تیتر امروز

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...
حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
در مراسم تجلیل از مقام زن مطرح شد

پزشکیان: هیچ مردی بدون همراهی یک زن نتوانسته به جایی برسد

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری در مراسم تجلیل از مقام زن گفت: هیچ مردی بدون همراهی یک زن نتوانسته به جایی برسد. این را با تمام باور خود می‌گویم. من بلد نیستم از کسی تعریف کنم. این اعتقاد دارم. اگر ما توانستیم در اینجا باشیم باز به خاطر همسر است.

کد خبر: ۱۷۷۴۵۴
۱۱:۴۷ - ۰۲ دی ۱۴۰۳

پزشکیان: حقوق آدم‌ها را باید مستقل از جنسیت‌ها حفظ کرد

دیدارنیوز: رئیس‌جمهور گفت: تکذیب حق از ناآگاهی‌هاست. حقوق آدم‌ها را باید مستقل از جنسیت‌ها حفظ کرد و به آن‌ها احترام گذاشت.

مسعود پزشکیان پیش از ظهر یکشنبه دوم دی ۱۴۰۳ در مراسم تجلیل از مقام زن که به مناسبت فرا رسیدن سالروز ولادت حضرت زهرا (س) در سالن اجلاس سران برگزار شد، با اشاره به ارزشی که رسول خدا (ص) برای دختران ایجاد کردند، اظهار کرد: دختر جایگاه ویژه‌ای در اعتقاد و باور ما دارد. این روز بسیار مبارک است. در قرآن آیات زیادی است. بحث و دعوا در آن زمان در مدینه بود که هر کس یک ادعایی داشت. قرآن می‌گوید که ربطی به باور‌ها و ایمان شما ندارد؛ هر کس کار بد کند مجازات می‌شود، کار بد در برابر سلایق و نگاه‌های مختلف و متضاد است که یکی حق است و یکی باطل. تکذیب حق از ناآگاهی‌هاست. حقوق آدم‌ها را باید مستقل از جنسیت‌ها حفظ کرد و به آن‌ها احترام گذاشت.

وی تصریح کرد: هر کس در هر جایگاهی بخواهد به حقوق دیگران تجاوز و بی احترامی کند باید جلوی آن گرفته شود. یا با منطق یا با گفتگو یا با قانون یا با دعوا‌هایی که در دنیا اتفاق می‌افتد.

وی تصریح کرد: روند قضییه باور است. ربطی ندارد که مسیحی یا یهودی هستی یا مسلمان. قرآن می‌گوید هر کس کار زشت کند مجازات می‌شود. صالح یعنی یک انسان عالم و فردی که علم و توان خود را با باور برای خدمت به مردم به کار می‌گیرد. هر کس کار خوب کند زن یا مرد به بهشت می‌رود. یک ذره هم به او ظلم نخواهد شد. اگر این باور را بپذیریم خیلی از مشکلات حل می‌شود. اگر مشکلی پیش آمده به رفتار ما با جامعه و گرو‌های مختلف بوده است. وظیفه ما پیاده‌سازی حق در جامعه است. پیامبران آمدند تا حق را در جامعه ایفا کنند. فرقی نمی‌کند زن یا مرد ترک یا عرب باشد. اگر این را باور کنیم نوع برخوردمان با جوانان را بر اساس حق تنطیم می‌کنیم.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: اگر نسل جدید حق می‌گوید حق با آن است و ما باید خودمان را با حق تطبیق دهیم. قرآن می‌گوید چه کسی ظالم‌تر است از این‌که به خدا دروغ بگوید یا اگر حرف درست را آوردند آن را تکذیب کند. کسی که حرف درست را بپذیرد متقی است.

وی یادآور شد: من ۳۰ سال در رشته خود استاد تمام هستم و تجربه دارم. من یک روشی ارائه می‌دهم، اما شواهد نشان می‌دهد روشی دیگر بهتر است. من حق ندارم روی راه خودم اصرار کنم. حرف درست و حق را پذیرفتن را باید یاد بگیریم. حرف درست را بپذیریم. اگر حرف درست را بپذیریم اختلاف و دعوا وجود ندارد. اختلاف جایی شکل می‌گیرد که من دلم نمی‌خواهد به حقوق طرف مقابل احترام بگذارم.

وی افزود: حق را اگر در جامعه به عنوان یک شاخص زندگی و گفتگو داشته باشیم، می‌توانیم به حقوق جنسیت‌ها، انسان‌ها، قومیت‌ها احترام بگذاریم. حتی باید به حق دشمن احترام بگذاریم. پستی گروهی نباید باعث شود از عدالت عبور کنیم. ما یا باور نداریم یا منافع شخصی ما اجازه نمی‌دهد بر اساس انصاف برخورد کنیم. وگرنه دعوایی وجود ندارد.

پزشکیان با اشاره به مباحث مطرح شده در این جلسه گفت: معتقدم ما هنوز حزب واقعی نداریم. حزب یعنی این‌که وقتی به قدرت رسید برای هر حوزه‌ای مانند سلامت و آموزش و اقتصاد برنامه داشته باشد. باید بستر را در این زمینه آماده کنیم. باید به گروه‌ها و ثمن‌ها احترام بگذاریم. جمع شدن و باهم بودن یعنی توسعه. اگر ۱۰ نفر به زبان و نگاه مشترک برسیم بهتر از من تنها می‌توان کار کرد.

وی با بیان این‌که «زندگی یک پیوندی است برای رفتن در راه حق و عدالت»، بیان کرد: برتر بودن به مرد و زن بودن نیست بلکه به این است که چه کسی با تقواتر است. تقوا برتریت انسان‌هاست. تقوا حرکت بدون خطاست. حرکت بدون خطا در اقتصاد و پزشکی و جامعه شناسی و آموزش هر کدام معنایی دارد. اگر زن یا مرد بدون خطا عمل کند، حق با اوست. در طبابت یک خانم دکتر از من کم عارضه‌تر عمل می‌کند. قطعا خانم دکتر در کارش از من بهتر است. اثرگذاری بیشتر و عارضه‌اش هم کمتر است.

وی با اعلام این‌که «در دولت آماده‌ایم در تمام زمینه‌ها بستر را برای حضور تمام خانم‌ها و زنان باز و از آنان استفاده کنیم»، تصریح کرد: من یادم است در دانشگاه چپ و راست، گروه‌های مختلف با عقیده‌ها مختلف بودیم، اما همه دانشجویان به فکر این بودند راه ما برای حل مشکل مردم بهتر است. دعوا سر این بود که چه کسی بهتر برای خدمت کردن است نه کی بهتر برای خوردن و بردن. به خاطر همین بود که در جنگ همه آمدند برای خاک ایران جنگیدند. هیچ کس نگفت دعوا چیست. رقابت بر سر این بود که چه کسی می‌تواند قوی‌تر از آب و خاک خودش دفاع کند. درس می‌خواندیم تا به کشور خود خدمت کنیم. انواع و اقسام نگاه‌ها بود، اما دعوا سر این بود که راه کی برای خدمت به مردم بهتر است. آن موقع تمام فکر و ذکر برای خدمت بود نه این‌که چگونه می‌پوشم و چگونه می‌گویم.

رئیس‌جمهور بیان کرد: اما نگاه امروزی ما از آن ارزش‌ها و از نگاه خدمت به مردم و نگاه برای نجات ایران رسیده به این‌که تو چپ هستی یا راست. تو لباست چه شکلی است. دغدغه ما باید حل مشکلات مردم باشد فارغ از این‌که چه جنسیتی دارند. دغدغه ما حل مشکل مردم است و مادران نقش اصلی را بازی می‌کنند. مادر است که نگاه و باور بچه را شکل می‌دهد. اگر مادران و زنان ما با این نگاه حرکت کنند آینده کشور صد در صد تضمین است. هیچ مردی بدون همراهی یک زن نتوانسته به جایی برسد. این را با تمام باور خود می‌گویم. من بلد نیستم از کسی تعریف کنم. این اعتقاد دارم. اگر ما توانستیم در اینجا باشیم باز به خاطر همسر است. توسعه یعنی احترام به باور و اعتقاد دیگران. وقتی در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که فرهنگ آن طوری است که ممکن خیلی چیز‌ها را برنتابد احترام به این فرهنگ لازم است.

وی با تاکید بر این‌که «باید با گفتگو مسائل و اختلاف‌ها را حل کنیم»، بیان کرد: با دعوا چه کسی ضرر می‌کند؟ فقط کشور ضرر می‌کند. سعی می‌کنیم با مستندات سیاستگذاری کنیم. اگر بتوانیم باهم گفتگو کرده و مشکلات را به خیابان نکشیم ما قادر هستیم همه مشکلات را حل کنیم. در کدام دولت ما توانسته بودیم استاندار سنی بگذاریم؟ در سیستان و بلوچستان استاندار بلوچ گذاشتیم. همه این‌ها برای ایران است. امروز سنگین‌ترین وزارتخانه در دست یک خانم است. با همراهی و کمک رهبری بود. این همراهی اگر نبود، نمی‌شد. امروز در خیلی معاونت‌ها و استانداری‌ها خانم‌ها به صحنه آمدند.

وی در پایان بیان کرد: بپذیریم یک دفعه ممکن نیست. نکند ما یکی را بگذاریم و تجربه نداشته باشد و بعد آبروی آن گروه و جنسیت را ببرد. معتقدیم حور زنان برای آینده کشور موثر‌تر از من است. من تصور می‌کنم اگر همسر من بود شاید فرزندانم بهتر تربیت می‌شدند. آن‌ها بهتر می‌توانند با فرزندان کنار بیایند. محبت و عشق یک مادر را یک پدر نمی‌تواند داشته باشد. مادر موجود با ارزشی است که قابل تکثیر نیست. مادر به عنوان یک زن در جامعه ارزش خیلی بالایی دارد. ما هم بستر را آماده می‌کنیم با قدرت باشید. هر کاری بتوانیم برای شما انجام خواهیم داد.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی