تیتر امروز

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد

این صد و سی و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند
در مناظره دو فعال سیاسی در دیدارنیوز مطرح شد

زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند

در ادامه سلسله مناظرات دیدارنیوز در خصوص مسائل روز کشور و منافع ملی، میزبان بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه دانشگاه و احمد زیدآبادی، روزنامه نگار و فعال سیاسی بودیم که در ادامه می‌‌خوانید.
سجاد عبدالله‌پور: اگر بپرسید علم بهتر است یا ثروت قطعا می‌گویم علم/ در کار روی اصول اخلاقی‌ا‌م پا نگذاشتم/ فکر می‌کردم در دبی برایم فرش قرمز پهن می‌کنند، اما اینطور نبود
گفت‌وگوی دیدار با یک کارآفرین

سجاد عبدالله‌پور: اگر بپرسید علم بهتر است یا ثروت قطعا می‌گویم علم/ در کار روی اصول اخلاقی‌ا‌م پا نگذاشتم/ فکر می‌کردم در دبی برایم فرش قرمز پهن می‌کنند، اما اینطور نبود

دیدارنیوز در یکی از گفت‌و‌گو‌های ویژه خود به سراغ سجاد عبدالله‌پور، مهندس معمار و کارآفرین که این روز‌ها در دبی زندگی می‌کند، رفته و از او درباره لایه‌های پنهان و پیدا مهاجرت و کار کردن در یک...
تحلیل عبدالرضا فرجی‌راد از وضعیت مذاکرات ایران و آمریکا

اسرائیل بدون چراغ سبز آمریکا وارد درگیری نمی‌شود/ «کنسرسیوم» محور مذاکرات است

عبدالرضا فرجی‌راد، استاد ژئوپلیتیک گفت: اسرائیل بدون چراغ سبز آمریکا وارد درگیری نمی‌شود. در دور قبلی نیز چراغ سبز آمریکا را داشت تا ایران را پای میز مذاکره بیاورد و خواسته‌های خود را به دست آورد.

کد خبر: ۱۸۸۳۱۶
۱۰:۳۸ - ۱۸ مرداد ۱۴۰۴

اسرائیل بدون چراغ سبز آمریکا وارد درگیری نمی‌شود/ «کنسرسیوم» محور مذاکرات است

دیدارنیوز: یک استاد ژئوپلیتیک گفت: غربی‌ها تمایلی به جنگ ندارند و حتی اروپایی‌ها نیز نمی‌خواهند مکانیسم ماشه فعال شود، زیرا ممکن است در این صورت ایران از معاهده ان‌پی‌تی خارج شود. اسرائیل هم بدون چراغ سبز آمریکا وارد درگیری نمی‌شود.

عرصه دیپلماتیک مبهم است و مشخص نیست ایران و آمریکا بار دیگر پای میز مذاکره می‌نشینند یا خیر و در صورت هر نوع مذاکره‌ای چه قدر نتیجه آن می‌تواند در درازمدت اطمینان‌بخش و تنش‌زدا باشد؟

عبدالرضا فرجی‌راد، استاد ژئوپلیتیک، درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «با توجه به اینکه میانجی‌گری اروپایی‌ها میان ایران و آمریکا در حال شکل‌گیری است، احتمال مذاکره با آمریکا را رد نمی‌کنم. در هفته‌های گذشته نیز مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا از طریق میانجی‌ها انجام شده و مسئله کنسرسیوم نیز توسط وزیر امور خارجه مطرح شده است. اکنون ممکن است در دور بعدی مذاکره، اگر برگزار شود، بحث اصلی درباره کنسرسیوم باشد. من این احتمال را می‌دهم که اگر مذاکراتی شکل بگیرد، یک بحث مقدماتی درباره کنسرسیوم خواهد بود».

او ادامه داد: «آمریکا و اسرائیل در دیدگاه‌های خود تفاوت‌هایی دارند و ترامپ تمایلی به ورود به جنگ ندارد. او از جنگ فرار می‌کند، زیرا در دوران پیش از انتخابات به حامیانش قول داده بود هر گونه هزینه‌ای را در داخل خود آمریکا هزینه کند و اولویت با آمریکا باشد. اما اکنون بر خلاف شعارهایش که جنگ اوکراین را به سرعت خاتمه می‌دهد و جنگ در غزه را پایان می‌بخشد و مشکلات را با متحدانش حل می‌کند، هیچ یک از این موارد رفع نشده است؛ بنابراین ممکن است مذاکرات میان ایران و آمریکا آغاز شود. اگر این روند پیش برود، شاید بتوان با اروپایی‌ها نیز مذاکره کرد و جلوی فعال شدن مکانیسم ماشه را گرفت».

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «اکنون تغییراتی در شورای عالی امنیت ملی ایجاد شده است و با حضور لاریجانی، این شورا در حوزه سیاست خارجی قوی‌تر عمل خواهد کرد و وزارت امور خارجه نیز تقویت می‌شود. غربی‌ها هم تمایلی به جنگ ندارند و حتی اروپایی‌ها نیز نمی‌خواهند مکانیسم ماشه فعال شود، زیرا ممکن است در این صورت ایران از معاهده ان‌پی‌تی خارج شود».

فرجی‌راد در پایان گفت: «اسرائیل بدون چراغ سبز آمریکا وارد درگیری نمی‌شود. در دور قبلی نیز چراغ سبز آمریکا را داشت تا ایران را پای میز مذاکره بیاورد و خواسته‌های خود را به دست آورد. ترامپ می‌گوید که مراکز هسته‌ای ایران را نابود کرده است؛ بنابراین چرا باید حمله کند؟ اگر مذاکره‌ای صورت گیرد، ممکن است راه‌حلی پیدا شود. من فکر نمی‌کنم آمریکا به ایران تضمین رسمی دهد که حمله نخواهد کرد، اما نسبت به گذشته می‌توان اطمینان بیشتری داشت».

ارسال نظرات