
دیدارنیوز ـ ابراهیم جلیلی با بیان اینکه ابلاغ رسمی هنوز صورت نگرفته و به محض امضای وزیر میراث فرهنگی و ابلاغیه آن، ما اقدامات راهبردی لازم را در این زمینه انجام میدهیم، به نقش کلیدی ثبت ملی کلوچه ملایر در چرخه اقتصادی و رونق صادرات، گردشگری و اشتغالزایی اشاره کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶۵ واحد کلوچه پزی در سطح روستا و شهرهای ملایر مشغول فعالیت هستند، ادامه داد: در هر کدام از این واحدها بین سه تا نفر ۱۲ مشغول به کار شده اند.
جلیلی با اشاره به اینکه حرفه کلوچه پزی در ملایر به طور مستقیم برای ۳۰۰ نفر و به طور غیرمستقیم برای ۶۰۰ نفر اشتغالزایی داشته است، اظهار کرد: در مناسبتهای مختلف گردشگران و مسافرانی که به ملایر سفر میکنند، یکی از خریدهای اصلی خود را معطوف به کلوچه ملایر کرده و فروش بسیار خوبی دارد.
رئیس اداره میراث فرهنگی ملایر ثبت ملی برند کلوچه ملایر را به فال نیک گرفت و گفت: به محض ابلاغیه از سوی وزیر با همکاری فرمانداری و اتحادیه صنوف وابسته، کار تبلیغات، ساماندهی و برنامه ریزی لازم در این راستا را آغاز میکنیم.
وی با اشاره به اینکه صادارت این محصول به طور قطع بازار خوبی به همراه دارد، افزود: باید شرایط و زیرساختهای لازم در این زمینه فراهم شود همچنین میتوان با بهره گیری از سوغات دیگر مثل شیره، کشمش، گردو، عسل و ... کلوچههای متنوع با کیفیت بالا را تولید کرد که بازارپسند باشند.
جلیلی با بیان اینکه در روند این ثبت ملی، ما پخت کلوچه دستی را در دستور کار قرار دادیم نه کلوچههای ماشینی، گفت: در جلسه تخصصی تهران ۱۰ پرونده میراث معنوی استان همدان برای ثبت ملی تهیه شده بود که با دفاع کارشناسان مربوطه هر ۱۰ پرونده به ثبت ملی رسید و پرونده شیوه پخت کلوا یا کلوچه ملایر در شورای ثبت آثار ملی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تأیید شد و به زودی حکم آن ابلاغ میشود.