تیتر امروز

اندر مصائب یک وکالت انحصاری!/ عبدالصمد خرمشاهی، وکیل باسابقه: چرا باید یک عده خاص با تبعیض وارد مرحله مهمی مثل مرحله دادسرا بشوند؟/ محمد حسین ساکت، قاضی بازنشسته: تبصره ماده ۴۸ به خودی خود از مصادیق بارز رانت است
در گفت‌وگوی دیدار با دو حقوقدان بررسی شد

اندر مصائب یک وکالت انحصاری!/ عبدالصمد خرمشاهی، وکیل باسابقه: چرا باید یک عده خاص با تبعیض وارد مرحله مهمی مثل مرحله دادسرا بشوند؟/ محمد حسین ساکت، قاضی بازنشسته: تبصره ماده ۴۸ به خودی خود از مصادیق بارز رانت است

دیدار به سراغ دو تن از حقوقدان‌ها برجسته رفته و به تشریح وضعیت و مشقات خانواده افراد بازداشتی در اعتراضات دی‌ماه پرداخته است.
پوریا عالمی: ما برای بزرگ شدن، باید درخت پیشگی کنیم/فردای هفت سالگی من، خلق بی آیندگی بود!
دیدار گزارش می دهد

پوریا عالمی: ما برای بزرگ شدن، باید درخت پیشگی کنیم/فردای هفت سالگی من، خلق بی آیندگی بود!

«زندگی در سایه جنگ»، عنوان رویدادی کاربردی بود که به همت متولیانِ «آی قصه»، مرکز تولید و نشر صوتی قصه‌های کودک، و مدرسه دایناماینا و با همکاری مؤسسه خیریه رعد برگزار شد.
تعداد دستگیرشدگان بسیار گسترده است، در شهرستان‌ها نیز بسیار زیاد است/ از آقای اژه‌ای می‌خواهیم تا تسلیم این جوسازی‌ها نشود
مجتهدزاده، وکیل دادگستری در گفت‌و‌گو با مجله خبری دیدارنیوز:

تعداد دستگیرشدگان بسیار گسترده است، در شهرستان‌ها نیز بسیار زیاد است/ از آقای اژه‌ای می‌خواهیم تا تسلیم این جوسازی‌ها نشود

علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری در گفت‌وگو با دیدارنیوز درباره اعتراضات دی‌ماه و وضعیت دستگیرشدگان می‌گوید: گرچه آمار رسمی از تعداد دستگیرشدگان اعلام نشده، اما آنچه می‌بینیم تعداد دستگیرشدگان بسیار...
نماینده ویژه آمریکا و هیات‌های اسرائیل و عرب در مصر برای گفت‌وگوهای سرنوشت‌ساز گرد هم می‌آیند

قاهره، میدان تصمیم

در حالی که قاهره به صحنه رفت‌وآمد دیپلمات‌ها و میانجی‌های منطقه‌ای بدل شده، همه نگاه‌ها به میز مذاکراتی دوخته شده که می‌تواند سرنوشت جنگی دو ساله و هزاران گروگان و زندانی را رقم بزند.

کد خبر: ۱۹۰۹۴۵
۱۶:۳۸ - ۱۲ مهر ۱۴۰۴

قاهره، میدان تصمیم

دیدارنیوز: مقام‌های اسرائیلی از «هفته‌ای دراماتیک» سخن می‌گویند و حماس وعده داده برای نخستین بار آماده مذاکره جدی است. مقام‌های اسرائیلی و عربی می‌گویند زمان برای رسیدن به توافق محدود است و گفت‌و‌گو‌ها باید با سرعت پیش رود. یک مقام بلندپایه اسرائیلی تاکید کرد: «ما در آستانه هفته‌ای دراماتیک هستیم.» بر اساس طرح ترامپ، همه گروگان‌ها- چه زنده و چه کشته- باید ظرف ۷۲ ساعت آزاد شوند. با این حال تل‌آویو می‌داند که اجرای این جدول زمانی بسته به شرایط می‌تواند طولانی‌تر شود.

یک مقام حماس به خبرگزاری فرانسه گفت مصر میزبان گفت‌وگوی درون‌فلسطینی درباره آینده غزه و شکل اداره نوار غزه خواهد بود. او افزود: «ما آماده آغاز فوری مذاکرات برای نهایی کردن همه مسائل هستیم.» گزارش‌ها نشان می‌دهد اسرائیل با تبادل ۲۵۰ زندانی با محکومیت طولانی و بیش از ۱۷۰۰ نفر بازداشت‌شده پس از حمله ۷ اکتبر موافقت کرده است. مقام‌های امنیتی اسرائیل نیز فهرست آزادی زندانیان را تهیه می‌کنند و هر دو طرف نقشه‌های عقب‌نشینی را بررسی کرده‌اند.

فشار آمریکا و تغییر موضع اسرائیل

ارتش اسرائیل شنبه اعلام کرد که بنا به دستور رهبران اسرائیل، آماده اجرای مرحله نخست طرح ترامپ است. یک مقام اسرائیلی گفت ارتش در غزه به وضعیت دفاعی منتقل شده، اما هیچ نیرویی از نوار غزه خارج نشده است. این تحول ساعاتی پس از آن رخ داد که ترامپ به اسرائیل دستور توقف بمباران داد. او نوشت: «فورا باید بمباران متوقف شود تا گروگان‌ها به سرعت و در امنیت آزاد شوند. این تنها درباره غزه نیست، بلکه درباره صلحی دیرینه در خاورمیانه است.» نتانیاهو نیز جمعه‌شب بیانیه‌ای صادر کرد و بدون اشاره به شکاف‌ها با حماس، تعهد اسرائیل به پایان جنگ را اعلام نمود. این بیانیه به گفته یک مقام اسرائیلی تحت فشار مستقیم واشنگتن منتشر شد. یک تیم مذاکره نیز آماده سفر است، هر چند تاریخ آن مشخص نشده است.

نقش مصر و میانجی‌های عربی

یک مقام ارشد مصری گفت که گفت‌و‌گو‌ها بر آزادی گروگان‌ها و تبادل صد‌ها زندانی فلسطینی متمرکز است. او تاکید کرد میانجی‌های عربی همچنین به‌دنبال ایجاد گفت‌وگویی فراگیر میان فلسطینی‌ها هستند تا موضعی واحد درباره آینده غزه شکل گیرد. جهاد اسلامی فلسطین نیز با تغییر موضع، پاسخ حماس به طرح ترامپ را پذیرفت.

طبق طرح ترامپ، حماس باید طی سه روز باقی‌مانده ۴۸ گروگان را آزاد کند که حدود ۲۰ نفر آنان زنده‌اند. در مقابل، اسرائیل عملیات را متوقف کرده و از بخش‌هایی از غزه عقب‌نشینی می‌کند، صد‌ها زندانی را آزاد می‌سازد و مسیر کمک‌های بشردوستانه و بازسازی را می‌گشاید.

اما بیانیه رسمی حماس فقط به آزادی گروگان‌ها و انتقال قدرت به دیگر فلسطینی‌ها اشاره داشت و موضوع خلع سلاح- بخش اصلی طرح- را بی‌پاسخ گذاشت. امیر آویوی، ژنرال بازنشسته اسرائیلی، گفت: «می‌توان چند روز آتش‌بس کرد تا گروگان‌ها آزاد شوند، اما اگر حماس سلاح زمین نگذارد، عملیات از سر گرفته می‌شود.» عودد عیلام، پژوهشگر مرکز مطالعات امنیتی، نیز تاکید کرد تغییر لحن حماس تنها بازآرایی خواسته‌های قدیمی در قالبی نرم‌تر است و فاصله میان گفتار و عمل همچنان عمیق باقی مانده است.

منبع: شرق
ارسال نظرات
امروز شنبه ۲۵ بهمن
امروز شنبه ۲۵ بهمن
امروز شنبه ۲۵ بهمن
امروز شنبه ۲۵ بهمن
پرطرفدارترین ها