تیتر امروز

پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟

این یازدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
چشم از بعضی‌ها برندارید!
افاضات اضافه

چشم از بعضی‌ها برندارید!

عوام‌الملک در نامه‌ای جدید به مسعود، دلیل اینکه مدتی است که به او نامه ننوشته را توضیح داده و از مسعود خواسته چشم از برخی خواص برندارد.
توافق نشود جنگ حتمی است/ مدیرکل آژانس انرژی اتمی در تهران/ عراقچی حامل پیام آیت‌الله خامنه‌ای برای پوتین
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

توافق نشود جنگ حتمی است/ مدیرکل آژانس انرژی اتمی در تهران/ عراقچی حامل پیام آیت‌الله خامنه‌ای برای پوتین

این هشتاد و ششمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

فناوری جدید که به استفاده از سلول‌های خورشیدی در پنجره‌ها کمک می‌کند

پژوهشگران آمریکایی، الکترود‌های جدیدی ابداع کرده‌اند که می‌توانند راه را برای استفاده از سلول‌های خورشیدی در پنجره‌ها هموار کنند.

کد خبر: ۹۴۰۴۹
۱۸:۱۸ - ۱۱ خرداد ۱۴۰۰

 استفاده از سلول‌های خورشیدی در پنجره‌ها

دیدارنیوز ـ به نقل از نیواطلس، یک گروه بین‌المللی از دانشمندان با توجه به این که روزی سلول‌های خورشیدی شفاف می‌توانند به عنوان پنجره در خانه‌ها و سایر ساختمان‌ها مورد استفاده قرار بگیرند، نوع جدیدی از الکترود شفاف را ارائه داده‌اند. این فناوری می‌تواند با غلبه بر برخی از مشکلات عملکردی نمونه‌های پیشین و ترکیب دو فناوری مکمل، زمینه استفاده از سلول‌های خورشیدی پیشرفته را فراهم کند.

سلول‌های خورشیدی مبتنی بر سیلیکون، برای دهه‌ها یکی از پایه‌های اصلی فناوری خورشیدی به شمار می‌رفته‌اند، اما در سال‌های اخیر شاهد هستیم که سلول‌های مبتنی بر پروسکایت، اثر خود را نشان می‌دهند. کارآیی رو به بهبود این سلول‌های خورشیدی، آن‌ها را در مرکز مکالمه در مورد انرژی‌های تجدیدپذیر قرار داده است. یکی از امکانات جالب در مورد سلول‌های خورشیدی، ترکیب کردن آن‌ها با سلول‌های سنتی مبتنی بر سیلیکون است تا هزینه کاهش یابد و بازدهی بیشتری ارائه شود.

سلول‌های خورشیدی موسوم به "Tandem solar cells" که در مرکز توجه این پژوهش قرار دارند، در واقع بر پژوهش‌های پیشین در مورد مواد الکترود برای سلول‌های خورشیدی پروسکایت مبتنی هستند. دانشمندان پیشتر نشان داده‌اند که چگونه می‌توان نوار‌های فوق‌العاده باریک طلا را به عنوان الکترود‌های شفاف در سلول‌های خورشیدی به کار گرفت، اما نتیجه نهایی، یک لایه یکنواخت بود که قابلیت رسانایی ضعیفی داشت. دانشمندان در این پروژه جدید دریافتند که استفاده از "کرومیم" (chromium) به عنوان لایه ابتدایی در نوار‌های طلا می‌تواند مشکلات موجود در این زمینه را برطرف کند.

"دانگ یانگ" (Dong Yang)، استاد مهندسی و علوم مواد "دانشگاه پنسیلوانیا" (Penn State) گفت: معمولا هنگامی که یک لایه نازک از چیزی مانند طلا می‌سازید، نانوذرات مانند جزایر کوچک گردهم می‌آیند و به هم متصل می‌شوند.

کرومیم، انرژی سطح بالایی دارد و همین، محل خوبی برای ساخت طلا در قسمت بالای آن فراهم می‌کند و در واقع به طلا امکان می‌دهد تا یک لایه نازک پایدار را تشکیل دهد.

این الکترود‌های فوق‌العاده باریک به عنوان بخشی از یک سلول پروسکایت، ثابت ماند و کارآیی بالایی را در آزمایش‌های این گروه پژوهشی نشان داد. سلول پروسکایت به تنهایی ۱۹/۸ درصد کارآیی نشان داد که به گفته پژوهشگران، یک رکورد برای سلول نیمه شفاف به شمار می‌رود.

ترکیب کردن آن با یک سلول سیلیکونی برای تشکیل دادن سلول‌های خورشیدی Tandem، به کارآیی ۲۸/۳ درصدی انجامید. در حالی که سلول سیلیکونی به تنهایی ۲۳/۳ درصد کارآیی داشت.

"شاشانک پریا" (Shashank Priya)، از پژوهشگران این پروژه گفت: پنج درصد پیشرفت در بهره‌وری، بسیار قابل توجه است. این اساسا بدان معناست که برای هر متر مربع از ماده سلول خورشیدی، حدود ۵۰ وات بیشتر نور خورشید تبدیل می‌شود. مزارع خورشیدی می‌توانند هزاران ماژول را در بر داشته باشند که برق بیشتری را تولید می‌کنند و یک پیشرفت بزرگ به شمار می‌روند.

هنوز باید کار‌های بیشتری انجام شوند تا این یافته‌ها را به سلول‌های خورشیدی تجاری تبدیل کنند، اما دانشمندان باور دارند که در توسعه سلول‌های خورشیدی tandem، بر دو موضوع مهم یعنی شفافیت و رسانایی الکترود بالایی غلبه کرده‌اند.

این پژوهش، در مجله "Nano Energy" به چاپ رسید.

منبع: ایسنا
برچسب ها: علم و فناوری
ارسال نظرات
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
پرطرفدارترین ها