تیتر امروز

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟
ویژه برنامه نوروزی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی؛ بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ (قسمت چهارم)

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟

این چهارمین قسمت از ویژه برنامه نوروزی ۱۴۰۴ دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی است که به بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ می‌پردازد. در این برنامه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید آمریکا و سقوط بشار...

تاوان توهين؛ هم بركناری، هم شكايت

انتقادهايي كه حالا نه گروه خاصي از مردم كه طيف‌هاي متفاوتي را دربرمي‌گرفت و حتي پاي برخي مسوولان را هم به ماجرا باز كرد. در همين راستا كانال تلگرامي «ما اصولگراها» كه ظاهرا از آن محمد مهاجري، روزنامه‌نگار اصولگرا است.

کد خبر: ۹۷۶۵۲
۱۰:۵۸ - ۰۵ تير ۱۴۰۰

 

تاوان توهين؛ هم بركناری، هم شكايت

دیدارنیوز: ماجرا با یک توییت شروع شد؛ توییت عجیب و توهین‌آمیزی که مسوول روابط عمومی وزارت بهداشت و سخنگوی پرحاشیه‌سازمان غذا و دارو نوشت و در آن به معترضان به قیمت بالای واکسن کرونای تولید داخل، توصیفی بسیار موهن نسبت داد و آنان را «پفیوزان تاریخ» خواند. اعتراض‌ها به عملکرد مسوولان در جریان واکسیناسیون درحالی به مذاق آقای سخنگو خوش نیامده که در روز‌های اخیر، اخلال جدی در روند واکسیناسیون را شاهد بوده‌ایم. اگرچه وزارت بهداشت وعده داده که تا پایان خرداد، حدود ۱۴ میلیون ایرانی واکسینه می‌شوند، اما تاکنون تنها ۶ میلیون نفر واکسن زده‌اند. بروز مشکلاتی در واردات واکسن‌های خارجی به اتمام واکسن منجر شد و بسیاری از کسانی که حتی نوبت اول واکسن‌شان را دریافت کرده بودند هنوز موفق به دریافت دز دوم نشده‌اند و روند واکسیناسیون‌شان ناتمام مانده و انتقاد شهروندان را بیش از پیش برانگیخته است. انتقاد‌هایی که کناراعتراض سهروندان به قیمت بالای واکسن داخلی نسبت به مشابه خارجی مطرح شد اماکیانوش جهانپورهیچ‌کدام را برنتافت و در واکنش درحساب کاربری‌اش در توییتر نوشت: «-آسترزنکا مورد تایید WHO است؛ چرا نمی‌آورید؟ -آسترزنکا مرجوعی برخی کشور‌ها است؛ چرا می‌آورید؟ -مجوز بدهید آسترزنکا بیاوریم؛ برای کارگران، ۲۵۰ هزار تومان، هزینه را کارفرما می‌دهد! بعد: چرا آسترزنکا ۳ دلار! است و واکسن ایرانی ۸ دلار؟ مرحوم شریعتی به‌خطا جای دگر درپی پفیوزان تاریخ می‌گشت.»

سخنگوی سوپرپوششی
همین چند سطر کافی بود تا موج انتقاد‌های به‌حق مردمی که از این برخورد شنیع و اهانت آشکار، ناراحت و عصبانی بودند، به سوی جهانپور سرازیر شود؛ انتقاد‌هایی که حالا نه گروه خاصی از مردم که طیف‌های متفاوتی را دربرمی‌گرفت و حتی پای برخی مسوولان را هم به ماجرا باز کرد. در همین راستا کانال تلگرامی «ما اصولگراها» که ظاهرا از آن محمد مهاجری، روزنامه‌نگار اصولگرا است، در یادداشتی، جهانپور را سخنگوی «واکسنی» وزارت بهداشت توصیف کرد و خطاب به او نوشت: «متاسفانه عده‌ای در برابر این سخن شما که معترضان به قیمت واکسن ایرانی را پفیوز خوانده‌اید، عصبانی شده‌اند. اصلا نگران نباشید. بگذارید هرچه می‌خواهند اعتراض کنند. شما از ظرفیت جهشی خودتان استفاده کنید؛ چون اینجور که معلوم است با این ادبیاتی که دارید، فقط به درد مناظرات انتخاباتی ریاست‌جمهوری می‌خورید؛ لذا پیشنهاد می‌کنم ۳، ۴ سال خودتان را در آب نمک بخوابانید و در انتخابات ۱۴۰۴ کاندیدای سوپرپوششی بشوید و در مناظرات چشم‌تان را ببندید و به هرکسی که خواستید بگویید پفیوز! خداوکیلی هیچ چیز از کاندیدای سوپرپوششی ۱۴۰۰ کم ندارید. فقط اگر تلاش کنید فرزندتان را به سوییس بفرستید، دیگر همه‌چیز مهیاست.»

البته این اولین‌بار نیست که لحن و ادبیات سخنگوی سازمان غذا و دارو، با اعتراض مردم مواجه می‌شود، چه آنکه او چندی پیش و در روز‌هایی که آمار مرگ روزانه کرونا به عدد ۲۰۰ نزدیک می‌شد، در واکنش به یکی از کاربران که نسبت به ایمنی واکسن کرونا ابراز نگرانی کرده بود، نوشته بود که «شما نزن، اجباری نیست!»، اما «پفیوز» خواندن مردم ماجرای متفاوتی داشت؛ اگرچه جهانپور در واکنش به اعتراض گسترده، مدعی شد که مخاطب توییتش «مافیای دارو» بوده، اما چنانچه علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری گفته، «این شخص در سازمان غذا و دارو مسوولیت دارد و اگر معتقد است که مافیایی وجود دارد، طبق وظیفه سازمانی خود باید به نهاد‌های نظارتی گزارش ارایه می‌کردند. اگر گزارش نداده‌اند، ترک فعل کرده‌اند و این امکان وجود دارد که محاکمه شوند، اما اگر برای فرافکنی چنین اظهاراتی را می‌گویند، اقدامی غیراخلاقی‌تر مرتکب شده‌اند.»

برهمين اساس هم او حالا با منتقداني مواجه است كه نه‌تنها خواستار بركناري‌اش هستند كه برخي‌ حتي تصميم گرفته‌اند كه از كيانوش جهانپور شكايت كنند و در راستاي همين مطالبات بود كه عباس عبدي روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب با اشاره به اينكه «حتي اگر بتوان فرض كرد كه تصادفات و نبودن واكسن و... ناشي از قصور و ‌كوتاهي يا موانعي خارج از اراده باشد، ولي زشتي كلام مسوولان، آگاهانه و مصداقي از تقصير آنان است»، تاكيد كرد كه «اگر آقاي روحاني دستور اخراج اين مقام وزارت بهداشت و درمان را ندهد، رفتارش متوجه كليت دولت اوست.» موضوعي كه ازسوي سيدعطاءالله مهاجراني وزير اسبق فرهنگ و ارشاد هم موردتاييد قرار گرفت و او نيز در واكنش به گفته‌هاي جهانپور و با اشاره به مطالبه عبدي براي بركناري او، در حساب توييتري خود نوشت: «دولت در بركناري سخنگوي بي‌صلاحيت ناخوش آواز، نبايست يك دقيقه هم تاخير كند. اگر در اداره امور ناتوانيد، درست سخن گفتن كه هزينه‌اي و توانايي ويژه‌اي نياز ندارد.»

در ادامه اما پي‌نوشت معاون رييس‌جمهوري به وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي احتمال برخوردها با كيانوش جهانپور را دوچندان كرد. اسحاق جهانگيري در نامه‌اي خطاب به نمكي، ضمن تاكيد بر اينكه «واكسيناسيون رايگان عمومي دغدغه‌اي همگاني و انتظاري به‌حق است كه بخشي از آن با واردات و بخشي ديگر با توليد داخلي به صورت همزمان در حال انجام است»، تاكيد كرد: «نبايد به تقابل نادرست اين دو اقدام دامن زد و در عين حال شايسته نيست كه به ابهام‌ها يا حتي انتقادها در رسانه‌ها و افكار عمومي با كم‌تحملي و اهانت برخورد كرد.» جهانگيري در ادامه تاكيد كرده كه «لازم است در اين خصوص اقدام مناسب انجام شود» و مي‌توان به‌روشني دريافت كه احتمالا منظور معاون اول دولت حسن روحاني از «اقدام مناسب» بركناري سخنگويي است كه لحن و كلامش بارها انتقاد مردم را به همراه داشته است.

شكايت ملت از سخنگو

با وجود اين اما ظاهرا برخي از شهروندان اين‌بار ديگر قرار نيست به انتظار واكنش مسوولان بنشينند، چراكه چنانچه علي مجتهدزاده از ثبت شكايت تعدادي از خبرنگاران از كيانوش جهانپور خبر داده است. اين وكيل دادگستري كه اظهارات جهانپور را «مايه تاسف» خوانده، به ايرنا گفته است: «متاسفانه ايشان سخنگوي سازمان غذا و دارو هم هستند و‌ يكي از اشخاصي است كه در مظان اتهام است و بايد پاسخگو باشد اما مي‌بينيم طلبكار مردم است و توهين مي‌كند و قطعا اگر چنين رفتاري در هر كشوري صورت مي‌گرفت، اين شخص را بركنار و محاكمه مي‌كردند.

اما متاسفانه در ايران مي‌بينيم كه هيچ‌گونه برخوردي با اين افراد صورت نمي‌گيرد.» مجتهدزاده در ادامه خبر داده كه با جمع زيادي از خبرنگاران هم‌قدم شده كه به عنوان وظيفه مدني درپي شكايت از جهانپور هستند و هفته آينده نيز به دادسراي فرهنگ و رسانه خواهند رفت. او ضمن تاكيد بر استقبال گسترده مردم، اگرچه گفته كه به پيگيري و دست‌يابي به نتيجه اميدوار نيست اما تاكيد كرده مي‌خواهند اين پيام را برسانند كه جامعه مدني در برابر چنين اقداماتي منفعل نيست. به عقيده اين وكيل دادگستري، اگر در چندين نوبت قبل كه سخنگوي سازمان غذا و دارو اقدام به بي‌حرمتي كرده بود، با او برخورد جدي صورت مي‌گرفت، امروز به منتقدان ناسزا نمي‌گفت! مجتهدزاده براين اساس ابراز اميدواري كرده كه دستگاه قضا به‌منظور اجراي عدالت و حفظ آرامش جامعه، برخورد معقولي انجام دهد. همزمان با اعلام شكايت جمعي از خبرنگاران از جهانپور، كارزاري در فضاي مجازي نيز به‌راه افتاد تا شهرونداني كه خواهان پيگيري قضايي و شكايت از كيانوش جهانپور هستند، با امضاي اين كارزار اعلام‌شكايت كنند تا درنهايت اين شكايت ازطريق دادسراي فرهنگ و رسانه ثبت و مورد پيگيري قرار گيرد.

منبع: اعتماد
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی