تیتر امروز

پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ به فلسفه سیاسی مدرن نزدیک‌تر است/ چیزی به‌نام تفکیک قوا نداریم/ تن‌ها یک قوه داریم!
در سی‌ودومین برنامه دیدار اندیشه با علی اکبر گرجی مطرح شد:

پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ به فلسفه سیاسی مدرن نزدیک‌تر است/ چیزی به‌نام تفکیک قوا نداریم/ تن‌ها یک قوه داریم!

در سی‌و‌دومین برنامه دیدار اندیشه، ادامه گفتگو با دکتر علی اکبر گرجی، استاد دانشگاه و رئیس انجمن علمی حقوق اساسی ایران با موضوع "بررسی تطبیقی پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ با قانون مصوب - تحدید قدرت"...
چرا مشکلات عدیده اصفهان برای نماینده جنجالی این شهر اهمیتی ندارد؟

اصفهان درگیر ابر چالش‌ها، بانکی‌پور در پی قانون حجاب

برخی از نمایندگان مجلس مشکلات کشور را نمی‌بینند یا شاید نمی‌خواهند ببینند و فقط برای یکی دو موضوع خاص خودشان را با سرعت و پس از حضور اندک مردم در انتخابات، به مجلس رسانده‌اند تا دغدغه‌شان برطرف شود. مثلا همین امیرحسین بانکی‌پور که نامش با جریمه زنان و پوشش و حجاب گره خورده، نماینده شهر زیبای اصفهان است؛ شهری که نماینده آن بی‌توجه به مشکلات درگیر مسایل دیگری است.

کد خبر: ۱۸۱۷۸۵
۱۱:۵۲ - ۲۷ اسفند ۱۴۰۳

اصفهان درگیر ابر چالش‌ها، بانکی‌پور در پی قانون حجاب

دیدارنیوز: جستجویی ساده نشان می‌دهد که تقریبا در ۶ سال اخیر بانکی پور با ده‌ها نشست و سخنرانی و حضور در صداوسیما و مناظره‌ها به طور میانگین سالی فقط یک بار به صورت اشاره وار درباره مساله آب در اصفهان صحبت کرده است و برخلاف اصرارش برای سخن گفتن و اظهارنظر درباره موضوع حجاب، تقریبا کمترین پرداخت به موارد و مسائل اصفهان در سخنان او نمود دارد. به نظر می‌رسد بانکی پور و امثال او از چنان رفاه خوب و آسایشی برخوردار هستند که اکنون دغدغه هایشان نه فقط با مردم شهر خود که با تمام ایرانیان فرسنگ‌ها فاصله دارد.

امیرحسین بانکی‌پور، را باید در کنار اسامی نمایندگانی، چون امیرحسین ثابتی و حمید رسایی و ... در ردیف نمایندگان جنجالی دانست که از اساس نامشان با حاشیه و بلوا گره خورده است.

بانکی پور از طراحان اصلی قانون حجاب، و مدافعان آن است که بار‌ها به دفاع از این قانون جنجالی پرداخت البته که این مدافع بزرگ تنها با کسب ۱۵۲ هزار و ۶۲۸ رای از حوزه انتخابیه اصفهان که بیش از یک میلیون و هفتصد هزار واجد شرایط داشت، وارد مجلس دوازدهم شد.

به نقل از اقتصاد ۲۴، جالب‌تر شاید این باشد که خود او در دوره قبل یعنی در مجلس یازدهم ۲۴۵ هزار و ۶۲۹ رأی آورده بود؛ و این یعنی بانکی‌پور حتی در بین اصولگرایان اصفهان هم ۳۷درصد از آرای قبلی خودش ریزش داشت.

مساله آرای بانکی پور و کاهش آن البته بار‌ها مورد اشاره و سوژه قرار گرفته بود. چنان که خود او در اشاره به این مساله گفته بود: «همه من را به قانون حجاب می‌شناختند، حتی دوستان گفتند این دفعه کاندیدا نشو؛ مردم بهت رأی نمی‌دهند، زیرا این قانون را قبول ندارند. با این حال من رأی اول اصفهان شدم.»

او که این سخنان را در مناظره با محسن برهانی، وکیل و حقوقدان مطرح کرده بود، وقتی با پرسش او مواجه شد که چند درصد آرا، رأی اول شدید گفت: با هر درصدی!

پاسخ بانکی پور باعث خنده حاضرین در فیلم شد.

نکته این جاست که بانکی پور هیچ اشاره‌ای، اما به کاهش تا یک سوم آرای کسب شده خود نمی‌کند. در شرایطی که پایگاه رای او به طور مستقیم در میان اصولگرایان اصفهان است، اما همین وضعیت نیز نشان می‌دهد که او با کاهش جدی در سبد آرای خود مواجه شده و شاید در انتخاباتی با مشارکت بالای مردمی و نامزد‌هایی با تنوع بیشتر او حتی نمی‌توانست همین میزان از آرا را نیز کسب کند.

حوزه انتخابی او بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر واجد شرایط رای دادن داشته و او با کمتر از ۱۰ درصد آرای واجدین شرایط راهی مجلس شده و حالا می‌خواهد برای کل شهروندان یک کشور ۸۵ میلیون نفری تصمیم بگیرد.

نظرات عجیب و جنجالی بانکی پور و حواشی که همیشه دارد

بانکی پور البته در مجلس یازدهم رییس کمیسیون ویژه بررسی طرح جوانی جمعیت و تعالی خانواده بود. از جنجال برانگیزترین موارد این قانون حذف غربالگری اجباری است. بانکی پور در دفاع از این تصمیم و قانون در سال ۱۳۹۹ گفت: «پیش‌تر از اینکه ما بخواهیم به موضوع غربالگری ورود کنیم خود وزارت بهداشت از دو سال گذشته متوجه ایرادات جدی روند غربالگری در کشور شده بود و خود وزارتخانه اقدامات خوبی هم آغاز کرده بود، برهمین اساس ما قصد داشتیم این موضوع را قانونمند کنیم که این کار هم انجام شد.»

او از چهره‌هایی بود که حضورش در برنامه جهان آرا و تشریح جزء به جزء مجازات‌هایی که در لایحه حجاب تغییر داده شده و در مجلس برای آنچه بی حجابی خوانده می‌شد با واکنش‌های زیادی همراه بود. او اردیبهشت سال جاری در برنامه جهان آرا شبکه افق حاضر شد و گفت که «مبالغ جریمه در قانون عفاف و حجاب، با مشورت کارشناسان مختلف تعیین شده؛ جریمه مرحله اول ۳ میلیون تومان است که البته در وهله نخست ۱.۵ میلیون تومان معلق در نظر گرفته می‌شود که اگر فردا یا چند روز بعد تکرار شد، هم یک و نیم میلیون و هم ۳ میلیون بعدی باید پرداخت شود».

بانکی پور هم چنین از جریمه در نظر گرفته شده به صورت ویژه و خاص برای سلبریتی‌ها نیز دفاع و تاکید کرد که «در قانون جدید عفاف و حجاب، بین مردم عادی و سلبریتی‌ها در این زمینه تفاوت قائل شده است؛ هر فرد مشهوری که روی جامعه تاثیرگذار است، آن‌هایی که با خارج در ارتباط هستند و پروژه هنجارشکنی دارند و همچنین سکو‌هایی که مورد استفاده قرار می‌گیرند، جریمه سنگین تری هم خواهند شد، اعتقاد داریم تمرکز باید روی سرمنشا باشد و به این ترتیب بسیاری از مشکلات حل خواهد شد».

یکی دیگر از جنجالی‌ترین نظرات دیگر او که حدود سه سال پیش مطرح شد این بود که پیشنهاد کاهش سن ازدواج دختران ایرانی به دلیل بلوغ زودرس را مطرح کرد و حتی اظهاراتی مبنی بر لزوم ایجاد بستر برای ازدواج دختران ایرانی با مردان شیعه سایر کشور‌ها نیز از زبان او نقل شد که حتی واکنش زنان حاضر در مجلس یازدهم را نیز برانگیخت.

اظهارات او مبنی بر اینکه «در ترکیه هر مرد به طور متوسط با ۱۵ زن شریک جنسی است؛ بعضی هم تا ۵۰ زن و این رهاورد کشف حجاب آتاتورک است» نیز با واکنش‌های زیادی همراه و منبع این اظهارات از نظر آماری نیز با تشکیک جدی مواجه شد.

بانکی پور هم چنین در اردیبهشت سال جاری نیز لایحه حجاب را «گنجینه جواهر» خواند و تاکید کرد که «انتقادات به لایحه عفاف و حجاب سه دسته است، دسته اول انتقاداتی است که اصلاح شده است و اصلا وجود ندارد، دسته دوم انتقاداتی درست بوده است که در این دوره اصلاح شده است، اما دسته سوم انتقاداتی اختلافی است.»

البته که این نماینده جنجالی در تیرماه سال جاری و در دوران انتخابات ریاست جمهوری نیز در ویدیویی حمایت قاطع خود از سعید جلیلی را اعلام کرد. در نهایت نیز جلیلی انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری را به مسعود پزشکیان باخت.

جالب این جاست که در ویدیویی که به تازگی از او منتشر شده و در فضای مجازی دست به دست می‌شود، بانکی پور ادعا‌هایی را درباره قانون عفاف و حجاب و گلایه از ابلاغ نشدنش مطرح می‌کند؛ او در این ویدئو اظهار داشت: اینکه شش ماه از تصویب یک قانونی می‌گذرد و دولت در ابلاغ آن قانون تعلل می‌کند، برای اولین بار است که در تاریخ جمهوری اسلامی رخ می‌دهد.

وی در ادامه همچنین تاکید کرد که مردم از ابلاغ نشدن قانون عفاف و حجاب از جانب دولت ناراحت هستند.

احتمالا منظور این نماینده جنجالی از مردم نیز در نهایت همان انگشت شماری هستند که در برابر مجلس تجمع می‌کنند و اخیرا در میان خود دچار اختلاف و درگیری شدند. نماینده‌ای که البته آرای او به ۱۰ درصد واجدین شرایط حوزه انتخابیه اش نیز نمی‌رسد احتمالا چنان اقلیت گراست که مردم برای او به مفهوم همراهان خودش تعبیر می‌شود.

جالب‌تر اینکه او به عنوان عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در نشست خبری گفت: قانون حجاب مسلما ابلاغ خواهد شد و تاکید کرد که: شورای عالی امنیت ملی هیچ رای‌گیری در مورد قانون حجاب نداشته است.

مساله این جاست که آن چه می‌گفت قلب واقعیت است چرا که شورای عالی امنیت ملی رای گیری نمی‌کند، بلکه دستور صادر کرده و درباره این دستور تقریبا چندین نماینده مجلس و شخص رئیس مجلس نیز سخن گفته‌اند.

اصفهان درگیر کلان بحران‌ها و آقای نماینده به دنبال قانونی پرحاشیه و جنجالی!

اما آن چه این بار موضوع سخنان امیرحسین بانکی پور، این شاگرد مصباح یزدی را از همیشه متفاوت‌تر کرده شاید وضعیت اسفبار زیست محیطی و بحران‌های چند گانه حوزه انتخابی وی باشد.

زاینده‌رود، شریان حیاتی و نگین تاریخی اصفهان، امروز به نمادی از بحران‌های زیست‌محیطی و مدیریتی تبدیل شده است. این رودخانه که روزگاری با جریان دائمی خود، هویت فرهنگی و برند گردشگری اصفهان را در سطح ملی و بین‌المللی می‌ساخت، حالا در سکوت و خشکی فرو رفته و چهره‌ای بی‌روح از شهر به نمایش گذاشته است.

مساله خشکی زاینده رود، اما تنها زیبایی و رونق شهر نیست؛ زاینده رود خشک به معنای بحران‌های چندگانه برای شهری است که اکنون با همه بنا‌های تاریخی اش در خطر فرونشست و فروپاشی قرار گرفته است. چنان چه اکنون اصفهان با مجموعه‌ای از چالش‌های زیست‌محیطی روبه‌روست که هر کدام به تنهایی می‌توانند بحران‌آفرین باشند، اما در کنار هم تصویری نگران‌کننده‌تر ارائه می‌دهند؛ یکی از مهم‌ترین این بحران‌ها، خشکی کامل تالاب گاوخونی است.

تالابی که روزگاری به عنوان یکی از مهم‌ترین زیستگاه‌های پرندگان مهاجر و ذخیره‌گاه تنوع زیستی ایران شناخته می‌شد، اکنون به بیابانی بی‌جان تبدیل شده است؛ همزمان، ذخایر سد زاینده‌رود به پایین‌ترین سطح خود رسیده، و رودخانه‌ای که زمانی شریان حیاتی اصفهان بود، حالا تنها خاطره‌ای از گذشته‌های پرآب در ذهن مردم باقی گذاشته است.

در کنار بحران آب، آلودگی هوا به‌ویژه در فصول سرد سال، نفس‌های شهر را به شماره انداخته و مازوت‌سوزی یکی از اصلی‌ترین دلایل این آلودگی است، بحرانی که نه‌تن‌ها سلامت شهروندان را تهدید می‌کند، بلکه نشان‌دهنده ناتوانی سیاست‌گذاران در کنترل و مدیریت آلاینده‌ها است، روندی که مدتهاست ادامه دارد و پیش بینی می‌شود عادی سازی شده و تا آخر امسال ادامه دارد.

آن چه این بحران‌ها را پیچیده‌تر می‌کند، نه فقط ابعاد محیط‌زیستی آنها، بلکه فقدان واکنش مؤثر از سوی مسئولان است. در حالی که وضعیت بحرانی اصفهان نیازمند اقداماتی فوری و قاطع است، سیاست‌های اتخاذ شده تاکنون بیشتر بر محور صدور مصوبات بی‌اثر یا بازدید‌های نمایشی متمرکز بوده و البته در این بین دستکم از نماینده‌ای از این حوزه انتخابیه که مدعی بالاترین میزان رای است، تقریبا هیچ نطق و اشاره‌ای به مشکلات شهر و استانش در همه سال‌های اخیر نداشته است.

اصفهان از نصف جهان ایران تا ایستادن بر لبه هولناک فروپاشی زیستی و تاریخی

ترک بر سازه‌های تاریخی اصفهان، نه‌تن‌ها از وقوع یک فاجعه در میراث باستانی و تاریخ ایران خبر می‌دهد بلکه از وقوع حادثه‌ای هولناک در بستر اکوسیستمی سرزمین حکایت می‌کند، حادثه‌ای که از بین رفتن حیات در فلات مرکزی ایران را هشدار می‌دهد.

اکنون نیز کم‌آبی و فرونشست زمین، آلودگی صنعتی و گردوغبار ناشی از روند خشکی رودخانه زاینده‌رود و مرگ تالاب گاوخونی در پایاب این بزرگ‌ترین رودخانه فلات مرکزی ایران، ساعت شنی بیابانی شدن اصفهان را سرعت بخشیده و رنگ زندگی در اصفهان این شاهزاده افسون‌شده را روزبه‌روز خاکستری‌تر می‌کند.

چنان چه حال مطالعات مرکز تحقیقات وزارت مسکن و شهرسازی نشان می‌دهد اگر روند فرونشست دشت اصفهان-برخوار به روش کنونی ادامه پیدا کند، آبخوان‌های این منطقه در کمتر از پنج دهه آینده فرو خواهند نشست و باید پایان منابع آب در این منطقه را اعلام کرد.

در حقیقت چمره بی آبی و بحران‌های زیست محیطی چنان بر این شهر افزایش یافته که فروپاشی بافت تاریخی و آثار باستانی اصفهان را باید اولین ضربه دانست و در ادامه می‌تواند حیات این شهر را به طور جدی تهدید کند.

فارغ از یاد کردن از اصفهان به عنوان نصف جهان، اصفهان را نگین لاجورد ایران می‌دانند چنان که یزد را نگین کهربایی ایران و نیشابور را نگین فیروزه‌ای ایران و شیراز و ... را؛ در چنین شرایطی فروپاشی اصفهان یعنی فروپاشی قلب ایران و خطر بحران‌های آبی این شهر به شدت جدی شده است.

در چنین وضعیتی از نماینده پایدارچی این شهر، درباره بحران هایش که باید آن را بحران‌های ملی دانست چقدر شنیده‌ایم؟ بانکی پور به جز حرف زدن درباره قانون حجاب که طراح و حامی آن است، تاکید دارد برخلاف مصالح کشور و دستور شورای عالی امنیت ملی اجرا شود؛ اساسا درباره کدام مشکل شهر اصفهان از آلودگی هوا تا فرونشست زمین، وضعیت زاینده رود، بحران آب، مشکلات معیشت و کسب و کار شهروندان این شهر سخن گفته است؟

او به جز موضوعاتی جز فرزندآوری، ازدواج همگانی و قوانین دست و پاگیر برای شهروندان آیا هیچ مساله دیگری را در نظر نداشته است؟ اساسا در ابعاد ملی آیا این نماینده جنجالی وضعیت معیشت کارگران، دستمزدها، اوضاع اقتصادی را هیچ گاه در نظر داشته، یا دغدغه‌های او تنها به مواردی محدود می‌شود که در افکار خود اوست؟

جستجویی ساده نشان می‌دهد که تقریبا در ۶ سال اخیر بانکی پور با ده‌ها نشست و سخنرانی و حضور در صداوسیما و مناظره‌ها به طور میانگین سالی فقط یک بار به صورت اشاره وار درباره مساله آب در اصفهان صحبت کرده است و برخلاف اصرارش برای سخن گفتن و اظهارنظر درباره موضوع حجاب، تقریبا کمترین پرداخت به موارد و مسائل اصفهان در سخنان او نمود دارد.

به نظر می‌رسد بانکی پور و امثال او از چنان رفاه خوب و آسایشی برخوردار هستند که اکنون دغدغه هایشان نه فقط با مردم شهر خود که با تمام ایرانیان فرسنگ‌ها فاصله دارد.

منبع: اقتصاد24
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
بانکی بیخودی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۸
0
0
این رااصلاادم حساب نمیکنیم چه برسه نماینده.کارش تمومه.برای دفعه ی بعدنماینده محلشون هم نمیشه چه برسه شهر
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی