
امروز (پنجشنبه) روند صعودی طلای جهانی بازار طلا و سکه داخل را نوسانی کرد و قیمت طلای آبشده با رشد کانالی به بالای ۳۵ میلیون رسید و قیمت سکه با تغییر دو کانالی به کانال ۹۹ میلیون تومان افتاد. قیمت هر اونس طلای جهانی هم امروز به رکورد تاریخی ۳۰۵۸ دلار رسید و برای نخستین بار از مرز ۳۰۵۶ دلار فراتر رفت.
دیدارنیوز: معاملهگران بازار ارز معتقدند نوسانات امروز (پنجشنبه) اگرچه شدید نبود، اما سیگنالهای پنهانی برای آینده در خود دارد؛ از یک سو رکوردشکنی طلای جهانی، بازار سکه را هیجانی کرده و از سوی دیگر، تتر به آستانه ورود به کانال ۱۰۰ هزار نزدیک شده و دلار هم در حال نوسان در سطوح کلیدی است. همه منتظرند ببیند شنبه و یکشنبه چه در انتظار بازار خواهد بود.
بازارهای مالی ایران در پایان هفته با سیگنالهایی متفاوت مواجه شدند. دلار در بازار تهران اگرچه تغییر عمدهای نسبت به روز گذشته نداشت، اما در میانه معاملات با نوسان مثبت تا مرز کانال بالاتر صعود کرد و سپس مجدد به کانال قبلی بازگشت. بازار هرات هم رفت و برگشتهای مشابهی داشت.
در همین حال، بازار رسمی ارز اولین نرخگذاری سال ۱۴۰۴ را با رشد قیمت دلار و درهم تجربه کرد. از سوی دیگر، افزایش تاریخی طلای جهانی تا مرز ۳۰۵۸ دلار، موجب رشد شدید قیمت طلا در بازار داخلی شد.
با این حال، قیمت دلار تهران معاملات را بدون تغییر نسبت به معاملات روز گذشته، در پله ششم کانال دوم کریدور دهم بازگشایی کرد و در نیمه اول معاملات با نوسان مثبت به کانال سوم رفت و تا پله اول کانال سوم کریدور دهم بالا رفت و در نیمه دوم با نوسان منفی دوباره به کانال دوم برگشت و در زمان نگارش این گزارش در پله نهم کانال دوم کریدور دهم قرار گرفت.
قیمت دلار هرات هم معاملات را بدون تغییر نسبت به معاملات روز گذشته، در پله چهارم کانال دوم کریدور دهم بازگشایی کرد و در ابتدا با نوسان مثبت به کانال بالاتر رفت و تا پله چهارم کانال سوم کریدور دهم پیشروی کرد و سپس با تغییر روند و نوسان منفی به کانال قبل برگشت و تا پله اول کانال دوم پایین آمد و در زمان نگارش این گزارش در پله دوم کانال دوم کریدور دهم در معامله بود.
کانال نرخدهی درهم که از ابتدای سال ۱۴۰۴ هنوز نرخ نداده بود، روز پنجشنبه یک نرخ غیررسمی برای درهم اعلام کرد که ۲۸ هزار و ۴۶۰ تومان بود. بر اساس برآورد درهم از قیمت دلار، شکاف دلار تهران با درهم به بیش از هزار تومان رسیده است.
اولین نرخ دلار حواله در سال جدید
از سوی دیگر، بازار ارز رسمی هم شاهد افزایش قیمت دلار و کاهش قیمت یورو بود؛ این اولین نوسان قیمت دلار و درهم رسمی در سال ۱۴۰۴ بود؛ و براساس اعلام مرکز مبادله ایران، دلار با افزایش نسبت به آخرین روز معاملاتی ۱۴۰۳، ۷۰ هزار و ۷۸۸ تومان قیمت خورد. نرخ حوالهای آن هم ۶۸ هزار و ۸۶۰ تومان نرخ گذاری شد. یورو هم با نوسان منفی ۷۶ هزار و ۳۱۸ تومان معامله شد و حواله یورو هم با کاهش ۷۴ هزار و ۲۴۰ تومان قیمت خورد. درهم امارات هم در بازار رسمی با افزایش ۱۹ هزار و ۲۷۵ تومان نرخ گذاری شد و حواله درهم ۱۸ هزار و ۷۵۰ تومان معامله شد.
تحلیل فنی بازار ارز از منظر مقایسه نرخ دلار و تتر
به گفته تحلیلگران بازار ارز، در شرایط فعلی که بازار دلار با کمعمقی و حجم پایین معاملات مواجه است، نمودار و روند قیمتی تتر از اعتبار تحلیلی بیشتری برخوردار شده و شاخص بهتری برای سنجش انتظارات فعالان بازار محسوب میشود.
این گروه معتقدند در زمانهای تشدید تنشهای سیاسی یا اقتصادی، فاصله قیمتی دلار و تتر افزایش مییابد و دلار در بازار آزاد رشد بیشتری را تجربه میکند؛ چراکه تقاضای فیزیکی و نیاز به اسکناس بیشتر میشود.
در مقابل، در دورههایی که فضای بازار به سمت آرامش حرکت میکند و از التهابها کاسته میشود، تتر اغلب بالاتر از دلار قیمتگذاری میشود. دلیل این موضوع به نگرش روانی بازار و سهولت دسترسی به تتر در معاملات دیجیتال باز میگردد؛ بهویژه زمانی که بازار ارز داخلی از عرضه کافی برخوردار باشد.
در نتیجه، نسبت میان تتر و دلار نهتنها بیانگر تفاوت در ماهیت معاملاتی آنهاست، بلکه بازتابی از سطح ریسک بازار، حجم نقدینگی و جهتگیری انتظارات سرمایهگذاران نیز بهشمار میرود. این نسبت میتواند در مواقع حساس بهعنوان یکی از سیگنالهای زودهنگام برای تشخیص جهت احتمالی بازار مورد استفاده قرار گیرد.
تتر در آستانه کانال ۱۰۰ هزار تومان، بیتکوین در سکوت مقاومتی
در بازار رمزارزها هم بیتکوین روز خود را با قیمت ۸۷ هزار و ۵۵۰ دلار آغاز کرد و در ادامه معاملات، در فضایی نسبتاً آرام و بدون هیجانات شدید، روندی متعادل را در همان محدوده دنبال کرد. این رمزارز پرچمدار در زمان نگارش این گزارش با اندکی اصلاح، در سطح ۸۷ هزار و ۲۱۰ دلار معامله شد. ثبات نسبی بیتکوین در این سطح، نشاندهنده تردید خریداران و فروشندگان در کوتاهمدت و انتظار برای محرکهای جدید اقتصادی یا سیاسی است.
از نگاه تحلیلگران تکنیکال، محدوده ۸۶ هزار و ۳۰۰ دلار به عنوان حمایت کلیدی بیتکوین در کوتاهمدت شناخته میشود. اگر این سطح حفظ شود، میتوان انتظار داشت قیمت با عبور از مقاومت ۸۸ هزار و ۹۰۰ دلار، به سمت سطوح بالاتر نظیر ۹۱ هزار دلار و ۹۳ هزار و ۵۰۰ دلار حرکت کند. اما در صورتی که قیمت به زیر سطح حمایتی نفوذ کند، احتمال افت تا سطح ۸۵ هزار دلار وجود دارد. در این شرایط، شاخصهایی نظیر رفتار دلار جهانی، تصمیمات فدرال رزرو در حوزه نرخ بهره و همچنین وضعیت ریسکپذیری سرمایهگذاران در بازارهای بینالمللی، نقش تعیینکنندهای در مسیر آینده بیتکوین ایفا خواهند کرد.
در سوی دیگر بازار، تتر به عنوان شاخص غیررسمی نرخ دلار در فضای رمزارزهای داخلی، همچنان در محدودههای بالا نوسان میکند. این استیبلکوین در ۲۴ ساعت گذشته در بازه ۹۷ هزار و ۵۰ تومان تا ۹۸ هزار و ۹۳۸ تومان نوسان داشت و در زمان تنظیم این گزارش، با قیمت ۹۸ هزار و ۶۹۰ تومان در حال معامله بود؛ سطحی که بهوضوح بازتابی از انتظارات تورمی، نبود تعادل در بازار ارز داخلی و تشدید تقاضای پوششی برای دلار است.
به گفته تکنیکالیستها، سطح ۹۷ هزار و ۲۰۰ تومان به عنوان حمایت اولیه و ۹۶ هزار و ۵۰۰ تومان به عنوان حمایت حیاتی تتر مطرح است. تثبیت قیمت بالاتر از این سطوح، چشمانداز صعود به مقاومت ۹۹ هزار و ۸۰۰ تومان و حتی ورود به کانال ۱۰۰ هزار تومان را تقویت میکند. با این حال، از دست رفتن این حمایتها میتواند جرقهای برای ورود به فاز اصلاحی و بازگشت به سطح ۹۴ هزار تومان باشد.
رکوردزنی طلای جهانی، سکه را هیجانی کرد؛ طلای داخلی در کانال جدید
امروز همچنین روند صعودی طلای جهانی بازار طلا و سکه داخل را نوسانی کرد و قیمت طلای آبشده با رشد کانالی به بالای ۳۵ میلیون رسید و قیمت سکه با تغییر دو کانالی به کانال ۹۹ میلیون تومان افتاد. قیمت هر اونس طلای جهانی هم امروز به رکورد تاریخی ۳۰۵۸ دلار رسید و برای نخستین بار از مرز ۳۰۵۶ دلار فراتر رفت.
این جهش کمسابقه در پی تشدید نااطمینانیهای اقتصادی و تنشهای ژئوپلیتیکی رخ داده است. ترکیبی از عوامل متعدد – از جنگ و درگیریهای منطقهای گرفته تا سیاستهای اقتصادی و پولی آمریکا – باعث اقبال سرمایهگذاران به طلا بهعنوان دارایی امن شده و قیمت آن را به سطوح بیسابقهای رسانده است.
با این حال، قیمت طلای جهانی که در اوایل روز با افزایش در سطح ۳۰۳۷ دلار قرار داشت؛ در ابتدا تا ۳۰۲۷ دلار کاهش یافت و سپس با افزایش تا سطح ۳۰۵۸ دلار بالا رفت و رکورد خود را شکست و در لحظه نگارش این گزارش در محدوده ۳۰۵۳ دلار در معامله بود.
معاملهگران فنی معتقدند حمایت قوی ۳۰۱۴ دلار برای طلا بهواسطه تقاضای امن و نگرانیهای اقتصادی همچنان پا برجاست. مقاومت پیش روی طلا هم در سطح ۳۰۵۶ دلار قرار دارد که عبور از آن نیازمند تضعیف دلار جهانی یا کاهش سود اوراق قرضه است. چشمانداز تصمیمات فدرال رزرو و دادههای اقتصادی آمریکا از جمله نرخ رشد اقتصادی و تورم، میتوانند نقش کلیدی در تعیین مسیر آتی طلا داشته باشند.
از سوی دیگر، قیمت طلای آبشده معاملات را در سطح ۳۴ میلیون و ۸۷۹ هزار تومان آغاز کرد و در پی افزایش قیمت طلای جهانی صعودی شد و به کانال بالاتر رفت و در زمان نگارش این گزارش، در محدوده ۳۵ میلیون و ۲۹۹ هزار تومان در معامله بود. هر گرم طلای ۱۸ عیار هم هشت میلیون و ۱۴۸ هزار تومان نرخگذاری شد.
تحلیلگران محدوده حمایتی طلای آبشده را در سطح ۳۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان پیشبینی میکنند و بر این باورند که هرگونه اصلاح تا این سطح به دلیل تقاضای بالا متوقف خواهد شد. از سوی دیگر، مقاومت کلیدی در ۳۵ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان میتواند مانع از ادامه صعود شود، مگر آنکه افزایش شدید قیمت دلار یا جهش قابل توجه طلای جهانی شرایط بازار را تغییر دهد.
به گفته معاملهگران فنی، سکه امامی در نخستین نوسان جدی سال جدید وارد فاز صعودی شد و با عبور از مقاومت روانی ۹۷ میلیون تومان، دو کانال بالا رفت و تا مرز ۹۹ میلیون تومان پیشروی کرد. تحلیلگران تکنیکال محدوده ۹۶ میلیون تومان را بهعنوان سطح حمایتی اصلی سکه شناسایی میکنند که در صورت افت قیمت، احتمال برگشت از این سطح بالا خواهد بود.
از سوی دیگر، مقاومت کلیدی سکه در محدوده ۱۰۰ میلیون تومان ارزیابی میشود. تثبیت بالای این سطح میتواند راه را برای صعود به کانالهای سهرقمی هموار کند. اما در صورتی که قیمت در عبور از این سد ناکام بماند، احتمال اصلاح مجدد به محدوده ۹۷ تا ۹۶ میلیون تومان دور از انتظار نیست. معاملهگران همچنین تأکید دارند که روند جهانی طلا و نرخ دلار، همچنان محرکهای اصلی جهتدهی به بازار سکه خواهند بود.
نیم سکه و ربع سکه هم امروز اولین نوسان خود را با افزایش تجربه کردند و به ترتیب ۶۲ میلیون تومان و ۳۴ میلیون تومان در معامله بودند و سکه گرمی نیز کماکان بدون تغییر ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان نرخگذاری شد.