تیتر امروز

اکبرنژاد: گرفتاری از جایی شروع شد که دولت‌ها در چشم ما از ملت بزرگتر شدند/مقاومت مدنی یعنی بخش کثیری از جامعه پاسخ‌های مشترک به حاکمیت بدهند
در سی‌وسومین برنامه دیدار اندیشه مطرح شد:

اکبرنژاد: گرفتاری از جایی شروع شد که دولت‌ها در چشم ما از ملت بزرگتر شدند/مقاومت مدنی یعنی بخش کثیری از جامعه پاسخ‌های مشترک به حاکمیت بدهند

در سی‌وسومین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمدتقی اکبر نژاد مجتهد و مدرس حوزه در خصوص "نقش خدا و مردم در تحولات اجتماعی گفت‌و‌گو کردیم.
مهدی مطهرنیا: آینده پر از عدم قطعیت است/ هنوز سر کودتای ۲۸ مرداد دعواست/هر مقطعی از تاریخ گفتمان خودش را دارد
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد:

مهدی مطهرنیا: آینده پر از عدم قطعیت است/ هنوز سر کودتای ۲۸ مرداد دعواست/هر مقطعی از تاریخ گفتمان خودش را دارد

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ، انسیه پولادزاده پژوهشگر مطالعات ارتباطی و محمدرضا وفائی، پژوهشگر علوم اعصاب فرهنگی...
شنبه سرنوشت‌ساز سر رسید، شنبه‌ای دیگر در راه/ پاسخ مثبت مردم ایران به رابطه با آمریکا/ همسویی تندروهای داخلی و اسرائیل
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

شنبه سرنوشت‌ساز سر رسید، شنبه‌ای دیگر در راه/ پاسخ مثبت مردم ایران به رابطه با آمریکا/ همسویی تندروهای داخلی و اسرائیل

این هشتاد و پنجمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
رییس کل سازمان نظام پزشکی هشدار داد

کاهش ۶۰ درصدی ولادت‌ها نسبت به ۴ دهه گذشته

محمد رئیس‌زاده، رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی نسبت به کاهش چشمگیر رشد جمعیت در کشور هشدار داد و گفت: در سال ۱۴۰۲ میزان ولادت‌ها نسبت به ۴۰ سال گذشته، ۶۰ درصد کاهش داشته است.

کد خبر: ۱۷۸۰۱۵
۱۹:۵۳ - ۱۲ دی ۱۴۰۳

کاهش ۶۰ درصدی ولادت‌ها نسبت به ۴ دهه گذشته

دیدارنیوز: رییس کل سازمان نظام پزشکی با هشدار نسبت به کاهش چشمگیر رشد جمعیت در کشور گفت: در سال ۱۴۰۲ میزان ولادت‌ها نسبت به ۴۰ سال گذشته، ۶۰ درصد کاهش داشته است.

محمد رئیس‌زاده، رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی، در دومین کنگره کشوری چالش‌های بالینی زایمان با تأکید بر دستاورد‌های قابل‌توجه ایران در حوزه سلامت مادران و زایمان، در عین حال از فشار‌های اقتصادی و مشکلات ناشی از کمبود حمایت‌ها از جامعه پزشکی انتقاد کرد و از مسئولین خواست تا به مشکلات این بخش توجه بیشتری داشته باشند.

او ضمن تقدیر از تلاش‌های شبانه‌روزی پزشکان و متخصصین زنان و زایمان، تاکید کرد که جان این سرزمین در دستان این گروه از پزشکان است.

او با اشاره به نقش حیاتی متخصصان زنان و زایمان در سلامتی جامعه، گفت: سلامتی افرادی که متولد می‌شوند و مادران در دستان شماست.

او همچنین با اشاره به پیشرفت‌های مهم در کاهش مرگ و میر مادران باردار در کشور، گفت: در حال حاضر، آمار مرگ و میر مادران باردار در کشور ۱۸ در ۱۰۰ هزار است که یک‌سوم پیش‌بینی‌های جهانی را شامل می‌شود. در حال حاضر، ما بین ۲۰ تا ۲۵ مرگ و میر مادران باردار به ازای هر صد هزار تولد داریم که کاهش چشمگیر در مرگ ومیر‌ها افتخاری برای جامعه پزشکی کشور است که توانسته‌ایم این عدد مهم را تا این حد کاهش دهیم و جزء کشور‌های برتر در دنیا باشیم.

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی سپس به مشکلات اقتصادی جامعه پزشکی اشاره کرد و گفت: متأسفانه قدر جامعه زنان و زایمان به‌طور شایسته درک نمی‌شود و مسئولین باید در نوع نگاه خود به جامعه پزشکی تجدید نظر کنند. دو پیش‌فرض اشتباه در محاسبات مسئولین ما وجود دارد که باعث ایجاد برداشت‌های اشتباه از وضعیت جامعه پزشکی شده است. یکی اینکه وضعیت پزشکان خوب است و پیش‌فرض دوم اینکه افزایش تعرفه‌ها معادل افزایش دستمزد جامعه پزشکی است. در حالی که تنها ۹ درصد از تعرفه‌ها مربوط به دستمزد جامعه پزشکی است و مابقی آن مربوط به هتلینگ، تجهیزات پزشکی و سایر اجزا است.

رئیس‌زاده سپس به آمار دستمزد پزشکان پرداخت و گفت: از سال ۱۳۹۰ تا به امروز، حق‌الزحمه پزشکان از ۳۶ هزار تومان به ۸۱ هزار تومان افزایش یافته است، یعنی کمتر از سه برابر، در حالی که حداقل حقوق کارگری ۲۳ برابر افزایش داشته است. این آمار نشان‌دهنده وضعیت بحرانی است.

او ادامه داد: در حوزه ویزیت نیز وضعیت بدتر است. به‌طور میانگین در دنیا، ایران رتبه ۱۰۲ را در زمینه ارزش ویزیت پزشکی دارد. در حالیکه ارزش ویزیت در کشور‌های اطراف ایران بین هفت تا ۱۰ دلار است.

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی در خصوص وضعیت آتی جمعیت کشور نیز هشدار داد و گفت: در حال حاضر، وضعیت جمعیت کشور مطلوب نیست. در سال ۱۳۶۲، دو میلیون و ۲۰۰ هزار تولد زنده و ۲۲۰ هزار فوتی داشتیم. میزان مرگ و میر در آن زمان یک‌دهم موالید بود. اما در سال ۱۴۰۲، تنها یک میلیون و ۵۷ هزار تولد زنده و در مقابل نیز ۴۴۰ هزار مرگ و میر ثبت شده است، که این نشان‌دهنده کاهش شدید موالید است.

بنابر اعلام روابط‌عمومی برگزاری این کنگره، وی همچنین از وضعیت بحرانی سه استان کشور که در حال حاضر در چاه جمعیتی قرار دارند و نرخ جایگزینی آن‌ها بسیار پایین است، خبر داد و افزود: اگر این روند ادامه یابد، در سال ۱۴۱۵، رشد جمعیتی کشور به صفر خواهد رسید و میزان مرگ و میر با تولد‌های زنده برابر خواهد شد.

رئیس‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت سلامت و پیشگیری از مرگ و میر‌ها پرداخت و اظهار کرد: سه عامل اصلی مرگ و میر در کشور عبارتند از بیماری‌های غیرواگیر، سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی عروقی، حوادث جاده‌ای و تصادفات. ما باید تلاش کنیم تا حداقل جمعیت زنده را بدون دلیل از دست ندهیم. در حال حاضر، سالانه نزدیک به ۲۲ هزار تلفات جاده‌ای داریم و باید برنامه‌ریزی شود تا این آمار کاهش یابد.

او همچنین تأکید کرد: باید بیماری‌های غیرواگیر را کنترل کنیم و نباید تنها به افزایش فرزندآوری بسنده کنیم. در این راستا، باید به‌طور جدی از مرگ و میر‌ها جلوگیری کنیم.

در پایان، رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی اعلام کرد که این سازمان آمادگی کامل دارد و وظیفه خود می‌داند که هر اقدامی را که می‌توان انجام دهد تا وضعیت بهبود یابد و گفت: ما در سازمان نظام پزشکی وظیفه خود می‌دانیم که هر اقدامی که می‌توانیم انجام دهیم تا سلامت این سرزمین حفظ شود.

ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۲۸ فروردين
امروز پنجشنبه ۲۸ فروردين
امروز پنجشنبه ۲۸ فروردين
امروز پنجشنبه ۲۸ فروردين
پرطرفدارترین ها