
شهلا حیدری، کارشناس بازار سرمایه درباره وضعیت بورس گفت: سهامداران هر لحظه منتظر تغییر جهت نقدینگی به بازارهای موازی یا کالایی بوده و تصمیمگیری برای سرمایهگذاری مشکل به نظر میرسد. شرایط فعلی بازار برای ورود بلند مدت چندان مطمئن به نظر نمیرسد و نیازمند بستر محکم تری جهت صعود است.
دیدارنیوز: انتظار میرود روند معاملامات بورس فردا مثبت باشد، ولی در بلندمدت تا نتیجه مذاکرات مشخص نشود، شاهد مسیر مبهمی خواهیم بود.
بازارسرمایه در چند روز گذشته با نوسانات بسیاری همراه بود ولی در معاملات امروز شاهد تعادل بیشتری بودیم و در نهایت شاخص کل بورس با رشد محسوسی همراه بود.
در روزی که گذشت؛ ارزش صفوف خرید ۱۸ درصد افزایش یافتند، ولی در مقابل ارزش صفهای فروش افت ۳۴ درصدی را تجربه کردند.
انتظار میرود روند معاملامات فردا مثبت باشد، ولی در بلندمدت تا نتیجه مذاکرات مشخص نشود، شاهد روند مبهمی خواهیم بود.
صف خرید در اغلب نمادها
شهلا حیدری - کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با اکوایران گفت: معاملات امروز غالباً مثبت و سنگین آغاز شد و بیش از ۷۰ درصد نمادها مثبت دنبال میشدند. همچنین گروه بانکی، سیمانی و حمل و نقل با اقبال سهامداران مواجه شدند.
وی در ادامه افزود: حجم معاملات وتجارت و وبصادر از ۱.۴ میلیارد سهم عبور کرد و غالب نمادها با صف خرید همراه بودند.
این فعال بازار سهام تصریح کرد: شاخص کل با رشد کمتر از ۱ درصد نسبت به روز گذشته، در ارتفاع ۳.۱۳۴.۲۶ واحدی ایستاد و ارزش معاملات خرد بالغ بر ۱۰ همت بود. همچنین ۵۹۲ میلیارد تومان نقدینگی از صندوقهای درآمد ثابت خارج شد و ورود و خروج پول هوشمند تقریبا برابر با کفه سنگینتر خروج بود.
به گفته حیدری؛ ارزش صفوف خرید ۲۸۴۰ میلیارد تومان و ارزش صفوف فروش ۶۱۷ میلیارد تومان بود. باوجود رشد شاخص کل و شاخص هم وزن، میانگین ارزش معاملات کمتر از میانگین ۵ روزه بوده و برای دستیابی به روند صعودی قطعی نیاز به حفظ پایداری تزریق نقدینگی است.
افزایش حباب در صندوقهای اهرمی
این تحلیلگر بازار سرمایه خاطرنشان کرد: شایان ذکر است؛ گرچه خروج نقدینگی در صندوقهای درآمد ثابت را شاهد بودیم، ولی وضعیت این صندوقها نسبت به صندوقهای سهامی و کالایی بهتر بوده و روزهای گذشته شاهد افزایش نسبت ابطال صندوقهای سهامی، کالایی به صدور بودهایم، همچنین حباب صندوقهای اهرمی نیز با افزایش همراه شد و صندوق بیدار بیشترین حباب (۸ درصد) را ثبت کرد؛ این موضوع حواشی و بحثهای زیادی را در محافل ایجاد کرده و سوالات بی پاسخی بر جا گذاشته است.
وی بیان کرد: به نظر میرسد عدم شناخت کارکرد صندوقهای اهرمی و هجوم جهت خرید بدون تحلیل در هفتههای گذشته، نااطمینانی و خوش بینی به روند مذاکرات از جمله دلایل حباب صندوقها و روند ناپایدار معاملات صندوقهای سهامی و کالایی باشد.
بورس تحت تاثیر مذاکرات
حیدری خاطرنشان کرد: اخبار مذاکرات کمابیش مثبت؛ اما مبهم پیش میرود و این ابهام بیش از هر موضوعی فضای بازار را دچار تنش کرده است؛ در نتیجه به نظر میرسد غالب مشکلات و ابهاماتی که در وضعیت فعلی بازار است با روند قطعی مذاکرات گره خورده است.
این فعال بازار سهام در پایان گفت: سهامداران هر لحظه منتظر تغییر جهت نقدینگی به بازارهای موازی یا کالایی بوده و تصمیم گیری برای سرمایه گذاری مشکل به نظر میرسد. شرایط فعلی بازار برای ورود بلند مدت چندان مطمئن به نظر نمیرسد و نیازمند بستر محکم تری جهت صعود است.