تیتر امروز

اکبرنژاد: گرفتاری از جایی شروع شد که دولت‌ها در چشم ما از ملت بزرگتر شدند/مقاومت مدنی یعنی بخش کثیری از جامعه پاسخ‌های مشترک به حاکمیت بدهند
در سی‌وسومین برنامه دیدار اندیشه مطرح شد:

اکبرنژاد: گرفتاری از جایی شروع شد که دولت‌ها در چشم ما از ملت بزرگتر شدند/مقاومت مدنی یعنی بخش کثیری از جامعه پاسخ‌های مشترک به حاکمیت بدهند

در سی‌وسومین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمدتقی اکبر نژاد مجتهد و مدرس حوزه در خصوص "نقش خدا و مردم در تحولات اجتماعی گفت‌و‌گو کردیم.
مهدی مطهرنیا: آینده پر از عدم قطعیت است/ هنوز سر کودتای ۲۸ مرداد دعواست/هر مقطعی از تاریخ گفتمان خودش را دارد
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد:

مهدی مطهرنیا: آینده پر از عدم قطعیت است/ هنوز سر کودتای ۲۸ مرداد دعواست/هر مقطعی از تاریخ گفتمان خودش را دارد

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ، انسیه پولادزاده پژوهشگر مطالعات ارتباطی و محمدرضا وفائی، پژوهشگر علوم اعصاب فرهنگی...
شنبه سرنوشت‌ساز سر رسید، شنبه‌ای دیگر در راه/ پاسخ مثبت مردم ایران به رابطه با آمریکا/ همسویی تندروهای داخلی و اسرائیل
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

شنبه سرنوشت‌ساز سر رسید، شنبه‌ای دیگر در راه/ پاسخ مثبت مردم ایران به رابطه با آمریکا/ همسویی تندروهای داخلی و اسرائیل

این هشتاد و پنجمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

ایران مرجع قیمت‌گذاری زعفران می‌شود؟

News Image Lead

در سال ۱۳۹۷ قرارداد آتی و اختیار معاملات زعفران در بورس کالا راه‌اندازی شد و مسئولان اظهار امیدواری کردند که ایران مرجع قیمتی زعفران در جهان شود.

کد خبر: ۲۳۰۵۴
۱۲:۲۵ - ۰۸ فروردين ۱۳۹۸
دیدارنیوز - ایران نخستین تولیدکننده زعفران در جهان است، به طوری که به تنهایی حدود ۹۰ درصد از زعفران دنیا را تولید می‌کند اما این انحصار در تولید، نتوانسته باعث شود که در قیمت گذاری هم نقشی داشته باشد.

سالهاست که زعفران ایران به طرق مختلف به کشورهایی همچون اسپانیا می‌رود و در آنجا بسته‌بندی می‌شود و با نام محصول همین کشورها در جهان عرضه می‌شود. این کشورها نقش اساسی و اصلی در قیمت گذاری زعفران در جهان دارند و سود اصلی معامله زعفران را به جیب می‌زنند.

خرداد ماه سال جاری نخستین قرارداد آتی زعفران با سررسید شهریورماه ۱۳۹۷، در بورس کالای ایران راه‌اندازی شد و دارندگان کد معاملاتی قراردادهای آتی در بورس به معامله این محصول پرداختند.

در اولین قرارداد آتی زعفران، اندازه هر قرارداد ۱۰۰ گرم زعفران رشته‌ای بریده ممتاز (نگین) به عنوان دارایی پایه و حد نوسان قیمت روزانه زعفران در این معاملات نیز مثبت و منفی سه درصد نسبت به قیمت تسویه روز قبل خواهد بود.

همچنین بعد از مدتی از راه‌اندازی بازار آتی زعفران، بورس کالای ایران اعلام کرد که با توجه به استقبال گسترده فعالان بازار از راه‌اندازی معاملات آتی و گواهی سپرده زعفران و تأثیر مثبت آن بر شفاف شدن قیمت زعفران و حذف واسطه‌ها، بورس کالا معاملات قراردادهای اختیار معامله زعفران را نیز راه اندازی می‌کند. در نهایت در نیمه اول اسفند ماه سال ۱۳۹۷ اختیار معاملات زعفران نیز راه‌اندازی شد.

مسئولان بازار سرمایه معتقد هستند که عرضه زعفران در بورس، ایران را یک قدم به قیمت گذاری جهانی زعفران نزدیک می‌کند اما در عین حال همه می‌دانند که قدم‌های بسیاری برای محقق شدن این هدف باقی مانده است.


منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۲۸ فروردين
امروز پنجشنبه ۲۸ فروردين
امروز پنجشنبه ۲۸ فروردين
امروز پنجشنبه ۲۸ فروردين
پرطرفدارترین ها