
پس از حمله موشکی روز گذشته (یکشنبه) به فرودگاه بن گوریون در اسرائیل، حوثیهای یمن تهدید کردند که حملات بیشتری علیه اسرائیل انجام خواهند داد.
دیدارنیوز: پس از حمله موشکی به فرودگاه بن گوریون در اسرائیل، حوثیهای یمن تهدید کردند که حملات بیشتری علیه اسرائیل انجام خواهند داد. حوثیها از حمله آمریکا به صنعا خبر دادند. تهران هرگونه ارتباط با حمله به اسرائیل را رد کرد.
به نقل از دویچهوله فارسی، حوثیهای یمن اعلام کردند که به عنوان بخشی از "محاصره هوایی جامع" خود علیه اسرائیل به حملات موشکی به فرودگاههای اسرائیل، به ویژه فرودگاه بن گوریون، ادامه خواهند داد.
یحیی سریع، سخنگوی نظامی حوثیها، در بیانیهای که از تلویزیون "المسیره" وابسته به حوثیها پخش شد، گفت: «ما در پاسخ به تصمیم دشمن اسرائیلی برای گسترش تجاوز خود به غزه، محاصره هوایی جامعی را علیه آنها اعلام میکنیم.»
او افزود: «ما با هدف قرار دادن مکرر فرودگاهها، به ویژه فرودگاه بن گوریون، برای اعمال محاصره تلاش خواهیم کرد». سخنگوی حوثیها خطوط هوایی بینالمللی را فراخواند تا تمام پروازهای برنامهریزی شده خود به هر فرودگاه اسرائیلی را لغو کنند.
حوثیها مسئولیت حمله موشکی صبح روز یکشنبه چهارم ماه مه (۱۴ اردیبهشت)، به فرودگاه بن گوریون را که منجر به زخمی شدن دستکم هشت نفر و خساراتی شد بر عهده گرفتند.
این موشک در نزدیکی پارکینگهای ترمینال ۳، بزرگترین ترمینال فرودگاه، اصابت کرد. گودال تنها چند صد متر از باند پرواز فاصله داشت.
ادامه حملات آمریکا به مواضع حوثیها
روز دوشنبه ۵ ماه مه (۱۵ اردیبهشت)، خبرگزاری صبا، متعلق به حوثیها، اعلام کرد که حملاتی در داخل و اطراف صنعا، پایتخت یمن، رخ داده است. این رسانه آمریکا مسئول این حملات دانست که به گفته وزارت بهداشت تحت کنترل حوثیها، ۱۴ زخمی به جا گذاشته است. آمریکا تا کنون هیچ اظهار نظری در این باره نکرده است.
ایالات متحده در طول ماه گذشته در تلاش برای جلوگیری از حمله شورشیان به کشتیهای بینالمللی در دریای سرخ، بمباران شدیدی را علیه حوثیها انجام داده است.
این حملات پس از آن صورت گرفت که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، قول داد به حوثیها و همچنین "اربابان ایرانی اعمال تروریستی آنها" پاسخ دهد. او در ویدئویی که در شبکه تلگرام منتشر شد، گفت که "اسرائیل در گذشته علیه شورشیان تحت حمایت ایران اقدام کرده و در آینده نیز اقدام خواهد کرد".
او بدون توضیح بیشتر ادعا کرد: «این اتفاق در یک لحظه رخ نخواهد داد، بلکه ضربات زیادی صورت خواهد گرفت.» او در شبکه اجتماعی اکس (تویتر سابق) همچنین نوشت که اسرائیل "در زمان و مکانی که خود انتخاب کند به ایران پاسخ خواهد داد".
تا کنون بیشتر حملات از یمن توسط سیستمهای دفاع موشکی اسرائیل رهگیری شده است، اگرچه سال گذشته یک حمله پهپادی مناطقی از تل آویو را هدف قرار داد. موشک روز یکشنبه تنها موشک از سری موشکهای شلیکشده از ماه مارس سال جاری میلادی به این سو بود که رهگیری نشد.
ارتش اسرائیل اعلام کرد که یک مشکل فنی در رهگیر شلیکشده به سمت موشک وجود داشته است.
حوثیها از آغاز جنگ اسرائیل و غزه به سمت اسرائیل موشک پرتاب کردهاند و میگویند که در همبستگی با فلسطینیها عمل میکنند. حمله روز یکشنبه تنها چند ساعت پیش از آن صورت گرفت که ارتش اسرائیل فراخوان "دهها هزار" نیروی ذخیره را برای گسترش جنگ ۱۹ ماهه در غزه علیه شبهنظامیان حماس تأیید کرد.
موضع تهران و رد هرگونه ارتباط با حمله موشکی
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی بامداد دوشنبه ۱۵ اردیبهشت (۵ مه) با انتشار یک بیانیه حملات حوثیها به فرودگاه بن گوریون را "تصمیمی مستقل و برآمده از حس همبستگی انسانی و اسلامی با برادران و خواهران فلسطینی" خواند و هرگونه ارتباط با آن را رد کرد.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده که انتساب این حملات به ایران، "ادعایی گمراهکننده و انحرافی با هدف تحتالشعاع قرار دادن جنایات اسرائیل و سرپوشگذاشتن بر ناکامیها و بهانهجویی برای ناامنسازی بیشتر منطقه غرب آسیا است".
ساعاتی پیش از این بیانیه، جمهوری اسلامی از یک موشک بالستیک جدید موسوم به "قاسم بصیر" با برد دستکم ۱۲۰۰ کیلومتری رونمایی کرد.
عزیز نصیرزاده، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران در گفتگوی تصویری ضمن ارائه توضیحات مربوط به این موشک، راجع به تهدیدهای نظامی مقامات آمریکایی، اعلام کرد: «اگر به ما حمله شود و جنگی بر ما تحمیل شود با قدرت پاسخ خواهیم داد، منافع و پایگاههای آنها را مورد حمله قرار خواهیم داد و در این راستا هیچ ملاحظه و محدودیتی قائل نیستیم.»
گفته میشود که آخرین تست عملیاتی این موشک ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۴ صورت گرفته است.
ساعاتی پس از حمله موشکی به فرودگاه بن گوریون در اسرائیل نیز از یک دیوارنگاره "تهدیدآمیز" در میدان فلسطین تهران رونمایی شد که طرحی از یک خنجر یمنی بر روی نقشه اسرائیل را نشان میدهد و روی آن به فارسی و عبری نوشته شده است: «همه اهداف در دسترس است؛ فعلا موشکهای یمنی!»
بر اساس ادعای این گزارش، حوثیهای تحت حمایت جمهوری اسلامی در سال ۲۰۱۴ میلادی بخشهای زیادی از یمن را تحت کنترل خود درآوردند و اکنون مناطق وسیعی در شمال از جمله صنعا پایتخت این کشور را تحت کنترل دارند. این گروه از جمله نیروهای نیابتی حکومت ایران در جنگ خاورمیانه به شمار میروند.