تیتر امروز

ابر تورم در اقتصاد سال آینده ایران؟/ داعش در سیدنی استرالیا/ حزب‌الله: خلع سلاح، هرگز
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ابر تورم در اقتصاد سال آینده ایران؟/ داعش در سیدنی استرالیا/ حزب‌الله: خلع سلاح، هرگز

این صد و سی و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۴ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
حسین نقاشی: فیلترینگ، بستن زبان‌ها و امکان اعتراض مردم است/ نظام حکمرانی دچار بن‌بست‌های جدی است/ امیررضا باقرپور شیرازی: برخی صفر و یک‌هایی ساخته و اصرار دارند که طرف مقابل را در آن گرفتار کنند!/ راه‌حل ملموس در مسئله فیلترینگ این نیست که همه‌ سکوها را یکباره بازگشایی کنیم
بررسی کلان موضوعات حکمرانی فضای مجازی در ایران با حضور یک فعال سیاسی و یک پژوهشگر فضای مجازی

حسین نقاشی: فیلترینگ، بستن زبان‌ها و امکان اعتراض مردم است/ نظام حکمرانی دچار بن‌بست‌های جدی است/ امیررضا باقرپور شیرازی: برخی صفر و یک‌هایی ساخته و اصرار دارند که طرف مقابل را در آن گرفتار کنند!/ راه‌حل ملموس در مسئله فیلترینگ این نیست که همه‌ سکوها را یکباره بازگشایی کنیم

شماری از کلان‌موضوعات و مسائل مهم پیرامون حکمرانی فضای مجازی در ایران، بهانه‌ای شد تا به سراغ حسین نقاشی و امیررضا باقرپور شیرازی، فعال سیاسی و پژوهشگر فضای مجازی رفته و در یکی دیگر از سلسه مناظرات...
علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت

دکتر علی نوری استاد دانشگاه و جامعه شناس یکی دیگر از مهمان‌های برنامه «تیتر» بود؛ او در این گفت‌و‌گو به موضوعات مهمی مانند تبعیض، شکاف اجتماعی و ... اشاره کرد. او معتقد است: نسل جوان برای اهدافی...

وزارت بهداشت: آفلاتوکسین شیرهای سنتی کنترل نمی‌شود

مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو گفت: شیرها و فرآورده‌های لبنی سنتی و فله‌ای مورد تایید سازمان غذا و دارو نیست زیرا هیچ نظارتی بر آنها وجود ندارد و ممکن است میزان آلودگی میکروبی یا آفلاتوکسین این محصولات بیش از حد مجاز باشد.

کد خبر: ۵۰۰۱۷
۱۱:۰۵ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۸

دیدارنیوز - محمد حسین عزیزی گفت: شیرهای صنعتی موجود در بازار ایران که در کارخانه های معتبر تولید می شوند، استاندارد هستند و میزان آفلاتوکسین آنها کمتر از حد مجاز است و علاوه بر کنترل قبل از تولید، بعد از ورود به بازار هم در چندین نوبت کنترل می شوند.

وی افزود: بیشتر شیر خامی که به کارخانه های لبنیات وارد می شوند از دامداری های صنعتی می آید. حدود ۶۰۰ دامداری صنعتی در کشور داریم که شیر مورد نیاز صنعت لبنی کشور را تامین می کنند. علوفه ای که در این دامداری ها استفاده می شود تحت نظارت های سختگیرانه وارد کشور می شوند و میزان قارچ آفلاتوکسین در این علوفه ها در حد مجاز است بنابراین وقتی تغذیه گاوها در دامداری های صنعتی سالم باشد، شیر آنها نیز از این نظر سالم است.

مدیر کل نظارت بر مواد غذایی سازمان غذا و دارو ادامه داد: اگر موردی از شیر در بازار باشد که میزان آفلاتوکسین آن بالاتر از حد مجاز باشد، در لبنیات فله و سنتی است که هیچ نظارتی بر کیفیت آنها وجود ندارد، نه شیر این مراکز از نظر سم آفلاتوکسین کنترل می شود و نه از نظر دیگر آلودگی ها مورد بررسی قرار می گیرند. جایی که فقط یک یا چند تا گاو هست، نظارتی هم وجود ندارد. نظارت ها در دامداری های صنعتی و مراکز جمع آوری شیر انجام می شود و در این مراکز مشکل عمده ای وجود ندارد.

عزیزی گفت: توصیه سازمان غذا و دارو به مردم این است که از شیر و لبنیات سنتی و فله ای استفاده نکنند چون نظارت و کنترلی روی این محصولات نیست و اصولا نظارت بر این محصولات و مراکز که بسیار کوچک و پراکنده هستند امکانپذیر نیست.

وی افزود: نظارت بر مراکز عرضه لبنیات سنتی با سازمان غذا و دارو نیست به همین علت با آگاهی دادن از مردم می خواهیم این محصولات را استفاده نکنند و اگر مصرف کردند مسئولیت خطر و تبعات آن به عهده خود مصرف کنندگان است.

آفلاتوکسین‌ (Aflatoxin) قارچی است که اگر میزان زیاد آن از طریق مواد غذایی وارد بدن انسان شود می‌تواند سرطان زا باشند.

محمدرضا شانه ساز پیش از این به خبرنگار ایرنا گفت که میزان افلاتوکسین موجود در شیرهای تولیدی در صنایع لبنی کشور در بیش از ۹۷ درصد موارد استاندارد و کمتر از حد مجاز است. بنابراین مصرف شیرپاستوریره هیچ نگرانی ندارد اما مصرف نکردن این مایع حیاتی و ضروری حتما پیامدهای ناگواری از جمله پوکی استخوان را به همراه خواهد داشت.

به گزارش ایرنا، حد مجاز استاندارد افلاتوکسین شیر در صنایع لبنی ایران ۱۰۰ نانوگرم در لیتر است. این میزان در آمریکا حدود ۵۰۰ نانوگرم است بنابراین استاندارد ایران ۵ برابر سختگیرانه تر از آمریکاست و با توجه به سرانه اندک مصرف شیر در ایران که حدود یک پنجم حد مطلوب است، مردم هر چقدر هم شیر پاستوریزه مصرف کنند میزان ورود این قارچ در بدن ایرانیان به قدری نیست که تجمع این قارچ در بدن جای نگرانی داشته باشد و میزان پایین سرطان کبد در ایران نیز گواه این موضوع است.
ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۲۴ آذر
امروز دوشنبه ۲۴ آذر
امروز دوشنبه ۲۴ آذر
امروز دوشنبه ۲۴ آذر