مرغ خوراکی بسیار محبوبی برای ما ایرانیهاست. اما برخی مطالعات علمی نشان میدهد که بخشهایی از مرغ برای خوردن اصلا مناسب نیست و برای بدن مضر است.
دیدارنیوز ـ گوشت مرغ یکی از پرمصرفترین انواع گوشتها در جهان است و به طور معمول برای سالمندان و بیمارانی که به آنها توصیه شده است گوشت قرمز کمتر مصرف کنند، جایگزین مناسبی است، اما در صورتی که در شرایط مناسب و سالم نگهداری و آماده مصرف شود.
سازمان استاندارد جهانی درباره دقت بیشتر در زمینه مصرف گوشت مرغ با اشاره به این که به دلیل فرایند تولید گوشت مرغ، آنها مستعد رشد برخی میکروبها میشوند، بنابراین توصیه میشود برای سلامتی حتما باید بعد از اینکه مرغ را خریداری کردید به صورت فریز درآورید و بعد مصرف کنید، چرا که با فریز کردن گوشت مرغ تا ۹۰ درصد عوامل مشکل ساز موجود در گوشت مرغ از بین میرود.
قلوه و اندامهای داخلی بدن مرغ به دلیل امکان تزریق مواد شیمیایی بهتر است مصرف نشود. چنانچه همشهری آنلاین به گزارش از اسپوتنیک مینویسد: «خوردن مرغ بسیار محبوب است. با این حال همه نمیدانند که استفاده از بعضی قسمتهای مرغ برای مصرف خوب نیست. جالب است بدانید خطرناکترین قسمت مرغ اندامهای داخلی آن است.» سرگی اظهار میکند: «اگر برخی از انگلها وارد مرغ شود یا با برخی مواد شیمیایی در تماس باشد، اندامهای داخلی قبل از هر چیز آسیب میبیند. به طور معمول ایمنترین قسمت مرغ سینه آن است.»
به گفته وی، هنگام پخت و برای پاک سازی گوشت مرغ از مواد نامطلوب، استفاده از حداکثر عملیات حرارتی ضروری است؛ بنابراین بهتر است دو بار مرغ را آب پز کنید. اولین بار چند دقیقه آب پز و آب گوشت را تخلیه کنید، سپس برای مدت طولانی آن را بپزید، به این ترتیب تا آنجا که ممکن است پخت آن ایمن میشود. سرخ کردن مرغ، پختن، درست کردن خورش یا آب پز هم جداگانه انجام شود.
وی خاطرنشان میکند: «مصرف اندامهای داخلی مرغهای مزارع کشاورزی ترجیح داده میشود، اگرچه امکان دارد بهنظر برخی از تولیدکنندگان مرغ لاغر مزرعهای جذاب نباشد.»
گوشت مرغ به اندازه گوشت گاو و گوشت گوسفند پروتئین دارد و بدون چربی است. یک سینه کامل مرغ ۴۶۹ کالری دارد و برای محافظت از استخوانها، عضلات، پوست، خون و سیستم ایمنی بدن دارای ۵۸ گرم پروتئین است. همچنین ۴۵ درصد کلسیم مورد نیاز روزانه بدن و علاوه بر آن آهن لازم برای انتقال اکسیژن به سلولها را تامین میکند.
مرغ مقادیر زیادی تریپتوفان دارد که یک اسید آمینه ضروری برای بدن است و موجب ترشح سروتونین میشود.
شواهد جدید این نظریه قدیمی را ثابت میکند که مرغ از نظر میزان کلسترول از دیگر گوشتها بهتر است. مطالعه اخیر نشان داده است که تمام گوشتها با داشتن مقدار چربی اشباع، روی کلسترول بدن اثر میگذارد. یک سینه کامل مرغ ۶۳ درصد کلسترول مورد نیاز روزانه را تامین میکند.