
عباس عبدی، تحلیلگر مسایل سیاسی و اجتماعی بدون تعارف و با صراحت میگوید: «رئیس جمهور وعده داده و گفته رفع فیلترینگ میکند و میتواند انجام دهد، پس انجام دهد. اگر نمیتواند راهش را بکشد و برود.»
دیدارنیوز: عباس عبدی معتقد است که میزان محبوبیت مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری نصف شده و دلیل آن عدم تحقق وعدههای اوست.
عباس عبدی، تحلیلگر مسایل سیاسی و اجتماعی با خبرآنلاین گفتگو کرده که در ادامه بخشهایی از آن را میخوانید:
*آقای پزشکیان میتوانست مردم را دنبال خود داشته باشد. ولی متاسفانه این ادعا واقعیت ندارد. مردم هم با شخص آقای پزشکیان و آقای رئیسی و دیگران کاری ندارند. میخواهند مسائلشان حل شود و وعدههایی که به آنها داده شده انجام شود.
*به نظر میرسد پزشکیان توجهی به این ماجرا ندارد که محبوبیتش نصف شده است. در حالی که باید نسبت به اول حضورش در ریاست جمهوری این محبوبیت بیشتر میشد. دلیلش هم این است که کاری برای چند وعدهای که داده، انجام نداده است. شاید تقصیر را گردن دیگران بیندازند، اما مردم کاری به این موضوع ندارند.
*شما وقتی وعده میدهید، باید پای آن بایستید و انجام دهید. وعدهها هم مشخص بوده و زمان زیادی نمیخواسته است؛ بنابراین فکر میکنم که این گزاره ایشان قطعا غلط است.
*جلسه یعنی چه؟ ایشان وعده داده و گفته رفع فیلترینگ میکند و میتواند انجام دهد، پس انجام دهد. اگر نمیتواند راهش را بکشد و برود. رئیس جمهور باید دستور میداد و این کار در تابستان انجام میشد و بلافاصله کل شبکههای اجتماعی رفع فیلتر میشد. جلسه گذاشتن و وقت گرفتن برای اینکه عدهای را راضی کنید؟ مگر مردم برای رضایت آنها پای صندوق آمدند؟ برای رضایت مخالفان نیامده اند که اگر اینطور بود خود آنها باید به میدان میآمدند. چه بسا حتی خودشان اگر میآمدند بیشتر از این تغییرات ایجاد میکردند؛ بنابراین به نظرم پزشکیان آن طور که شایسته است، متوجه این ماجرا نیست. این هم ربطی به خوبی و بدی و صداقت ندارد. شخصا در صداقت پزشکیان تردیدی ندارم.
*برای ما پزشکیان با قبلیها و بعدیها فرقی نمیکند. باید در قبال کارش پاسخگو باشد. شخصا کار من در انتخابات، ۱۶ تیر تمام شد. حتی بعد از آن هم علاقهای نداشتم که در سیستم مشارکت کنم. فرض کنید آن کار را نمیکردیم. امروز با چه وضعی مواجه بودیم؟ قطعا وضع بدتری بود. ولی این دلیل نمیشود به دولت کنونی انتقاد نکنیم.
*در موضوع حجاب همه اعتراضات درمورد قانونی است که نه اسلامی است نه اخلاقی. قابل اجرا هم نیست. اما این وضعیت در کشور درست شده است؛ بنابراین قادر نیستند تصمیم گیری اساسی برای اصلاحات سیاسی و اقتصادی انجام دهند.
*تندروها تصورشان این است که در آرامش و صلح و رفاه، بقایی برایشان وجود ندارد و برای همین دارند با همه چیز برخورد میکنند. به آنها اعتراضی ندارم. هرکاری خواستند بکنند. اعتراضم به سیستم سیاسی است که چرا در چنین وضعیتی دارد سکوت میکند و باج میدهد؟
*الان هر بخش، اعتراضات خود را کرده است. اعتراضات اقتصادی در طبقات پایین و در طبقات فرهنگی و اجتماعی، در بخش زنان بوده است و در فضای مجازی هر کدام از اینها وجود دارد. اکنون همه اینها با هم جمع شده اند. به نظرم اعتراضات بعدی، خیلی فراگیر خواهد بود. مگر این که سیستم سیاسی تصمیم بگیرد و بخشی از اینها را حل کند.
*در ایران به نظرم هر اتفاقی میتواند منشا اعتراضات باشد. این خیلی مهم است. دفعات قبل هم پیش بینی شده نبود. هر اتفاقی میتواند حالت انفجاری شود. جاهای دیگر هم همینطور است و مختص ایران نیست. مانند ظرفیتی است که وجود دارد و فقط باید خودش را بروز دهد.