تجربه نشان داده میوه و برگ به، میتواند بر بیماریهای قلبی مؤثر باشد و به خاطر وجود منابع غنی از پکتین در این میوه داروی مؤثر برای سیستم قلبی عروقی است.
دیدارنیوز ـ نوشیدنیهای گرم و دمنوشهای ترکیبی و انواع و اقسام خوراکیها هستند که میتوانند به آرامش اعصاب شما کمک کنند. برای خواب بهتر، کم شدن استرس، آرامش روحی و روانی و فرار از تنشهای عصبی دنیای مدرن و شلوغ این روزها پیشنهادهای زیادی وجود دارد. اما یکی از این نوشیدنیها که شاید تا حالا به آن فکر نکرده بودید چای "به " است.
"به" میوهای ساده و دم دست است که به راحتی میتوانید در خانه از آن چای تهیه کنید. کافی است تعدادی به را پوست کنده و رنده کنید اگر دوست دارید کمی آن را تفت دهید و سپس مثل چای معمولی آن را دم کنید. خواص چای "به"زیاد است که باهم آنها را مرور میکنیم.
به خشک: ۲ قاشق
آب جوش: به میزان لازم
دانه هل و چوب دارچین (در صورت تمایل): به میزان لازم
چند عدد به را بشویید و ۴ قاچ کنید سپس با طرف درشت رنده به را رنده کنید و بههای رنده شده را درون سینی و یا روی پارچه تمیزی به مدت ۲ روز قرار دهید تا رطوبت بهها کم شود و تغییر رنگ پیدا کنند و تیرهتر شوند. بعد از آن تابهای مناسب را روی گاز قرار دهید تا گرم شود و بههای رنده شده را درون تابه بریزید و بدون روغن آنها را تفت دهید تا رنگ بهها کاملاً تیره شود و مانند چای خشک شوند. توجه داشته باشید که باید مدام بهها را در موقع تفت خوردن هم بزنید و اگر به را خوب تفت ندهید در موقع دم کردن چای به رنگ نمیدهد.
بعد از اینکه بهها را به صورت کامل خشک کردید برای هر نفر ۱ قاشق از به خشک را درون قوری بریزید در صورت تمایل میتوانید دانه هل پوست کنده و یا چوب دارچین را نیز به "به"های خشک اضافه کنید (در صورت استفاده از دارچین نباید از پودر دارچین استفاده کنید، زیرا پودر دارچین رنگ چای به را کدر میکند) سپس آب جوش را روی به خشک بریزید و به مدت ۲۰ دقیقه اجازه دهید تا چای به دم بکشد و بههای خشک رنگ پس دهند.
تجربه نشان داده میوه و برگ به، میتواند بر بیماریهای قلبی مؤثر باشد و به خاطر وجود منابع غنی از پکتین در این میوه داروی مؤثر برای سیستم قلبی عروقی است. این دمنوش همچنین میتواند از فشار خون و کلسترول خون کم کند و از ایجاد لختههای خونی که عامل سکته و در نتیجه بیماریها و مشکلات بسیاری را ایجاد میکند جلوگیری کند.
در طب سنتی برای مشکل ریزش مو راهکارهایی متنوعی ارائه شده که استفاده از چای "به" بهصورت منظم یکی از آنها است، استفاده موضعی از این چای بر روی موها نیز علاوه برتقویت مو میتواند به کدر شدن رنگ آن کمک کند.
به یکی از راهکاری مؤثر در درمان اسهال و ورم روده بزرگ است. برای درمان اسهالهاى سبک، که بر اثر بىحالى و تنبلى رودهها صورت میگیرد نیز مؤثر است. علاوه بر این نوشیدن "به" در هضم غذا نیز میتواند کمک کند. با نوشیدن چای" به" میتوانید به تقویت معده کمک کرده و از ابتلا به اسهالهای ساده و خونی و ورم حاد در رودهها جلوگیری کنید.
جوشانده "به" عطر و بوی بسیار دلنشینی دارد و به همین دلیل در کمپوت، مربا و مارمالاد استفاده میشود و از جمله خواص آن خوشبو کردن اتاق و از بین برنده بوی بد دهان هم هست.
شاید تصور کنید "به "فقط به صورت میوه خام و مربا و چای استفاده میشود، اما بد نیست بدانید این میوه در ترکیبات غذایی زیادی کاربرد دارد که میتوانید در لیست غذاهای هفتگی خود آن را قرار دهید.
پیاز و گوشت را تفت میدهیم. به آن ادویه و رب میزنیم، مقداری آب اضافه میکنیم و اجازه میدهیم بپزد. "به" را نگینی خرد و سرخ میکنیم و حدوداً ۴۰ دقیقه آخر به را به خورش اضافه میکنیم و صبر میکنیم تا خوب جا بیفتد. چاشنی خورش به هم آبلیمو و شکر است.
به پلو به سادگی آماده میشود. اول باید عدسپلو ساده را آماده کنید و موقع دم دادن لابهلای پلو "به" سرخ شده بگذارید. این پلو خیلی خوشمزه و خوش عطر است.
یکی از مصارف قدیمی "به" که تقریباً از یاد رفته "به" پخته است. این کار خیلی ساده است و بسیار پر فایده. قدیم به این صورت بود که آن را میپختند و شبهای سرد سال برای جلوگیری از سرماخوردگی، مصرف میکردند. شما میتوانید یک عدد "به" را خوب بشویید و درون یک تکه کاغذ فویل بپیچید و آن را در فر بگذارید تا خوب بپزد و نرم شود. اگر تمایل دارید که از اجاقگاز استفاده کنید، "به" را که توی فویل گذاشتید، باید در قابلمه آب جوش بگذارید و حرارت را خیلی کم کنید تا بپزد. "به" پخته یکی از درمانهای قدیمی سرماخوردگی و سینه درد است.
پیاز را خرد کنید و داخل روغن تفت دهید، پس از آن گوشت را خرد کرده و پیاز تفت داده شده، زردچوبه، نمک، فلفل، سیر و رب گوجهفرنگی را به آن اضافه کنید. پس از اینکه مواد کمی با هم تفت داده شدند، مقداری آب به آن اضافه کنید تا گوشت روی حرارت کم بپزد.. بعد از ۱۵ دقیقه «به» را داخل خوراک بریزید و اجازه دهید خورش ۱۵ دقیقه دیگر هم بپزد.
تخممرغ را با همزن برقی در یک کاسه بزنید تا یکدست شوند، "به" رنده شده را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید. آرد، شکر و دارچین را داخل مایع کوکو ریخته و هم بزنید تا یکدست شود. کمی روغن در تابه روی شعله متوسط داغ کنید. از مایه کوکو به اندازه یک قاشق غذاخوری برداشته، در تابه ریخته، دور آن را جمع کرده و شکل دهید. هر طرف کوکو را سه تا چهار دقیقه سرخ کرده و روغن آن را با حوله کاغذی بگیرید. در آخر نیز با مارمالاد، سس شکلات یا عسل آن را تزئین کنید.
فر را گرم کنید. روغن مایع را همراه شکر و تخممرغها با همزن برقی حدود پنج دقیقه بزنید تا به صورت کرم درآید. مواد خشک (آرد، بیکینگ پودر و نمک) را با هم مخلوط کرده روی مواد تخممرغی الک کنید و با لیسک هم بزنید، سپس "به" رنده شده و گردوی خردشده را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید. مایه را در قالب بریزید و مدت ۴۵ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید.
بعد از اتمام پخت اجازه دهید کیک خنک شود. برای تهیه سس کارامل، شکر را در قابلمه لعابی یا استیل ریخته و روی حرارت متوسط بگذارید تا طلایی شود. آب جوش را درون شکر حلشده بریزید و وقتی جوش آمد و شربت صاف شد، خلال بادام و کره را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید. بهوسیله سیخ چوبی چند جای کیک خنک شده را سوراخ کنید، سپس آن را روی شبکه توری قرار داده، شربت را روی کیک بریزید و دوباره به مدت چند دقیقه زیر حرارت قرار دهید تا بادامها برشته شوند.