تیتر امروز

پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ به فلسفه سیاسی مدرن نزدیک‌تر است/ چیزی به‌نام تفکیک قوا نداریم/ تن‌ها یک قوه داریم!
در سی‌ودومین برنامه دیدار اندیشه با علی اکبر گرجی مطرح شد:

پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ به فلسفه سیاسی مدرن نزدیک‌تر است/ چیزی به‌نام تفکیک قوا نداریم/ تن‌ها یک قوه داریم!

در سی‌و‌دومین برنامه دیدار اندیشه، ادامه گفتگو با دکتر علی اکبر گرجی، استاد دانشگاه و رئیس انجمن علمی حقوق اساسی ایران با موضوع "بررسی تطبیقی پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ با قانون مصوب - تحدید قدرت"...
دلیلی برای پرهیز از مذاکره با آمریکا وجود ندارد

عبدی: نان تندروها در جنگ، تحریم و فقر مردم است

عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه تندرو‌ها دنبال جنگ هستند و به کمتر از آن رضایت نمی‌دهند و نانشان در تحریم و فقر مردم است، گفت: دولت و پزشکیان باید در تعامل با مقام رهبری و با افکار عمومی کار خود را پیش ببرد و تندرو‌ها را جا بگذارند.

کد خبر: ۱۷۹۰۹۵
۱۷:۳۴ - ۰۳ بهمن ۱۴۰۳

عبدی: نان تندروها در جنگ، تحریم و فقر مردم است

دیدارنیوز: احتمالات بر سر «مذاکره ایران و آمریکا» طی هفته‌های اخیر تبدیل به موضوع محوری در فضای رسانه‌ای و سیاسی شده است و سیگنال‌های ارسالی از سوی مقامات ایران و دولت جدید آمریکا نیز این احتمال را جدی‌تر کرده است.

در این میان، عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح طلب، درباره مذاکره با آمریکا بیان کرد: «ایران می‌تواند گفتگو کند، ولی به نتیجه نرسد. مثل مذاکرات ۸ ماه پیش حماس که به نتیجه نرسید، ولی الان پذیرفته‌اند. بدون آن مذاکرات بی‌نتیجه، امروز ایده‌ای برای توافق وجود نداشت.»

وی درباره احتمال کارشکنی تندرو‌ها گفت: «بطور کلی تندرو‌ها دنبال جنگ هستند و به کمتر از آن رضایت نمی‌دهند. نانشان در تحریم و فقر مردم است.»

فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید دارد؛ «دولت و پزشکیان باید در تعامل با مقام رهبری و با افکار عمومی کار خود را پیش ببرد و تندرو‌ها را جا بگذارد.»

گفتگوی خبرآنلاین با عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح طلب را در ادامه می‌خوانید؛

آقای عبدی! سیگنال‌هایی از سوی دولت ایران برای مذاکره با دولت جدید آمریکا دیده می‌شود، ارزیابی شما چیست؟

در ایران چه چیزی شفاف است که این یکی باشد؟ تازه همه چیز هم شفاف شود بعید است این مورد شفاف شود. ولی منطقا دلیلی برای پرهیز از مذاکره وجود ندارد هر چند نتیجه‌بخشی مذاکره را نمی‌توان تضمین کرد.

پیش بینی می‌کنید مجوز مذاکره مستقیم با آمریکا به دولت پزشکیان داده شود؟

نمی‌دانم. در هر صورت ادامه چنین وضعی برای کشور ممکن نیست. یا زنگی زنگ، یا رومی روم. تداوم این وضع با آمدن و رفتن یک دولت تغییری نخواهد کرد مگر این که دولت جدید دنبال تغییر این وضعیت باشد کاری که دولت قبل نمی‌توانست انجام دهد.

با توجه به روی کار آمدن ترامپ و تجربه‌ای که با او داشتیم، فکر می‌کنید مذاکره با او شدنی هست؟

پاسخ به این پرسش نیازمند اطلاعات دقیق از انگیزه‌های طرف مقابل است که بعید می‌دانم در دسترس باشد. ایران می‌تواند گفتگو کند، ولی به نتیجه نرسد. مثل مذاکرات ۸ ماه پیش حماس که به نتیجه نرسید، ولی الان پذیرفته‌اند. بدون آن مذاکرات بی‌نتیجه، امروز ایده‌ای برای توافق وجود نداشت.

سیاست دولت چهاردهم نشان می‌دهد به جای تمرکز بر روی شرق، به دنبال ارتباط با همه کشورهاست، این را چطور ارزیابی می‌کنید؟

این سیاست کاملا درستی است. اصولا شرق و غرب را از ذهن بیرون ببریم باید با همه کشور‌ها در چارچوب تامین منافع ملی همکاری کنیم.

چقدر تندرو‌ها و مخالفان مذاکره با آمریکا ممکن است کارشکنی کنند؟

آن‌ها در هر چیزی که به تامین رفاه و آسایش مردم منجر شود با حداکثر توان کارشکنی خواهند کرد. دولت و پزشکیان باید در تعامل با مقام رهبری و با افکار عمومی کار خود را پیش ببرد و تندرو‌ها را جا بگذارند.

در هفته‌های اخیر بار‌ها شاهد حملات جلیلی و همفکرانش به بحث مذاکره با آمریکا بودیم، چقدر ممکن است دوباره ایجاد خلل کنند؟

همانطور که گفتم بطور کلی تندرو‌ها دنبال جنگ هستند و به کمتر از آن رضایت نمی‌دهند. نانشان در تحریم و فقر مردم است.

آقای عبدی! ممکن است دوباره برجام جدیدی شکل بگیرد؟

نمی‌دانم چه خواهد شد. طبعا باید بسوی حل مسأله رفت و این شدنی است.

پیش بینی می‌کنید اگر مذاکرات جدیدی شکل بگیرد، فرمانده دیپلماسی ایران چه کسی خواهد بود؟

این موضوع اهمیت چندانی ندارد. موضوع اصلی و مهم وجود و شکل‌گیری اراده حکومت برای ورود به این مسأله و حل آن در صورت امکان از طریق گفتگو است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی