تیتر امروز

احمد بخارایی: پیام مردم در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری روشن بود/ اعتراضات آرام بود، اما به خشونت کشیده شد/ امروز با خشونت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی رو‌به‌رو هستیم/ با ارزپاشی مشکل حل نشد صورت مساله پاک شد
گفت و گوی دیدار با یک جامعه شناس:

احمد بخارایی: پیام مردم در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری روشن بود/ اعتراضات آرام بود، اما به خشونت کشیده شد/ امروز با خشونت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی رو‌به‌رو هستیم/ با ارزپاشی مشکل حل نشد صورت مساله پاک شد

احمد بخارایی، استاد دانشگاه و جامعه شناس در گفت و گوی با دیدار تاکید می‌کند که مردم در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری پیام خود را ارسال کرده بودند.
غلامرضا ظریفیان: جامعه در یک شوک سنگین روحی به سر می‌برد/ با توجه به مشکلات هیبریدی جامعه، بروز اعتراضات قابل پیش‌بینی بود/ نسبت دانش‌آموزان به دانشجویان در اعتراضات دی‌ماه، حدود یک به ۶ بود/ کارشناسان صد نامه فرستادند و صد راه نشان دادند، آقایان یا نامه نمی‌خوانند یا راه نمی‌دانند!/ متاسفانه برخی، اعتراضات را در فروکش کردن آن و بعدش هم آخیش گفتن خودشان می‌بینند!
در گفت‌وگوی دیدار با معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات مطرح شد

غلامرضا ظریفیان: جامعه در یک شوک سنگین روحی به سر می‌برد/ با توجه به مشکلات هیبریدی جامعه، بروز اعتراضات قابل پیش‌بینی بود/ نسبت دانش‌آموزان به دانشجویان در اعتراضات دی‌ماه، حدود یک به ۶ بود/ کارشناسان صد نامه فرستادند و صد راه نشان دادند، آقایان یا نامه نمی‌خوانند یا راه نمی‌دانند!/ متاسفانه برخی، اعتراضات را در فروکش کردن آن و بعدش هم آخیش گفتن خودشان می‌بینند!

یک فعال سیاسی و استاد باسابقه دانشگاه در گفت‌وگویی با دیدار، معتقد است که اعتراضات دی‌ماه قابل پیش‌بینی بوده و نباید ریشه آن را صرفا اقتصادی قلمداد کرد. وی همچنین به تاکید بر این باور است که...
حسین راغفر: اعتراضات مردم، پاسخ منطقی دریافت نکرد/ با قطع اینترنت، فعالیت ۵ میلیون نفر پیک موتوری و ۸ میلیون راننده اسنپ آسیب دیده/ مردم در سیاست‌های اقتصادی کشور احساس بی‌پناهی می‌کنند/ حمایت یک میلیون تومانی دولت به هیچ وجه کاهش‌دهنده آلام معیشتی مردم نیست
در گفت‌وگوی دیدار با یک اقتصاددان بررسی شد

حسین راغفر: اعتراضات مردم، پاسخ منطقی دریافت نکرد/ با قطع اینترنت، فعالیت ۵ میلیون نفر پیک موتوری و ۸ میلیون راننده اسنپ آسیب دیده/ مردم در سیاست‌های اقتصادی کشور احساس بی‌پناهی می‌کنند/ حمایت یک میلیون تومانی دولت به هیچ وجه کاهش‌دهنده آلام معیشتی مردم نیست

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا در گفت‌و‌گو با دیدار به تبیین و تحلیل وضعیت کنونی اقتصاد ایران و تبعات قطع اینترنت در کوتاه‌مدت و ‌میان‌مدت پرداخته است.

هشدار درباره شیوع بیماری بین حیات وحش به دلیل خشکسالی

معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان از احتمال شیوع بیماری در بین حیات وحش به دلیل خشکسالی در این استان خبر داد.

کد خبر: ۹۱۲
۱۲:۱۶ - ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۷

دیدارنیوز - حسین اکبری، معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه استان اصفهان شش الی هفت سال است که با خشکسالی روبروست، گفت: امسال نیز شدیدترین خشکسالی را در 50 ساله سپری می‌کند که تاکنون بی‌سابقه بوده است. متاسفانه عرصه‌های زیست محیطی نیز متاثر از این خشکسالی هستند و همچنین تولیدات گیاهی که میزان آن به صفر می‌رسد.

وی با بیان اینکه چشمه‌ها خشک شده و از نظر تامین علوفه با مشکل روبرو هستیم، خاطرنشان کرد: تامین منابع آب از دغدغه‌های مهم ما است. همچنین به دلیل خشکسالی احتمال شیوع برخی بیماری‌ها در بین حیات وحش وجود دارد. وقتی خشکسالی شدید در یک منطقه اتفاق می‌افتد و پوشش گیاهی منطقه با مشکل مواجه می‌شود طبیعی است که حیات‌وحش دچار سوءتغذیه شده و حیات‌وحش را با بیماری‌های ناشی از سوءتغذیه مواجه می‌کند. 

معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با اشاره به مهاجرت‌های غیرایمن گفت: وقتی منطقه‌ای دچار خشکسالی می‌شود وحوش به ناچار مجبور به کوچ از آن منطقه می‌شوند تا به آب و غذا دسترسی پیدا کنند از همین‌رو از مناطق حفاظت شده خارج و در برخی مواقع نیز به مزارع نزدیک می‌شوند. گونه‌هایی مانند قوچ، میش، آهو، جبیر در شرایط خشکسالی ممکن است جابجا شوند و در این جابجایی از مناطق حفاظت شده خارج و احتمال شکار غیرمجاز آنها توسط شکارچیان بسیار زیاد است. از همین‌رو پایش‌های ما در طول فصل گرما بیشتر می‌شود. 

اکبری ادامه داد: همچنین براثر خشک شدن برخی از چشمه‌ها احتمال شیوع بیماری در منابع آبی باقی‌مانده بیشتر می‌شود. به طور مثال احتمال شیوع بیماری‌های مصری در شرایط خشکسالی پایدار وجود دارد. 

وی به اقدامات سازمان حفاظت محیط‌زیست برای مقابله با خشکسالی اشاره کرد و گفت: ما در این سال‌ها که استان اصفهان با خشکسالی مواجه بوده تلاش کرده تا گذر موفقی از این خشکسالی داشته باشیم بدون تردید مهمترین‌ و اساسی‌ترین وظیفه ما تامین آب وحوش است تا هیچ زیست‌مندی بدون آب نماند. اگرچه مدیریت خشکسالی کار بسیار سختی است اما در  طی‌ این سال‌ها تلاش شده تا با برنامه‌ریزی به موقع با مشکلات کمتری مواجه شویم. 

وی با اینکه تامین منابع آبی به طرق مختلف تصریح کرد: مهمترین اولویت و راهبرد محیط‌زیست پایداری بخشی به  چشمه‌ساران طبیعی است و اگرچه بسیاری از این چشمه‌ساران در معرض خشگیدگی است اما با مرمت، به‌سازی، حفاری و لوله‌گذاری و حوضچه‌سازی می‌توان از این آب استفاده بهینه کرد. همچنین از دیگر اقدامات مهم در پایداری بخشی به چشمه‌ساران لایه‌روبی چشمه‌ساران است. در زمانی که آب چشمه‌ساران کم شده باید روزانه لایه‌روبی شود تا حیات‌وحش به آب دسترسی بهتری داشته باشند و همچنین به انواع بیماری‌ها دچار نشوند. 

معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان ادامه داد: در مناطق بسیاری چاه‌هایی حفر شده و سعی می‌کنیم آب این چاه‌ها را در سطح قرارداده و به اصطلاح سطحی کنیم. در برخی مناطق نیز آب‌رسانی سیار صورت می‌گیرد در سال‌های گذشته نیز آب‌انبارهایی احداث و مخازنی در آنها نصب شده است تا از طریق آبرسانی سیار به این آب‌انبارها و مخازن توزیع مناسبی از آب را در حیات وحش داشته باشیم.

اکبری با اشاره به سدبندهای طبیعی برای مهار آب های سطحی خاطرنشان کرد: با ایجاد بندهای بتونی، خاکی و سنگ‌چین می‌توانیم آب‌های سطحی را در مناطق کوهستانی جمع آوری کنیم در حال حاضر‌ نیز به آب‌انبارها آبرسانی شده و مشکلی در این زمینه وجود ندارد. البته سعی ما این است که تا جایی که می‌توانیم حیات‌وحش را براساس طبیعت مدیریت کنیم اما در برخی مناطق آنقدر میزان خشکسالی شدید است که مجبور هستیم به حیات‌وحش علوفه‌رسانی کنیم.

وی همچنین تصریح کرد: ارتباط ما با جوامع محلی در حال گسترش است و در چنین شرایط خشکسالی پویش نذر طبیعت می‌تواند به بهبود وضعیت بسیار کمک کند. همچنین استفاده از ظرفیت‌های بینابخشی برای عبور از این شرایط خشکسالی می‌تواند کمک کننده باشد. 
ارسال نظرات
پربازدیدها
پربحث ترین ها
امروز دوشنبه ۰۶ بهمن
امروز دوشنبه ۰۶ بهمن
امروز دوشنبه ۰۶ بهمن
امروز دوشنبه ۰۶ بهمن
پرطرفدارترین ها