تیتر امروز

ترامپ: لازم باشد باز هم به ایران حمله می‌کنیم/ آمادگی اسرائیل و ایران برای دور تازه جنگ؟/ عراقچی: تا جبران خسارت نشود، مذاکره بی‌مذاکره
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ: لازم باشد باز هم به ایران حمله می‌کنیم/ آمادگی اسرائیل و ایران برای دور تازه جنگ؟/ عراقچی: تا جبران خسارت نشود، مذاکره بی‌مذاکره

این صد و سیزدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
نقد و بررسی چرایی افزایش خشونت علیه زنان در ایران/ الهه حسین نژاد قربانی کدام خشونت شد؟
دیدار با حضور کارشناسان برگزار کرد

نقد و بررسی چرایی افزایش خشونت علیه زنان در ایران/ الهه حسین نژاد قربانی کدام خشونت شد؟

نقد و بررسی چرایی افزایش خشونت علیه زنان در ایران، موضوع نشست تخصصی بود که پیش از آغاز جنگ با حضور حسین بیات، وکیل پایه یک دادگستری و پوران‌دخت نیرومند روانشناس بالینی برگزار شد.
برگشت از بهارستان به پاستور/ لایحه‌ای که سر نخواستنش دعوا بود
دیدار روند لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع را بررسی کرد

برگشت از بهارستان به پاستور/ لایحه‌ای که سر نخواستنش دعوا بود

لایحه پر سر و صدای مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع پس از سر و صدا‌های زیاد از بهارستان به سمت پاستور برگشت، لایحه‌ای که با امضای رئیس جمهور به مجلس رفت، اما ماندنی نشد.

ناگفته‌های صعود به "کی ۲" از زبان یکی از شرپاها: در کمپ ۴ منصرف شده بودم!

مینگما گالیج، شرپا و کوهنوردی که بدون ماسک اکسیژن به "کی۲" برای اولین بار در زمستان صعود کرد، می‌گوید که در کمپ ۴ از ادامه صعود منصرف شده و سعی کرده بود با تماس رادیویی این موضوع را اطلاع دهد.

کد خبر: ۸۰۴۱۹
۱۰:۵۴ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۹

ناگفته‌های صعود به

 

دیدارنیوز ـ تیم شرپای نپال موفق شد برای اولین بار کی۲ را در زمستان فتح کند. به اعتقاد بسیاری صعود زمستانه "کی ۲" یکی از چالش‌های قرن به حساب می‌آمد چرا که انسان توانسته بود پای بر ماه بگذارد، اما در زمستان موفق نشده بود این قله وحشی را صعود کند.
۱۰ کوهنورد نپالی شنبه (۲۷ دی) توانستند یک حماسه از خود در تاریخ کوهنوردی به جای بگذارند و نام خود در تقویم کوهنوردی ثبت کنند. آنان موفق شدند ساعت ۱۷ به وقت محلی "کی ۲" را در فصل زمستان فتح کنند.

در آخرین اخبار به دست آمده مشخص شد این کوهنوردان به وسیله بالگرد از کی ۲ پرواز کرده و به "دره شیگار" رسیده اند. مردم محلی این منطقه از این کوهنوردان استقبال فراوان کردند.

"نیرمال پورجا"، کوهنورد حرفه‌ای اهل نپال که ده‌ها رکورد جهانی را به نام خود ثبت کرده در تیم ۱۰ نفره صعود کننده به "کی ۲" نقش رهبر را بازی کرد.

او در باره شرایط صعود گفت: ما در زمستان به کی ۲ آمدیم به این امید که این کوه وحشی را برای اولین بار در زمستان فتح کنیم. شرایط آب و هوایی واقعا وحشتناک بود چرا که هنگام صعود دما تا منفی ۶۵ درجه سانتی گراد رسید.
این کوهنورد ادامه می‌دهد: با وجود اینکه طوفان‌های زیادی وجود داشت، اما ۱۰ کوهنورد نپالی موفق شدند این قله را برای اولین بار در زمستان فتح کنند.

پورجا بیان کرد: متاسفانه زمین درحال گرم شدن است و انسان‌ها دچار بحران ویروس کرونا شده اند. من فکر می‌کنم پیام مهم این است اگر همه ما با هم متحد شویم می‌توانیم هر چیزی را ممکن کنیم چرا که ما ۱۰ نفر ما با هم کار کردیم تا صعود به کی ۲ امکان پذیر شد.

پورجا پس از فتح "کی ۲" اقرار کرد که او بدون استفاده از ماسک اکسیژن به این صعود اقدام کرده است.

مینگما گالیج دیگر شرپایی که بدون ماسک اکسیژن به کی ۲ صعود کرده بود گفت: در کمپ ۴ واقعا می‌خواستم قید کی ۲ را بزنم و سعی کردم با ارتباط رادیویی این موضوع را اعلام کنم، اما جوابی به من داده نشد.

او که با خبرگزاری فراسنه صحبت می‌کرد ادامه داد: من نمی‌توانستم تیمم را همینطور تنها بگذارم بنابراین وقتی جوابی نشنیدم، تصمیم گرفتم دوباره ارتباط بگیرم. به طور معمول وقتی کسی به تماس شما پاسخ نمی‌دهد، احساس آزردگی و ناراحتی خواهید کرد، اما باید در این مورد بگویم که من واقعا متشکرم!

قله کی۲ در پاکستان، با ارتفاع ۸۶۱۱ متر از سطح دریا، دومین کوه مرتفع جهان بعد از اورست است که امسال برای اولین بار در زمستان فتح شد.
 
منبع: ایسنا
برچسب ها: کوهنوردی قله کی 2
ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۰ مرداد
امروز جمعه ۱۰ مرداد
امروز جمعه ۱۰ مرداد
امروز جمعه ۱۰ مرداد