تیتر امروز

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟
ویژه برنامه نوروزی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی؛ بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ (قسمت چهارم)

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟

این چهارمین قسمت از ویژه برنامه نوروزی ۱۴۰۴ دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی است که به بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ می‌پردازد. در این برنامه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید آمریکا و سقوط بشار...
گام‌های جدی‌تر بریتانیا برای حفظ صلح در اوکراین

نشست لندن؛ رونمایی از طرح کمک به اوکراین/ ایجاد سازوکاری برای جلوگیری از حمله مجدد روسیه

در نشست امنیتی لندن که با حضور رهبران اروپا، کانادا و ترکیه برگزار شد، چهار اصل اساسی مورد توافق قرار گرفت؛ از جمله تداوم حمایت نظامی از اوکراین و ایجاد یک سازوکار برای جلوگیری از حمله مجدد روسیه به اوکراین.

کد خبر: ۱۸۱۱۰۱
۰۹:۳۰ - ۱۳ اسفند ۱۴۰۳

نشست لندن؛ رونمایی از طرح کمک به اوکراین/ ایجاد سازوکاری برای جلوگیری از حمله مجدد روسیه

دیدارنیوز: کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا پس از نشست امنیتی لندن که با حضور رهبران اروپا، کانادا و ترکیه برگزار شد، از گام‌های جدید برای کمک به اوکراین و امنیت قاره اروپا رونمایی کرد. او شرایط فعلی را "نقطه عطف تاریخی" نامید.

به نقل از دویچه‌وله، کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا در پایان نشست سران کشورهای اروپایی، کانادا و ترکیه و دبیرکل ناتو در کنفرانس خبری گفت: «ما در یک نقطه عطف تاریخی قرار داریم.»

اقدامات مورد توافق در نشست لندن

بریتانیا، فرانسه و برخی کشورهای دیگر توافق کردند که همراه با اوکراین روی طرحی برای توقف درگیری‌ها کار کنند. این طرح سپس با ایالات متحده مورد بررسی قرار می‌گیرد و به‌طور مشترک اجرایی ‌می‌شود.

چهار اصل اساسی که مورد توافق قرار گرفت:

تداوم حمایت نظامی از اوکراین

حضور اوکراین در هرگونه مذاکرات صلح

ایجاد یک سازوکار برای جلوگیری از حمله مجدد روسیه به اوکراین

تشکیل "ائتلاف حامیان صلح" برای دفاع از اوکراین و تضمین صلح در این کشور

بریتانیا ۱،۶ میلیارد پوند (۲،۰۱ میلیارد دلار) به اوکراین اختصاص خواهد داد تا این کشور بتواند موشک‌های جدید خریداری کند.

اهمیت هماهنگی اروپا و آمریکا

کی‌یر استارمر تأکید کرد که اروپا باید نقش اصلی را در هر توافق صلحی ایفا کند، اما برای موفقیت این طرح، حمایت ایالات متحده ضروری خواهد بود.

نخست‌وزیر بریتانیا در پاسخ به این پرسش که آیا نگران شکاف میان غرب بر سر حمایت از اوکراین است، تأکید کرد که اروپا و آمریکا باید در کنار یکدیگر بایستند.

نشست لندن؛ رونمایی از طرح کمک به اوکراین/ ایجاد سازوکاری برای جلوگیری از حمله مجدد روسیه

این اظهارات پس از سخنان جورجا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا، مطرح شد که هشدار داده بود غرب باید از خطر اختلاف و تفرقه پرهیز کند.

استارمر گفت که با ملونی در این زمینه اتفاق‌نظر دارد: «امنیت اروپا به این وابسته است که این قاره به‌طور نزدیک با ایالات متحده هماهنگ باشد.»

"ائتلاف حامیان صلح" فراتر از قاره اروپا

نخست‌وزیر بریتانیا گسترش "ائتلاف حامیان صلح" به کشورهای خارج از اروپا، از جمله کانادا را ممکن دانست. وی گفت: «کانادا در حوزه‌هایی مانند آموزش نیروها فعال بوده و همواره یک متحد قابل‌اعتماد بوده است.»

کی‌یر استارمر همچنین در مورد ارائه طرح جدید به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، گفت که شب گذشته با او صحبت کرده، اما جزئیات مکالمه را فاش نکرد.

او تأکید کرد: «من این مسیر را انتخاب نمی‌کردم اگر فکر نمی‌کردم که نتیجه مثبتی خواهد داشت و ما می‌توانیم با یکدیگر در این مسیر حرکت کنیم.»

گام‌های جدی‌تر بریتانیا برای حفظ صلح در اوکراین

کی‌یر استارمر در پاسخ به کریس میسون، سردبیر سیاسی بی‌بی‌سی، که پرسید آیا پس از تنش میان ترامپ و ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی‌اش احساس مسئولیت بیشتری برای دستیابی به صلح دارد، گفت: «بریتانیا در طول تاریخ نشان داده که در چنین شرایطی گام برمی‌دارد، و اکنون نیز باید همین کار را انجام دهیم. به همین دلیل است که ما در این مسیر حرکت می‌کنیم.»

وی افزود که چندین کشور دیگر نیز امروز اعلام کرده‌اند که مایل به پیوستن به این طرح هستند. استارمر تأکید کرد: «اگر برخی کشورها اقدام نکنند، ما در همین وضعیت باقی خواهیم ماند. این یک برنامه هدفمند است تا حرکت و شتاب لازم را ایجاد کند و در عین حال صلح را حفظ کند. همچنین تضمین می‌کند که ما در هماهنگی کامل با آمریکا باقی بمانیم، زیرا این بهترین راه برای حفظ امنیت اروپا و بریتانیاست.»

استارمر: آمریکا همچنان یک متحد قابل‌اعتماد است

بت ریگبی، خبرنگار اسکای نیوز، از استارمر پرسید که آیا ائتلاف حامیان صلح بدون حمایت ایالات متحده کافی خواهد بود؟ استارمر پاسخ داد: «من این نظر را که آمریکا یک متحد غیرقابل‌اعتماد است، نمی‌پذیرم. هیچ دو کشوری در جهان به‌اندازه بریتانیا و ایالات متحده به هم نزدیک نیستند.»

وی تأکید کرد که تمامی مذاکرات امروز بر این اساس بوده که این طرح با حمایت آمریکا پیش خواهد رفت: «به همین دلیل شب گذشته با ترامپ صحبت کردم.»

"تنها راه حفظ ثبات بریتانیا، دفاع از صلح در اوکراین است"

رابرت پستون، خبرنگار ITV، از استارمر پرسید که آیا بریتانیا ممکن است نیروهای خود را برای نظارت بر اجرای توافق صلح در اوکراین اعزام کند؟ او همچنین پرسید که آیا این احتمال وجود دارد که بریتانیا مستقیماً درگیر جنگ با روسیه شود؟

استارمر پاسخ داد که هدف از هرگونه توافق، حفظ صلح است، نه تشدید درگیری. وی افزود: «تنها راه حفظ ثبات در بریتانیا، دفاع از صلح در اوکراین است و ما باید اطمینان حاصل کنیم که قادر به انجام این کار هستیم.»

نخست‌وزیر بریتانیا هشدار داد: «چیزی که تاریخ به ما آموخته این است که اگر در اروپا درگیری وجود داشته باشد، سرانجام بر بریتانیا نیز تأثیر خواهد گذاشت.»

وی تأکید کرد: «اکنون دیگر زمان حرف زدن نیست. وقت آن رسیده است که اقدام کنیم، مسئولیت بپذیریم و رهبری خود را نشان دهیم.»

رهبران کشورهای غربی توافق کردند که گروهی از کشورهای اروپایی طرحی برای برقراری آتش‌بس در اوکراین تدوین کنند. این طرح سپس با ایالات متحده و دولت دونالد ترامپ مورد بحث قرار خواهد گرفت.

استارمر بر اهمیت حمایت آمریکا تأکید کرد و گفت که همراهی واشنگتن برای موفقیت این ابتکار حیاتی است.

رئیس کمیسیون اروپا: اروپا باید برنامه تسلیحاتی خود را گسترش دهد

اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، پیش از این کنفرانس خبری اعلام کرد که اروپا باید به‌سرعت برنامه‌های تسلیحاتی خود را گسترش دهد و کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید آزادی مالی بیشتری برای افزایش هزینه‌های دفاعی خود داشته باشند.

وی در لندن، پس از نشست حمایت از اوکراین، گفت: «اروپا باید به ایالات متحده نشان دهد که آماده دفاع از دموکراسی است.»

فون در لاین همچنین تأکید کرد: «پس از سال‌ها کمبود سرمایه‌گذاری در حوزه دفاعی، اکنون ضروری است که این سرمایه‌گذاری‌ها در بلندمدت افزایش یابند. کشورهای عضو باید فضای مالی بیشتری برای تقویت توان دفاعی خود داشته باشند.»

آمریکا: اوکراین به رئیس‌جمهوری نیاز دارد که برای صلح آماده است

در این میان مایکل والتز، مشاور امنیت ملی آمریکا، اعلام کرد که ایالات متحده انتظار دارد رئیس‌جمهور اوکراین شخصی باشد که برای رسیدن به صلح با روسیه آماده مذاکره باشد.

او در گفت‌وگویی با شبکه سی‌ان‌ان که پرسیده شد آیا دونالد ترامپ خواستار کناره‌گیری زلنسکی است پاسخ داد: «ما به رهبری نیاز داریم که بتواند با ما و در نهایت با روسیه مذاکره کند و این جنگ را پایان دهد.»

والتز مشخص نکرد که آیا زلنسکی از نظر آمریکا می‌تواند این نقش را ایفا کند یا خیر اما گفت: «اگر مشخص شود که انگیزه‌های شخصی یا سیاسی زلنسکی با پایان درگیری‌ها در تضاد است، آن‌ وقت ما با یک مشکل جدی روبه‌رو خواهیم شد.»

زلنسکی بارها تأکید کرده که خواهان صلح است، اما نه تحت شرایطی که روسیه تعیین ‌می‌کند.

گفت‌وگوی زلنسکی و جورجا ملونی درباره برنامه صلح اوکراین

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، اعلام کرد که با جورجا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا، درباره یک برنامه مشترک برای پایان دادن به جنگ روسیه مذاکره کرده است.

زلنسکی در پیامی در تلگرام نوشت: «هیچ‌کس غیر از پوتین خواهان ادامه این جنگ نیست. به همین دلیل، مهم است که موضع اوکراین را در همکاری با متحدان اروپایی و ایالات متحده تقویت کنیم.»

وی تأکید کرد: «اوکراین به صلحی نیاز دارد که با تضمین‌های امنیتی قابل اعتماد همراه باشد.»

نخست‌وزیر چک: حمایت نظامی از اوکراین برای صلح پایدار ضروری است

پتر فیالا، نخست‌وزیر جمهوری چک، تأکید کرد که کمک نظامی به اوکراین شرطی اساسی برای رسیدن به صلح پایدار است.

وی در پراگ، پیش از سفر برای حضور در نشست امنیتی لندن، گفت: «هدف ما صلحی عادلانه و پایدار است. برای رسیدن به این هدف، باید حمایت نظامی از اوکراین را افزایش دهیم و در آینده نیز توان دفاعی این کشور را تقویت کنیم. تنها در این صورت می‌توانیم صلحی بلندمدت را تضمین کنیم.»

لاوروف: ترامپ واقع‌بین است، اروپا جنگ را طولانی می‌کند!

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، از اظهارات دونالد ترامپ در برابر ولودیمیر زلنسکی دفاع کرد و گفت که ترامپ "یک سیاستمدار عمل‌گرا با عقل سلیم است".

لاوروف همچنین کشورهای اروپایی را متهم کرد که مایل به ادامه جنگ در اوکراین هستند.

ترامپ پیش‌تر زلنسکی را مسئول ادامه جنگ دانسته بود، در حالی‌که اوکراین بیش از سه سال است که در برابر حملات روسیه مقاومت می‌کند.

زلنسکی اعلام کرده که حاضر به پذیرش هیچ مصالحه‌ای به نفع پوتین نیست، زیرا روسیه بخش‌هایی از اوکراین را به‌طور غیرقانونی اشغال کرده است.

کشورهای اروپایی نیز هشدار داده‌اند که نباید نقش روسیه به‌عنوان متجاوز و اوکراین به‌عنوان قربانی این جنگ نادیده گرفته شود.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی