
محققان اعلام کردند که مصرف شکلات تلخ حافظه را تقویت میکند. کاکائوی موجود در این نوع از شکلات منبعی غنی از آنتی اکسیدانهایی است که میتوانند از بدن در برابر بیماریها و کهولت سن محافظت کنند.
دیدارنیوز: مزایای شکلات تلخ برای سلامتی بر هیچکس پوشیده نیست و کاکائوی موجود در این نوع از شکلات منبعی غنی از آنتی اکسیدانهایی است که میتوانند از بدن در برابر بیماریها و کهولت سن محافظت کنند.
به نقل از دیجیاتو، تیمی از محققان دانشگاه لوما لیندای کالیفرنیا با استفاده از این دانش پایه، مشغول بررسی این موضوع بودند که چه میزان غلظت از کاکائو میتواند به بهبود فعالیتهای ادراکی و سلامت هورمونی و قلبی-رگی منجر شود و مشخص شده که هرچه شکلات تلختر باشد، نتایج بهتر هستند.
در فاز نخست این تحقیقات دومرحلهای، از ۵ شرکتکننده خواسته شد که به مدت ۴۸ ساعت از مصرف تمام خوراکیهایی که آنتی اکسیدان بالا دارند پرهیز کنند. بعد از این در یک بازه ۸ روزه، شرکتکنندگان به مصرف روزانه ۴۸ گرم شکلات تلخ (با غلظت ۷۰ درصدی) پرداختند.
پس از این واکنش ایمنی و ژنی آنها از طریق نمونههای خونی با فاصله یک ساعت و نیز یک هفته از زمان مصرف شکلات تلخ مورد آنالیز قرار گرفت. محققان به پایش افزایش فعالیت سلولهای T، واکنش ایمنی سلولی و تحریک ژنهای مرتبط با سیگنالهای عصبی و ادراک حسی پرداختند که همگی میتوانند به هایپرپلازی منجر شوند؛ وضعیتی که در آن مغز بیشتر پذیرای حافظه عضلانی و یادگیری مهارتهای تازه است.
در مطالعه دوم، ۵ شرکتکننده مجدداً ۴۸ گرم شکلات تلخ (۷۰ درصد) مصرف کردند. سپس فعالیتهای مغزی آنها با قرار دادن الکترودهایی در ۹ نقطه از جمجمه و اندازهگیری واکنش الکتروانسفالوگرافی در ۳۰ و ۱۲۰ دقیقه پس از مصرف شکلات آنالیز شد. تیم محققان در نهایت شاهد افزایش فعالیت و انعطاف پذیری عصبی در بخشهای مرتبط با رفتارها و سلامت مغز بود.