
در هفته گذشته محمد باقر قالیباف در حالی به روسیه رفت که حرف و حدیثها در مورد دیدار او با پوتین زیاد بود، روحانی روز ۲۲ بهمن شعار مرگ شنید و نام امام در قطعنامه راهپیمایی نیامد.
دیدارنیوز ـ اسفندیار عبدالهی: در هفتهای که گذشت، محمدباقر قالیباف به کاخ کرملین راه نیافت، ابراهیم رییسی در سفر به عراق موفق به دیدار با آیت الله علی سیستانی نشد، جشن سالگرد پیروزی انقلاب با شیوه متفاوتی برگزار و در آن حواشی، چون شعار مرگ بر روحانی گفته شد، نام حضرت امام (ره) از بیانیه پایانی راهپیمایی ۲۲ بهمن حذف شد و طرفداران احمدی نژاد به سبک خودشان در این مراسم شرکت کردند.
سفر محمدباقر قالیباف به مسکو و عدم راهیابی او به کاخ کرملین و دیدار به ولادیمیر پوتین حاشیه ساز شد و پرحاشیهترین خبری بود که در ابتدای هفته دست به دست چرخید و هنوز بحث در مورد آن ادامه دارد. غائله دیدار محمدباقر قالیباف و ولادیمیر پوتین، اگرچه حاشیهای در حوزه سیاست خارجه بود، ولی به نظر میرسد سایه پررنگ آن بر معادلات سیاست داخلی ایران گسترده است. حامد سیاسی راد دبیر سرویس سیاسی دیدارنیوز در همین ارتباط گزارشی به رشته تحریر درآورده که مروری بر آن خالی از لطف نیست.
بیشتر بخوانید: «ملاقات قالیباف و پوتین؛ بلندپروازیها در سرمای مسکو یخ میزنند»
روز چهارشنبه این هفته مراسم سالیانه بزرگداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به شیوهای متفاووت از سالهای گذشته برگزار شد. در این راهپیمایی رژه موتور سواران که توسط سازمان بسیج و سازمان تبلیغات اسلامی سازماندهی شده بود، در خیابانهای اصلی شهرهای کشور انجام شد. البته گروههای مردمی هم با وسائط نقیلیهای، چون موتور سیکلت و دوچرخه نمایشهای خاص خود را داشتند که از جمله آن میتوان به رژه زنان دوچرخه سوار با شمایلی متفاوت از نگاه رسمی، در خیابانهای اطراف میدان آزادی اشاره کرد.
از حواشی ۲۲ بهمن امسال شعار موتور سواران بسیجی بود که در آن گوینده در بلندگو میگفت مرگ بر اسراییل، موتور سواران به جای تکرار آن پاسخ میدادند، "مرگ بر روحانی". این اقدام و حرکت واکنشهای زیادی را به همراه داشت. از جمله اسحاق جهانگیری معاون اول روحانی در نامهای به سید ابراهیم رییسی با اشاره به رفتارهای موهن عدهای موتور سوار و سردادن شعارهایی مخرب و غیراخلاقی علیه دکتر روحانی در آیین گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب نوشت: با اقدام قاطع سوء استفاده مخالفان کشور و نظام مرتفع میگردد.
توهین به رییس جمهوری خودسرانه نبود
فعالان سیاسی و حزبی هم واکنش نشان دادند. مثلا حسین مرعشی در مصاحبه روز پنجشنبه خود با ایرنا گفت: توهین به رییس جمهوری خودسرانه نبود. سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در واکنش به شعارهای توهین آمیز برخی راهپیمایان ۲۲ بهمن در یکی از شهرهای کشور گفت: وقتی یک سازمان مرتبط با نهادهای حاکمیتی راهپیمایی را هماهنگ میکند، نمیتوان رفتار نیروی میدانی آن سازمان را "حرکت و اقدام خودسرانه" نامید.
وی اظهار کرد: از ناحیه خودم و حزب کارگزاران سازندگی از رفتارهای زشت، غیر متعارف و توهین آمیز به رییس جمهوری قانونی کشور توسط برخی از شعار دهندگان مراسم گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب، متاسفم.
این تنها حاشیه ۲۲ بهمن ۹۹ نبود، طرفداران محمود احمدینژاد هم در مراسم سالگرد پیروزی انقلاب، به سبک خودشان در چند نقطه از جمله محله نارمک و میدان هفتحوز (حوالی محل سکونت محمود احمدینژاد) تجمع کردند و علی اکبر جوانفکر برای طرفداران احمدی نژاد سخنرانی کرد. در ضمن پلیس از قبل خیابانهای منتهی به منزل احمدی نژاد که در میدان ۷۳ نارمک واقع شده است، را مسدود کرده بود.
مهمترین اتفاق و عجیبترین خبری که روز چهارشنبه منتشر نادیده گرفته شدن نام امام خمینی بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی ایران در قطعنامه پایانی مراسم مذکور بود. مهمترین واکنش را موسسه نشر و تنظیم آثار امام خمنی داشت. در بخشی از بیانیه این موسسه آمده است: کم توجهی صورت گرفته در بیانیه پایانی راهپیمایی امسال، به نام و یاد امام و تذکار بر تجدید پیمان با آرمانهای ایشان، خطایی است که حتی در صورت سهو، قابل اغماض نبوده و مستوجب ارایه توضیح و نیز عذرخواهی تنظیم کنندگان آن، از علاقمندان به امام ره و انقلاب بویژه خانواده معظم شهداء و ایثارگران است.