولیتها غنی شده باشد. بعضی انواع آب ویتامینه، دارای افزودنیهای طعمدار، کافئین و مواد شیرینکننده هستند. در نتیجه حتما پیش از مصرف این آبها، برچسب روی شیشه آنها را بخوانید تا ببینید چه موادی داخل آن وجود داشته و قرار است با خوردن آن چقدر کالری وارد بدن شما شود.
چای سرد: این نوع چای در هر بطری حاوی ۳۰ میلی گرم کافئین است. تمام انواع چای حاوی کافئین هستند. کافئین موجود در چای میتواند بسیار سریع انتشار یابد، اما به راحتی میتوان کافئین چای را از بین برد: چای را به مدت ۳۰ ثانیه در کمی آب داغ دم کنید، سپس دم کرده اولیه را دور بریزید. دوباره همان چای را دم کنید، به این ترتیب چای شما حاوی میزان بسیار کمی کافئین خواهد بود.