تیتر امروز

نتانياهو به دنبال چراغ سبز حمله به ایران در آمریکا/ سوداگری کاسبان تحریم از فلاکت مردم/ بغداد تازه‌ترین واسطه ميان تهران و واشنگتن/ بازگشت همتی به بانک مرکزی!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

نتانياهو به دنبال چراغ سبز حمله به ایران در آمریکا/ سوداگری کاسبان تحریم از فلاکت مردم/ بغداد تازه‌ترین واسطه ميان تهران و واشنگتن/ بازگشت همتی به بانک مرکزی!

این صد و چهل و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۸ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران
تحلیل سند دوم محرمانه دیدارهای پوتین و بوش

پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران

در اقدام قابل توجهی که می‌تواند صفحات تازه‌ای از تاریخ دیپلماسی بین‌الملل را ورق بزند، آرشیو ملی آمریکا در ۲۳ دسامبر ۲۰۲۵، سه سند محرمانه از ملاقات‌های ولادیمیر پوتین و جورج دبلیو بوش در سال‌های...
شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده
در گفت‌و‌گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک استاد دانشگاه مطرح شد

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده

دیدار در یکی دیگر از سلسله گفت‌و‌گو‌های «ایرانشهر» به سراغ محمد حسین شریف‌زادگان، استاد برجسته دانشگاه شهید بهشتی رفته و موضوعات مختلف از مناسبات مربوط به توزیع ثروت، سرانه فقر و آثار و پیامدهای...

پرسش و پاسخ نماینده مجلس و دولت فرانسه درباره ایران

سخنگوی دولت فرانسه به نمایندگی از وزیر امور خارجه این کشور با حضور در مجلس به سوال نماینده کشورش درباره ایران و منطقه پاسخ داد.

کد خبر: ۳۸۹۱۰
۲۲:۳۱ - ۲۶ مهر ۱۳۹۸
پرسش و پاسخ نماینده مجلس و دولت فرانسه درباره ایراندیدارنیوز - خانم فردریک دوما نماینده مجلس ملی فرانسه سوالی در ارتباط با ایران را در جلسه مجلس از وزیر امور خارجه این کشور به شرح زیر مطرح کرد:

"سوال من از وزیر امور خارجه است. در سال 2015 یک توافق تاریخی در خصوص موضوع هسته ای با ایران در وین امضا شد. در  ماه می 2018 ترامپ تصمیم گرفت تا از این توافق که ایرانی ها تمام مفاد آن را رعایت می کردند و آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز این نکته را تایید و گواهی کرده است و خود شما نیز آقای وزیر حتی اگر امروز اینجا حضور ندارید آن را بارها تایید کرده اید،  من می خواهم از شما در مورد رعایت این توافق توسط فرانسه که ما وانمود می کنیم از آن خارج نشده ایم سوال کنم. در سازمان ملل آقای رئیس جمهور ماکرون تایید کرد که شرایط برای آغاز مجدد مذاکرات فراهم شده است. در حالیکه بطور زیربنایی اختلافات کاملا واضح است. آمریکایی ها بطور یکجانیه تصمیم گرفتند تا حیطه این توافق را بازبینی کنند و برنامه موشکی متعارف و همچنین نفوذ ایران در منطقه خاور میانه را زیر سوال ببرند. ولی واضح است که ایرانی ها هرگز برنامه متعارف خود را زیر سوال نخواهند برد زیرا عدم دسترسی به سلاح هسته ای یک چیز است ولی دسترسی به هر نوع ابزار دفاعی و بازدارنده مبحثی دیگر است و هر کس می تواند این نکته را درک کند.

در خصوص نفوذ ایران در لبنان، سوریه، عراق و نیز یمن هیچکس نمی تواند آن را نفی نماید. می توان به آن اعترض کرد و آن را قابل اعتراض دانست، چه از نظر روش و چه از نظر شکلی. اما ساده لوح نباشیم. اینکه به ما گفته شود در مواجهه با این وضعیت، خود را در اختیار آمریکایی ها، عربستان سعودی و امارات متحده عربی قرار دهیم تا آنها مشکلات منطقه را حل کنند و امنیت ما را تامین کنند، این کار هرگز راه حل مناسبی برای مبارزه با داعش نبوده و نخواهد بود.

آنچه بر عهده ماست این است که شرایط لازم برای اجرا و احترام به تعهدات مربوط به خودمان را ایجاد کنیم. اینکه فرانسه و آلمان و انگلیس نتوانند به دلیل تحریم های فراسرزمینی آمریکا بخشی از تعهدات خود را رعایت کنند یک چیز است ولی اینکه فرانسه، حتی در زمینه هایی که خارج از تحریم هاست مانند بخش دارویی و مواد غذایی نیز هیچ تبادلی با ایران نداشته باشد مبحثی دیگر است.

وزن ما در مقابل عزم یک رئیس جمهور آمریکا که همین دیروز پیشنهاد رها کردن مبارزین کرد  را که ماههاست در میدان می جنگند و جان خود را برای تضمین امنیت ما و آزادی ما فدا می کنند مطرح نمود، چه می باشد؟ آیا لااقل ما حاضر هستیم  گفتمانی که مایک پومپئو تاکنون داشته را کنار بگذاریم. گفتمانی که اساس آن این است که حد و حدود توافقی که تا قبل از اعمال فشار حداکثری، مورد احترام بوده نیز کنار بگذاریم و باید مورد بازنگری قرار گیرد. در حالیکه ما می دانیم این در حقیقت یک بن بست بیش نیست.  

پی از اتمام سوال نیز خانم سیبت اندای سخنگوی دولت که به نمایندگی از وزیر امور خارجه در جلسه حضور داشت اینگونه پاسخ داد:

"ابتدا بابت غیبت وزیر امور خارجه که نتوانست امروز در بین ما باشد، عذر خواهی می کنم.

برداشت من از آنچه که در پایان مجمع عمومی اخیر سازمان ملل به دست آمده و در جریان آن هم، همانطور که می دانید، موضوع ایران مورد تبادل نظرهای متعدد قرار گرفت، این است که امروز هنوز هم فضای سیاسی لازم برای کاهش تنش و ادامه تلاش هایی که ما برای برقراری گفتگو انجام داده ایم، وجود دارد.

نوعی علاقمندی از سوی همه طرف‌ها در نیویورک مشاهده گردید و این علاقه مندی نزد آمریکا و همچنین ایران نیز وجود دارد مبنی بر اینکه کاری را بر اساس برخی مولفه ها انجام دهیم که البته خود رئیس جمهور هم این مولفه ها را در جریان برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل انعکاس دادند. یعنی اینکه: ایران نباید سلاح هسته ای داشته باشد، بحران یمن باید حل و فصل گردد، ما باید بتوانیم یک طرح امنیت منطقه ای تدوین نماییم و در نهایت، باید تحریم هایی که روی ایران سنگینی می کنند برداشته شوند. این مولفه‌ها مطرح شده اند و هنوز هم هستند، فضا نیز هنوز وجود دارد و باید از آن استفاده کرد".  
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۰۹ دی
امروز سه‌شنبه ۰۹ دی
امروز سه‌شنبه ۰۹ دی
امروز سه‌شنبه ۰۹ دی