تیتر امروز

پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ به فلسفه سیاسی مدرن نزدیک‌تر است/ چیزی به‌نام تفکیک قوا نداریم/ تن‌ها یک قوه داریم!
در سی‌ودومین برنامه دیدار اندیشه با علی اکبر گرجی مطرح شد:

پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ به فلسفه سیاسی مدرن نزدیک‌تر است/ چیزی به‌نام تفکیک قوا نداریم/ تن‌ها یک قوه داریم!

در سی‌و‌دومین برنامه دیدار اندیشه، ادامه گفتگو با دکتر علی اکبر گرجی، استاد دانشگاه و رئیس انجمن علمی حقوق اساسی ایران با موضوع "بررسی تطبیقی پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ با قانون مصوب - تحدید قدرت"...
چرا برخی از مدعیان آزادی و آزادی بیان از پوشش اعتراضات در کشورشان توسط رسانه‌ها نگران هستند؟

آزادی رسانه‌ها به سبک اردوغان/ یک خبرنگار به دلیل پوشش اعتراضات اخراج شد

در حالی که ترکیه به دلیل بازداشت اکرم امام اوغلو، شهردار استانبول فضای ناآرام و روزهای پرتنشی را سپری می‌کند، دولت رجب طیب اردوغان برای سرکوب اعتراضات و پخش نشدن خبرهای مربوط به خشونت پلیس از قطع اینترنت تا تهدید و اخراج خبرنگاران را در دستور کار قرار داده است.

کد خبر: ۱۸۲۱۷۹
۲۰:۴۴ - ۰۷ فروردين ۱۴۰۴

آزادی رسانه‌ها به سبک اردوغان/ یک خبرنگار به دلیل پوشش اعتراضات اخراج شد

دیدارنیوز: شبکه بی بی سی از اخراج خبرنگارش در ترکیه به دلیل پوشش اعتراضات اخیر در این کشور خبر داد.

بی‌بی‌سی اعلام کرد که مارک لوون، خبرنگار این شبکه، پس از بازداشت در استانبول در روز گذشته (چهارشنبه ۲۶ مارس/ ۶ فروردین) از ترکیه اخراج شده است. او برای پوشش اعتراضاتی که پس از بازداشت اکرم امام اوغلو، شهردار استانبول آغاز شده در این شهر مستقر شده بود.

امام‌اوغلو که به اتهام فساد مالی بازداشت شده به‌عنوان رقیب اصلی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه شناخته می‌شود و حزبش او را به‌عنوان نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۸ معرفی کرده است.

بی‌بی‌سی در بیانیه‌ای که امروز (پنج‌شنبه ۲۷ مارس/۷ فروردین) منتشر شد، اعلام کرد: «صبح امروز (۲۷ مارس)، مقامات ترکیه مارک لوون، خبرنگار بی‌بی‌سی را از استانبول اخراج کردند. او روز قبل از هتل محل اقامتش به ایستگاه پلیس منتقل شد و به مدت ۱۷ ساعت در بازداشت بود. صبح پنجشنبه، به او اطلاع داده شد که به دلیل تهدید علیه نظم عمومی از کشور اخراج می‌شود.»

مارک لوون در واکنش به این موضوع گفت: «بازداشت و اخراج از کشوری که پیش از این پنج سال در آن زندگی کردم و به آن علاقه دارم، بسیار ناراحت‌کننده است. آزادی مطبوعات و گزارشگری بی‌طرفانه از اصول اساسی هر دموکراسی است.»

دبورا ترنس، مدیر اجرایی بخش خبری بی‌بی‌سی، هم گفته است: «این یک حادثه بسیار نگران‌کننده است و ما این موضوع را با مقامات ترکیه مطرح خواهیم کرد. مارک یک خبرنگار باتجربه با شناخت عمیق از ترکیه است و هیچ خبرنگاری نباید صرفاً به دلیل انجام وظیفه خود با چنین برخوردی مواجه شود. ما همچنان به پوشش بی‌طرفانه و منصفانه رویداد‌های ترکیه ادامه خواهیم داد.»

اتحادیه اروپا بازداشت خبرنگاران را محکوم کرد

اتحادیه اروپا روز پنجشنبه بازداشت چندین خبرنگار را که اعتراضات گسترده در ترکیه را پوشش می‌دادند، محکوم و تأکید کرد که این کشور به‌عنوان نامزد عضویت در لیست اتحادیه باید به «آزادی رسانه‌ها» احترام بگذارد.

گی‌یوم مرسیه، سخنگوی کمیسیون اروپا، اعلام کرد: «ما بازداشت خبرنگاران و مسدود شدن حساب‌های کاربری در شبکه‌های اجتماعی را محکوم می‌کنیم.»

او گفت که بروکسل از آنکارا انتظار دارد «به آزادی رسانه‌ها و آزادی بیان احترام بگذارد.»

شبکه اجتماعی ایکس هم اعلام کرد که مقامات ترکیه دستور مسدود کردن بیش از ۱۰۰ حساب کاربری مرتبط با اعتراضات را صادر کرده‌اند.

هزاران نفر در سراسر ترکیه به خیابان‌ها آمده‌اند و تاکنون بیش از ۱۴۰۰ نفر در این اعتراضات بازداشت شده‌اند.

معترضان معتقدند که بازداشت اکرم امام‌اوغلو انگیزه سیاسی دارد، اما وزارت دادگستری ترکیه بر استقلال قضایی تأکید دارد.

رئیس‌جمهور اردوغان این اعتراضات را «شرارت» خوانده و مخالفان را به «برهم زدن آرامش» متهم کرده است.

چندین خبرنگار، از جمله یک عکاس خبرگزاری فرانسه و چند خبرنگار ترکیه که پیش از این بازداشت شده بودند، امروز آزاد شدند.

اعتراضات شبانه متوقف شده، اما حزب اصلی مخالف دولت، حزب جمهوری‌خواه خلق قصد دارد روز شنبه (۲۹ مارس/۹ فروردین) تجمعی در استانبول برگزار کند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی